Uutiset – Liikenne ja kadut

angle-left Rupimanteri-leikkipaikka ilahduttaa loppukesästä Kävelykadulla

Rupimanteri-leikkipaikka ilahduttaa loppukesästä Kävelykadulla

 

Joensuun Kävelykadulle muuttaa ensi kesänä uusi asukas liskomainen asukas – Rupimanteri. Rupimanteri on Kävelykadun uusi leikkipaikka, jonka taiteellinen suunnittelutyö on Kuntarahoituksen palkinto Joensuun kaupungille Vihreästä edelläkävijyydestä.

Rupimanteri kutsuu leikkimään

Rupimanteri-leikkipaikka toteutetaan valettavasti kumiturva-alustasta ja hypeltävistä puolipalloista. Liskon harja ja häntä valetaan betonista. Liskon väritys on valittu siten, että sen leikkisä hahmo piirtyy hyvin ja väritys sopii yhteen ympäristön värityksen kanssa. Rupimanterin harja ja häntä muodostavat reunan leikkialueen ja pyörätien välille.

- Lahjoituksen ansiosta saamme uniikin leikkipaikan keskelle kaupunkia. Suunnitelma on nähtävillä tästä päivästä lähtien ja rakentaminen aloitetaan alkukesästä yhtä aikaa torin viimeistelyn kanssa, puistosuunnittelija Paula Lamminsalo kertoo.

Leikkipaikan suunnittelusta vastasi luovaan ympäristösuunnitteluun erikoistunut suomalainen Berry Creative.  Rupimanteri on Joensuun nimikkolaji, jota tavataan Suomessa vain Ahvenanmaalla ja Itä-Suomessa.

Rupimanteri on kiitos vihreästä edelläkävijyydestä

Rupimanteri-leikkipaikan taiteellinen suunnittelutyö on Kuntarahoituksen palkinto Joensuun kaupungille Vihreä edelläkävijä 2019 -tunnustuksesta.  Palkinto on tunnustus toimijalle, jonka ympäristöajattelu ja -teot inspiroivat ja toimivat esimerkkinä ympäristöystävällisessä rakentamisessa.

Kaupungissa on toteutettu peräti kuusi hanketta Kuntarahoituksen vihreällä rahoituksella.  Useat vihreän sertifikaatin saaneista kohteista ovat kouluja ja päiväkoteja.

Rupimanteri ja Kanavapuiston peruskorjaus täydentävät keskustan leikkipaikat

Kävelykadun leikkipaikka purettiin toriremontin ja väistötorin alta pois pari vuotta sitten. Alueen palauttaminen leikkipaikaksi oli kaupungin rakennusohjelmassa tälle vuodelle, joten ajankohta suunnittelutyön lahjoitukselle oli hyvä.

Kesällä peruskorjataan myös Kanavapuiston leikkipaikka. Leikkialueen kokoa isonnetaan ja turvallisuutta lisätään aitaamalla alue. Tämän jälkeen Joensuun keskusta-alueella on 4 uudistettua leikkipaikkaa, kun mukaan lasketaan pari vuotta sitten peruskorjattu Rantapuiston leikkipaikka ja Ilosaaren uusi leikkipaikka.

Liikenne ja kadut haetuimmat sisällöt

Joensuun kaupunkiympäristön facebook

Sivu arviointi ja palaute