Muuttajatarinat

Muuttajatarinat

Sivu arviointi ja palaute

Muuttajatarinat - Nuha Hamdan

 

Maailman onnellisimman maan paras kaupunki

– Joensuu on kodikas kaupunki, jossa on kaikkea, mutta välimatkat eivät ole pitkiä. Täällä vuodenaikojen vaihtelut ovat selkeitä. On kesä, syksy ja talvi, jota odotan innolla, sanoo Nuha Hamdan.

Muuttajatarinat – Jonne Hirvonen

 

Paluumuutto Joensuuhun siivitti uran nousukiitoon

–Aina minä tiesin, että joskus muutan vielä takaisin, mutta en arvannut, että näin pian pääsee, iloitsee Jonne Hirvonen. Diplomi-insinöörin ainoa pelko paluumuutossa oli urakehityksen pysähtyminen, mutta senkin kanssa kävin juuri päinvastoin.

Muuttajatarinat – Tea Törmänen

 

Niin halpaa asumista, että naurattaa

–Elämänlaatu on niin paljon parempi täällä, kun arjen pyörittämiseen ei menee rahaa ja aikaa. Täällä on sitä aikaluksusta. Täältä minut saa kiikata hautausmaalle, Tea Törmänen kertoo.

Muuttajatarinat – Hanna Joosia

 

Pyöräily sujuu Joensuussa

–Joensuussa oikeastaan kaikki on pyöräilymatkan päässä, kehuu kolme vuotta muualla asunut Hanna Joosia. Joensuu on hänen mukaansa unelmakaupunki, eikä vähiten pyöräilyyn panostamisen takia.

Muuttajatarinat – Jason Pritchard

 

Joensuussa kanadalainenkin tuntee olevansa kuin kotonaan

–Täällä on niin siistiä ja hyvin hoidettua! Ylipäätään Joensuun turvallisuus on jotain aivan ainutlaatuista, hehkuttaa Calgarysta Karsikkoon kotiutunut Jason Pritchard.

Muuttajatarinat – Mohammad Ali Heidari

 

Parasta Joensuussa on vapaus

Afganistanilainen Mohammad Ali Heidari on ikuisesti kiitollinen että sai tulla Suomeen, opiskella kielen ja työllistyä tänne. – Joensuu on paras kaupunki, täällä saa olla sellainen kuin on, Heidari herkistelee.

Muuttajatarinat – Kaisa Mäkäräinen

 

Latukone porhaltaa ikkunan alta

Mitä eroa on kainuulaisilla ja karjalaisilla? Kaisa Mäkäräinen kertoo, mikä sai kainuulaisen ihastumaan pohjoiskarjalaisiin.

Muuttajatarinat – Mauricio Acuna

 

Mauricio joensuulaistui, eikä haluaisi muuttaa muualle

Chileläisellä Mauricio Acunalla on myös Australian kansalaisuus, mutta Joensuu veti pidemmän korren. – Kannattaa hankkia kunnon talvivaatteet ja opetella suomalaista kulttuuria, joensuulaistunut Acuna vinkkaa.

Muuta meille, footerin otsikko

 


Mitä muuta haluaisit tietää Joensuusta?

Muuttoagenttimme neuvoo kaikissa Joensuuhun liittyvissä käytännön kysymyksissä ja selvittää tarvittaessa asioita puolestasi veloituksetta.

Muuttoagentti, yhteystiedot footeriin

Tiia Mutanen muuttoagentti 050 516 6325 muuttoagentti@joensuu.fi