Joensuun konservatorio

Joensuun konservatorio on alueemme suurin musiikkioppilaitos. Ammattitaitoinen opettajistomme pitää huolta yli 1100 oppilaasta. Meillä laadukkaasta opetuksesta nauttivat pienet muskarilaiset, isommat musiikkiopistolaiset ja ammattimuusikoksi opiskelevat perustutkinto-opiskelijat.

Joensuun konservatorio

Lukuvuoden 2020 - 2021 aloitus

Aloitamme lukuvuoden lähiopetuksena. Opetus alkaa torstaina 20.8.2020. Järjestämme opinnot niin, että hygienia- ja turvaväliasiat otetaan huomioon. Tiloissamme on mm. ohjeistukset käsi- ja yskimishygieniaan ja käsidesejä on tarjolla. Oppilaamme ja heidän huoltajansa saavat tarkemmat ohjeistukset viikon 33 lopulla sähköpostitse ja Wilmassa.

Musiikkiopiston uudet oppilaat

Tule infotilaisuuteen keskiviikkona 19.8.2020 alla olevan soitinkohtaisen aikataulun mukaisesti. Huoltajat saavat tulla mukaan. Infotilaisuudessa kerrotaan
lyhyesti

 • opinnoista konservatoriolla
 • orkesteri/yhtyeopinnoista
 • mahdollisista teoriaopinnoista

Infotilaisuuden jälkeen on soitto/laulutuntien sopiminen oman opettajan kanssa. Opettaja kokoaa soittotuntitoiveet ja laatii lukujärjestyksen.

Infotilaisuudet ovat konserttisalissa (Rantakatu 31) pääsoittimen mukaan:

 • klo 16.30 puhaltimet ja jousisoittimet
 • klo 17.30 pianistit, laulajat, muut instrumentit ja pop/jazz-soittimet

Pidetään toisistamme huolta huomioimalla turvavälit ja käsi- ja yskimishygienia jo totuttuun tapaan. Jos olet sairaana tai oireinen, ota yhteys konservatorioon puhelimitse. Tule paikalle vain terveenä!

Musiikkiopiston jatkavat oppilaat

Opettajat ovat yhteydessä sinuun soitto/laulutuntien sopimiseksi viimeistään keskiviikkona 19.8.2020, sinun ei tarvitse tulla konservatoriolle paikan päälle. Orkestereiden/yhtyeiden vetäjät ovat myös yhteydessä orkesterilaisiin/yhtyeläisiin.

Mupe-aineisiin ja muihin teoria-aineisiin ilmoittaudut Wilman kautta. Wilmaan pääset osoitteessa www.joensuunkonservatorio.inschool.fi. Saat tarkemmat ohjeet ilmoittautumisesta ja opintojen aloittamisesta Wilmassa.

Ammatillinen linja

Lukuvuoden aloittaa orientaatiopäivä keskiviikkona 19.8.2020 klo 9.00. Kokoonnumme uusien opiskelijoiden kanssa pieneen saliin (Rantakatu 31). Jatkavat opiskelijat tulevat mukaan klo 13. Päivän ohjelmassa on tutustumista

 • konservatorioon,
 • opinto-ohjelmaan,
 • opiskelukäytänteisiin,
 • opiskelijaterveydenhuoltoon,
 • toisiin opiskelijoihin
 • ja tietysti ilmoittautuminen opintojaksoille
 • ja soitto/laulutuntien sopiminen

Saat tarkemmat tiedot päivästä sähköpostitse ja Wilmassa.

Pidetään toisistamme huolta huomioimalla turvavälit ja käsi- ja yskimishygienia jo totuttuun tapaan. Jos olet sairaana tai oireinen, ota yhteys konservatorioon puhelimitse. Tule paikalle vain terveenä!

Musiikkileikkikoulu ja muut varhaisiän ryhmät

Ryhmät aloittavat toimintansa torstaina 20.8.2020. Opettajat ovat yhteydessä ryhmiinsä ja sopivat aloituskäytänteistä. Saat tiedotteen Wilmassa opettajien omien käytänteiden mukaisesti.

Pidetään toisistamme huolta huomioimalla turvavälit ja käsi- ja yskimishygienia jo totuttuun tapaan. Jos olet sairaana tai oireinen, ota yhteys konservatorioon puhelimitse. Tule paikalle vain terveenä!

 

Ilmoittaudu mukaan

Ammatillinen koulutus

Haku muusikko-opintoihin tapahtuu keväisin yhteishaussa. Yhteishaussa hakevat peruskoulu- ja lukiopohjaiset hakijat. Musiikillisina pohjataitoina vaaditaan vähintään musiikkiopiston perusopintojen oppimäärää vastaavat taidot ja tiedot. Tarkemmat tiedot ammatillisen koulutuksen sivuilla.

Jatkuvassa haussa voivat hakea muut hakijat. Musiikillisina pohjataitoina vaaditaan vähintään musiikkiopiston perusopintojen oppimäärää vastaavat taidot ja tiedot. Jatkuvan haun ajankohdista ilmoitamme nettisivuillamme ja muita tiedotuskanavia pitkin. Voit olla meihin yhteydessä milloin vain, jos muusikon opinnot ovat ajankohtaisia. Tarkemmat tiedot ammatillisen koulutuksen sivuilla.

Musiikkiopiston opinnot

Joensuulaiset ja kontiolahtelaiset hakijat voivat ilmoittautua valintakokeeseen seuraavan kerran keväällä 2021. Tarkemmat tiedot sivuilla www.joensuu.fi/musiikkiopisto/haku.

Avoin osasto

Katso tarkemmat tiedot ja ohjeet ilmoittautumiseen www.joensuu.fi/musiikkiopisto/avoin-osasto.

Muskari ja muut musiikkiryhmät

Tarkemmat tiedot sivulla www.joensuu.fi/musiikkileikkikoulu/ilmoittautuminen.

Kuorot

Tulikatti- ja Valo -kuoroihin mahtuu uusia laulajia. Tarkemmat tiedot kuoroista https://www.joensuu.fi/musiikkiopisto/kuorotoiminta.

 

Ajankohtaista opiskelijoille

Syyslukukausi 2020

 • Opetus alkaa 20.8.2020
 • Opetus päättyy 18.12.2020

Lomat:

 • Syysloma 12.–16.10.2020
 • Joululoma 19.12.–7.1.2021

Lukujärjestykset

Yleisten aineiden aikataulu 2020–2021 (taidemusiikki)

Yleisten aineiden aikataulu 2020–2021 (rytmimusiikki)

Orkestereiden, yhtyeiden ja kuorojen lukujärjestys 2020–2021

 

Koservatorio, logo

Konservatorio somessa

Konservatorio somessa

Joensuun konservatorio

Rantakatu 31, Joensuu
A-talo, Rantakatu 31
1. krs: apulaisrehtori, opinto-ohjaaja, kirjasto, vahtimestari
2. krs: rehtorin kanslia, opintotoimisto
B-talo, Rantakatu 30
1. krs: musiikkileikkikoulu
4. krs: pop/jazz-linja

Sivu arviointi ja palaute

Tapahtumat