Palvelut

Muuta meille – Joensuun palvelut

Palvelut

Meillä arki sujuu

Joensuu kuuluu Suomen suuriin kaupunkeihin ja on erinomaisesti varusteltu. Kaupungissa on laadukas keskussairaala, jossa hoidetaan murtumat ja synnytykset, yliopisto, ammattikorkeakoulu, ammattioppilaitoksia sekä korkeatasoinen päiväkotien, perhepäivähoidon, koulujen ja lukioiden verkosto.

Joensuussa eläminen on helppoa, toimivaa ja turvallista. Kulttuurin, urheilun ja vapaa-ajan rientoja riittää enemmän kuin ehtii harrastaa.

 

Muuta meille – Lasten, nuorten ja perheiden palvelut

Lapset, nuoret ja perheet

Joensuu on erityisen hyvä koti perheille. Tämä johtuu osittain kaupungin laadukkaasta päivähoidon ja koulujen verkostosta, jonka kivijalka on oman yliopiston opettajakoulutus. Opettajakoulutuksen myötä Joensuun päiväkodeissa ja kouluissa on erinomaisen pätevä ja sitoutunut henkilökunta, jota myös vanhemmat arvostavat.  Uusia tiloja suunnitellaan huolella ja pedagokiikkaan panostaen, kuten voi todeta vuonna 2022 valmistuneesta Karsikon koulusta tai Enon koulusta. Koulupaikkojen osalta noudatetaan lähikouluperiaatetta, eli ensisijaisesti oppilaalle tarjotaan koulupaikkaa lähimmästä koulusta. Oppilaaksiottoalueet löydät karttapalvelustamme.

Nuorille Joensuussa on tarjolla muun muassa lukuisia nuorisotiloja sekä tuettua vapaa-ajantoimintaa harrastamisen mallin ja harrastepankin kautta.

Varhaiskasvatus Perusopetus Lukiot Nuorten Joensuu

”Joensuussa on aivan ihanaa viedä lapset päiväkotiin! Aina tietää, että vastassa on samat osaavat ja lämpimät aikuiset. Meillä Hesarin puheet päivähoidon kriisistä ei kyllä näy mitenkään.”  

Kahden taaperon isä 

Ländärisivu, tyhjä väli

 

Muuta meille – Liikuntapalvelut

Liikunta

 
Joensuu on urheilukaupunki henkeen ja vereen. Kaupungissa panostetaan jokaisen joensuulaisen lähiliikuntaan, huippu-urheiluun sekä urheilutapahtumiin. Joensuun urheilutilat ovat Suomen huipputasoa kruununjalokivenään ainutlaatuinen Mehtimäen urheilupuisto. Kaupungissa on kaksi uimahallia sekä loputon määrä hyvin hoidettuja kuntosaleja, ulko- ja sisäliikuntapaikkoja, uimarantoja ja ulkoilu- ja retkeilyalueita.

Joensuun Urheiluakatemiassa voi yhdistää opiskelun ja urheilun huipputasolla. Kaupungissa on suuri määrä elinvoimaisia joukkueita ja seuroja, joiden otteluita ja tapahtumia järjestetään viikoittain. Joensuussa on helppo hikoilla!

Liikunta Ulkoilu ja retkeily Maakunnan retkeilyreitit Urheiluakatemia Itä-Suomen Liikuntaopisto Mehtimäen urheilupuisto VisitJoensuun vinkit

”Olin täällä 30-vuotta sitten opiskelemassa ja kaupunki oli tuttu. Kaupunki oli kyllä muuttunut! Oli paljon enemmän liikuntaan liittyviä juttuja kuin aikoinaan. Mutta sama tunnelma oli, ja siks just halusin Joensuuhun.”  

Pohjoisesta muuttanut 

Ländärisivu, tyhjä väli

 

Muuta meille – Kulttuuri Joensuussa

Kulttuuri

Joensuu on väkevä kulttuurikaupunki. Kaupunginorkesterin, korkeatasoisten museoiden, kaupunginteatterin ja konservatorion lisäksi kaupungissa on elinvoimainen itsenäinen taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-ala. Tapahtumista tunnetuin on heinäkuinen megafestari Ilosaarirock, jonka lisäksi kaupungissa voi kokea huikean paljon elävää musiikkia, teatteria, elokuvia, tanssia ja muuta inspiroivaa kulttuuria.

 

Tapahtumakalenteri Museot Konservatorio Kaupunginorkesteri Kaupunginteatteri VisitJoensuun vinkit

”Yllätti kaikkien tilaisuuksien määrä, kuinka paljon täällä järjestetään kaikkea. Tykkään kuitenkin siitä, että täällä on säilynyt iloisuus ja avoimuus, vaikka kaupunki onkin iso.”  

Töihin tullut 

Ländärisivu, tyhjä väli

 

Muuta meille – Vapaa-aika

Vapaa-aika

Joensuussa voi harrastaa edullisesti ja monipuolisesti. Lajeja riittää padelista crossfittiin ja sirkuksesta grafiikan painamiseen. Joensuun seudun kansalaisopisto järjestää erilaisia kaikille avoimia kursseja ja lapsille, nuorille ja opiskeluikäisille on tarjolla laaja kattaus taiteen perusopetusta. Joensuun seutukirjastoon kuuluu kaikkiaan 18 kirjastoa ja kolme kirjastoautoa.

Joensuussa on valtava määrä yhdistyksiä ja seuroja, jotka järjestävät tapahtumia ja toimintaa. Ravintoloissa on keikkoja, otteluissa katsojia ja avantouintiseurassakin yli 2000 jäsentä! Toiminnan parissa myös uusien asukkaiden on helppo ystävystyä joensuulaisiin ja sukeltaa joensuulaisen elämänmenoon.

Kansalaisopisto Grafiikan paja Kirjastot Lähellä.fi Taiteen perusopetus Koe Pielisjoki VisitJoensuu

”Harrastuksiin on helppo tutustua joensuulaisiin, kun ne on välittömiä, iloisia, puheliaita ja vähän höpsöjäkin.”  

Länsi-Suomesta muuttanut kulttuurityöläinen

Muuta meille, footerin otsikko

 


Mitä muuta haluaisit tietää Joensuusta?

Muuttoagenttimme neuvoo kaikissa Joensuuhun liittyvissä käytännön kysymyksissä ja selvittää tarvittaessa asioita puolestasi veloituksetta.

Muuttoagentti, yhteystiedot footeriin

Tiia Mutanen muuttoagentti 050 516 6325 muuttoagentti@joensuu.fi

Lomake

Ota yhteyttä Muuttoagenttiin!

Olen lukenut tietosuojaselosteen ja hyväksyn, että Muuttoagentti voi olla minuun yhteydessä.

Muuttajatarinat, banneri

Tarinoita Joensuusta

Lue muuttajien tarinoita