Saavutettavuusseloste

Saavutettavuusseloste

Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee www.joensuu.fi -sivustoa. Joensuun kaupungin verkkosivujen suunnittelussa ja toteutuksessa on noudatettu saavutettavuusvaatimusten WCAG 2.1 A- ja AA-tason kriteerejä.

Verkkopalvelu täyttää kriittiset saavutettavuusvaatimukset. Verkkopalvelun saavutettavuuden on arvioinut Avaava Digital Oy.

Tämä saavutettavuusseloste on julkaistu 10.1.2020.

Verkkopalvelussa havaitut puutteet

Semanttinen otsikkorakenne

Otsikoissa käytetyissä H1–H4 tageissa on poisjätettyjä tasoja, koska sivuston ankkuri/hyppylinkit on toteutettu H2-otsikkoina ja ei-ankkuri/hyppylinkit on toteutettu H3-otsikkona. Tästä johtuen H1-otsikon jälkeen tuleva seuraava otsikko on joko H2 tai H3.

Fokuksen ilme

Fokuksen ilme ei ole aina erottuva. Tietyissä kohdin sivua fokus erottuu vielä huonosti, esimerkiksi murupolku ja tekstin seassa olevat linkit.

Sosiaalisen median jakamisvalikko

Sosiaalisen median jakamisvalikko ei ole saavutettavissa näppäimistöllä. Valikossa ei kerrota ruudunlukijalle linkin nimeä. Kuvista puuttuu tekstivastineet.

Kalenteriupotukset

Verkkosivuille upotetut kalenterit: www.joensuu.fi/luotsi ja www.joensuu.fi/ohjaamo eivät täytä saavutettavuusvaatimuksia. Kalentereille etsitään vaihtoehtoista toteutustapaa.

Videosisällöt

Kaupungin valtuuston kokoukset lähetetään suorana lähetyksenä YouTubessa osoitteessa www.youtube.com/joensuunkaupunki. Kokoukset ovat katsottavissa samassa osoitteessa myös jälkikäteen. Kokousten suoraa lähetystä tai tallenteita ei tekstitetä, koska tästä muodostuisi kohtuuton rasite. Kaupunginvaltuuston kokousten asialistat ja päätökset ovat luettavissa verkossa http://webdynasty.jns.fi/djulkaisu/cgi/DREQUEST.PHP?page=meeting_frames.

PDF-tiedostot

Kaikki pdf-tiedostot eivät ole vielä saavutettavia.

Palautetta saavutettavuudesta

Saavutettavuudesta voi jättää palautetta verkkolomakkeella: Anna saavutettavuuspalautetta Joensuun kaupungin verkkolomakkeella tai sähköpostilla viestinta@joensuu.fi.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Sivu arviointi ja palaute