Kirjastot

Joensuun seutukirjastoon kuuluu 18 kirjastoa ja kolme kirjastoautoa. Näistä kirjastoista 11 kirjastoa ja kaksi kirjastoautoa sijaitsevat Joensuun alueella. Seutukirjaston muut kirjastot sijaitsevat Liperissä, Kontiolahdella, Outokummussa ja Polvijärvellä.

Seudun kirjastot kuuluvat koko Pohjois-Karjalan kattavaan Vaara-kirjastojen kirjastokimppaan yhdessä Heinäveden, Ilomantsin, Juuan, Kiteen, Lieksan, Nurmeksen, Rääkkylän ja Tohmajärven kirjastojen kanssa.

Kirjasto on muutakin kuin kirjoja

Kirjastoista voi lainata kirjoja, äänikirjoja, musiikkia, nuotteja, elokuvia, muistelulaukkuja, pelejä ja lehtiä. Jokaisessa kirjastossa on myös aineistoa lapsille ja nuorille. Kokoelmaan kuuluu noin 850 000 nidettä, joista suurin osa on kirjoja. Joensuun pääkirjastossa on käytössä myös musiikkihuoneita, joissa voi harjoitella pianonsoittoa, kuunnella musiikkia, tai laulaa karaokea. Kirjastokortti on maksuton.

Kirjastojen toimipisteissä järjestetään säännöllisesti erilaisia näyttelyitä ja tapahtumia, kuten luentoja, peli-iltoja, lukupiirejä, askartelupajoja, satutunteja, sanataideleirejä, kirjailijailtoja, kirjanjulkistustapahtumia ja musiikkiesityksiä. Tapahtumat ovat maksuttomia.

Vaara-kirjastojen verkkosivuilla osoitteessa https://vaara.finna.fi voi muun muassa uusia lainojaan, etsiä kirjaston aineistoa ja lukuvinkkejä, tai maksaa rästiin jääneitä maksujaan. Myös jokaisen kirjastotoimipisteen yhteystiedot löytyvät kirjaston internetsivuilta. Verkkokirjaston kautta voi myös lainata e-kirjoja ja e-äänikirjoja.

Tutustu verkkoaineistoihin

Verkosta löytyy paljon mielenkiintoista katseltavaa, kuunneltavaa ja luettavaa. Joensuun seutukirjasto on koonnut listan erilaisista sisällöistä, jotka ovat saatavilla vapaasti verkossa: Mitä tehdä kun kirjastot ovat kiinni – Tutustu verkkoaineistoihin.
   

Kirjastot ja kirjastoautot

Joensuun kirjastot

Enon kirjasto
Alapappilantie 6 d

Heinävaaran kirjasto
Isäntäläntie 1

Joensuu pääkirjasto
Koskikatu 25

Karsikon kirjasto
Pohjolankatu 29

Kiihtelysvaaran kirjasto
Aprakkatie 2

Nepenmäen kirjasto
Kärpänkatu 7

Pyhäselän kirjasto
Opettajantie 3 a

Rantakylän kirjasto
Pataluodonkatu 2

Reijolan kirjasto
Urheilupuistontie 2

Tuupovaaran kirjasto
Rekijoentie 3

Uimaharjun kirjasto
Honkajoentie 2

Kirjastoautot

Joensuussa ajaa myös kaksi kirjastoautoa. Mysteeri liikennöi reitillä Joensuu–Kiihtelysvaara–Pyhäselkä ja Runo-Antti reitillä Kontiolahti–Eno.

Kirjastojen aukioloajat sekä kirjastoautojen reitit voi tarkistaa kirjaston verkkosivuilta.

Vaara-kirjastot Facebookissa

Sivu arviointi ja palaute