Kirjastot

Joensuun seutukirjastoon kuuluu 17 kirjastoa ja kolme kirjastoautoa. Näistä kirjastoista 11 kirjastoa ja kaksi kirjastoautoa sijaitsee Joensuun alueella. Kunnan suurin kirjasto on pari korttelia Joensuun ydinkeskustasta sijaitseva Joensuun pääkirjasto. Seudun kirjastot kuuluvat koko Pohjois-Karjalan kattavaan Vaara-kirjastojen kirjastokimppaan. Kirjastot ovat kaikille avoimia tiloja, joissa voi asioida ikään, sukupuoleen tai kulttuuriseen taustaan katsomatta.

Kirjastoista voi lainata kirjoja, äänikirjoja, musiikkia, nuotteja, elokuvia, muistelulaukkuja, pelejä ja lehtiä. Jokaisessa kirjastossa on myös aineistoa lapsille ja nuorille. Kokoelmaan kuuluu noin 850 000 nidettä, joista suurin osa on kirjoja. Joensuun pääkirjastossa on käytössä myös musiikkihuoneita, joissa voi harjoitella pianonsoittoa, kuunnella musiikkia, tai laulaa karaokea. Kirjastokortti on maksuton.

Kirjastojen toimipisteissä järjestetään säännöllisesti erilaisia näyttelyitä ja tapahtumia, kuten luentoja, peli-iltoja, lukupiirejä, askartelupajoja, satutunteja, sanataideleirejä, kirjailijailtoja, kirjanjulkistustapahtumia ja musiikkiesityksiä. Tapahtumat ovat maksuttomia.

Vaara-kirjastojen verkkosivuilla osoitteessa https://vaara.finna.fi voi muun muassa uusia lainojaan, etsiä kirjaston aineistoa ja lukuvinkkejä, tai maksaa rästiin jääneitä maksujaan. Myös jokaisen kirjastotoimipisteen yhteystiedot löytyvät kirjaston internetsivuilta. Verkkokirjaston kautta voi myös lainata e-kirjoja ja e-äänikirjoja.

Kirjastot ja kirjastoautot

Kirjastojen sijainnit

Enon kirjasto
Alapappilantie 6 d

Heinävaaran kirjasto
Isäntäläntie 1

Joensuu pääkirjasto
Koskikatu 25

Karsikon kirjasto
Kettuvaarantie 28

Kiihtelysvaaran kirjasto
Aprakkatie 2

Nepenmäen kirjasto
Kärpänkatu 7

Pyhäselän kirjasto
Opettajantie 3 a

Rantakylän kirjasto
Pataluodonkatu 2

Reijolan kirjasto
Urheilupuistontie 2

Tuupovaaran kirjasto
Rekijoentie 3

Uimaharjun kirjasto
Honkajoentie 2

Kirjastoautot

Joensuussa ajaa myös kaksi kirjastoautoa. Mysteeri liikennöi reitillä Joensuu–Kiihtelysvaara–Pyhäselkä ja Runo-Antti reitillä Kontiolahti–Eno.

Kirjastojen aukioloajat sekä kirjastoautojen reitit voi tarkistaa osoitteesta https://vaara.finna.fi/Content/kirjastot.

Vaara-kirjastot Facebookissa

Sivu arviointi ja palaute