Laskutus ja maksaminen – Laskutan kaupunkia

Laskutan kaupunkia

Joensuun kaupungille ja sen liikelaitokselle (y-tunnus 0242746-2) voi lähettää verkkolaskuja kaikkien yleisimpien operaattoreiden kautta. Liikelaitoksilla on kullakin oma OVT-tunnus. Verkkolaskuja vastaanottavat kaikki yksiköt.

Joensuun kaupungin ja liikelaitosten laskuista huolehtii Ropo Capital jonka välittäjätunnus on 003714377140. Vastaanotamme laskuja vain Ropo Capitalin kautta.

Käännetty arvonlisävero

Joensuun kaupunki myy rakentamispalveluita kaupungin ulkopuolisille tahoille arvonlisäverolain 8 c §:n 1 mom. tarkoitetulla tavalla muutoin kuin satunnaisesti. Joensuun kaupungilla on siten niin sanottu ”ostajan status”, jonka vuoksi Joensuun kaupungin yksiköiden ja Joensuun Veden rakentamispalveluiden ostoihin sovelletaan käännettyä verovelvollisuutta. Tämän vuoksi Joensuun kaupungin ja Joensuun Veden tulee saada kaikista ostamistaan rakentamispalveluista arvonlisäveroton ostolasku. Kaupunki suorittaa myyjän puolesta myynnin arvonlisäveron.

Laskutusosoitteet

Laskutusosoitteet – Valtuusto, tarkastuslautakunta, konsernihallinto

Valtuusto, tarkastuslautakunta, konsernihallinto

Laskutusosoitteet – Kasvatus ja koulutus

Kasvatus ja koulutus

Laskutusosoitteet – Kulttuuri ja liikunta

Kulttuuri ja liikunta

Laskutusosoitteet – Kaupunkiympäristö

Kaupunkiympäristö

Laskutusosoitteet – Joensuun Vesi

Joensuun Vesi

Laskutus ja maksaminen – Lasku kaupungilta

Lasku kaupungilta

Laskutamme kuluttaja-asiakkaita verkkolaskulla, paperilaskulla tai suoramaksusopimuksella. Suosittelemme siirtymistä verkkolaskuun. Tarvittaessa lähetämme edelleen myös paperilaskuja.

Verkkolasku

Joensuun kaupungilta lähtee vuosittain yli 70 000 laskua. Paperilaskujen lähettäminen maksaa kolme kertaa verkkolaskuja enemmän. Verkkolaskuista tuleva säästö menee suoraan laskuttavan tahon omiin palveluihin, kuten päiväkodeille, konservatoriolle, kansalaisopistolle jne. Suosittelemme ottamaan verkkolaskun käyttöön. E-laskun voi ottaa käyttöön omassa verkkopankissa. 

Kivra

Laskujamme voi vastaanottaa digipostipalvelu Kivraan. Kivra on ilmainen palvelu, jolla voi vastaanottaa, maksaa ja arkistoida laskut kätevästi digipostina. 

Kivraan saat laskun paperipostia nopeammin perille. Kivra-palvelun voi jakaa toisen henkilön kanssa, jolloin saapuneita laskuja voi maksaa kumpi vaan. Kivrassa postit ja laskut pysyvät tallessa ja saat aina muistutuksen ennen eräpäivää. Kivraa voi käyttää älypuhelimella ja tietokoneella.

Kivran voi ottaa käyttöön lataamalla ilmaisen sovelluksen tai rekiströitymällä verkossa. Lue lisää osoitteesta kivra.fi

Kassapalvelut

Voit maksaa Joensuun kaupungin laskut ilman palvelumaksua seuraavissa kaupungin asiakaspalvelupisteissä: Carelicum, Eno, Kiihteysvaara, Pyhäselkä ja Tuupovaara.

Katso asiakaspalvelupisteiden yhteystiedot ja aukiolojat.

Maksuaikaa laskulle

Voit pyytää laskuaikaa laskullesi ennen laskun eräpäivää. Maksuaikaa voidaan myöntää perustellusta syystä. Maksuajoista ota ensisijaisesti yhteyttä Meidän IT ja talous Oy:n myyntireskontraan, joensuu.laskutus@meita.fi tai puh. 013 339 0750.

Perintä

Joensuun kaupungin ja Joensuun Veden (poislukien pysäköinninvalvonta) saatavien perinnän hoitaa Revire Perintä Oy. Jos laskun eräpäivä on jo mennyt, maksuajoista ja kaikesta laskuun liittyvästä tulee olla yhteydessä Revire Perinnän asiakaspalveluun, puh. 020 6399 420 tai verkossa osoitteessa oma.revire.fi.

YHTEYSTIEDOT

Laskutuspalvelut

Meidän IT ja talous Oy
katso yhteystiedot
 

Perintäasiat

Revire Perintä Oy
oma.revire.fi
020 6399 420

Sivu arviointi ja palaute