Joensuun yhteiskoulun lukio

Joensuun yhteiskoulun lukio on Pohjois-Karjalan suurin lukio, jolla on yli satavuotiset tasa-arvioisuudesta kumpuavat perinteet vuodesta 1907 alkaen.

 

Joensuun yhteiskoulun lukio (JYK) on laadukas, aikaansa seuraava ja korkeatasoinen, Pohjois-Karjalan suurin päivälukio.  Lukion tasa-arvoiset perinteet alkavat jo vuodesta 1907. JYK oli pitkään Joensuun seudun ainoa oppikoulu, jossa pojat ja tytöt opiskelivat sekaryhmissä teoria-aineissa. Tasa-arvo ja kestävä kehitys ovat edelleen tärkeitä arvoja nykyisessä Joensuun yhteiskoulun lukiossa. 

Joensuun yhteiskoulun lukion kurssitarjonta on maakunnan suurin, samoin myös opiskelijamäärä. Ylioppilaskirjoituksia ja jatko-opintoja tukevia valinnaiskursseja löytyy runsaasti jokaisesta oppi-aineesta. Samoin taito- ja taideaineiden kurssimäärä on todella suuri. 

Yhteiskoulun lukion koulurakennuksessa kohtaavat Papinkadulle 1912 valmistunut arkkitehti Wivi Lönnin suunnittelema ja arkkitehti Einari Teräsvirran 1950-luvun lopulla täydentämä vanha, vuonna 2009 peruskorjattu rakennus sekä arkkitehti Pasi Siistosen 2013 suunnittelema, kesällä 2015 valmistunut uudisrakennus. 

Kaikki opetus- ja taukotilat on varustettu viimeisimmällä teknologialla ja opiskelija toimii aktiivisesti erilaisissa virtuaaliympäristöissä käyttäen hyväkseen uusinta mahdollista oppimisteknologiaa.

 

Ajankohtaista:

 

- Kevään 2021 yhteishaun tulokset toiselle asteelle ovat julkisia torstaina17. kesäkuuta. Julkaisuluvan antaneiden valittujen nimet on julkaistu sivustolla https://www.joensuu.fi/web/guest/jyk/opiskelijaksi/valituille. Yleislinjan keskiarvorajaksi muodostui 8,08 (tosin silläkään keskiarvolla eivät kaikki päässeet sisälle). Opiskelupaikka tulee ottaa vastaan viimeistään 1. heinäkuuta.

- Syyslukukausi alkaa keskiviikkona 11. elokuuta

- Syksyn 2021 ylioppilasjuhlat järjestetään perjantaina 3. joulukuuta 2021 kello 14.15.

TULEVINA VUOSINA: 

- Penkinpainajaiset ja vanhojen tanssit keväällä 2022: Penkinpainajaiset torstaina 10.2. 2022 ja vanhojen tanssit perjantaina 18.2. 2022

- Penkinpainajaiset ja vanhojen tanssit keväällä 2023: Penkinpainajaiset torstaina 9.2. 2023 ja vanhojen tanssit perjantaina 17.2. 2023