Joensuun yhteiskoulun lukio

Joensuun yhteiskoulun lukio on Pohjois-Karjalan suurin lukio, jolla on yli satavuotiset tasa-arvioisuudesta kumpuavat perinteet vuodesta 1907 alkaen.

 

Joensuun yhteiskoulun lukio (JYK) on laadukas, aikaansa seuraava ja korkeatasoinen, Pohjois-Karjalan suurin päivälukio.  Lukion tasa-arvoiset perinteet alkavat jo vuodesta 1907. JYK oli pitkään Joensuun seudun ainoa oppikoulu, jossa pojat ja tytöt opiskelivat sekaryhmissä teoria-aineissa. Tasa-arvo ja kestävä kehitys ovat edelleen tärkeitä arvoja nykyisessä Joensuun yhteiskoulun lukiossa. 

Joensuun yhteiskoulun lukion kurssitarjonta on maakunnan suurin, samoin myös opiskelijamäärä. Ylioppilaskirjoituksia ja jatko-opintoja tukevia valinnaiskursseja löytyy runsaasti jokaisesta oppi-aineesta. Samoin taito- ja taideaineiden kurssimäärä on todella suuri. 

Yhteiskoulun lukion koulurakennuksessa kohtaavat Papinkadulle 1912 valmistunut arkkitehti Wivi Lönnin suunnittelema ja arkkitehti Einari Teräsvirran 1950-luvun lopulla täydentämä vanha, vuonna 2009 peruskorjattu rakennus sekä arkkitehti Pasi Siistosen 2013 suunnittelema, kesällä 2015 valmistunut uudisrakennus. 

 

Kaikki opetus- ja taukotilat on varustettu viimeisimmällä teknologialla ja opiskelija toimii aktiivisesti erilaisissa virtuaaliympäristöissä käyttäen hyväkseen uusinta mahdollista oppimisteknologiaa.

 

Ajankohtaista:

- Syksyllä 2020 valmistuvia ylioppilaita juhlitaan perjantaina 4. joulukuuta 2020 klo 14.00 lukiolla osoitteessa Papinkatu 3. Koronarajoitusten ja suuren ylioppilasmäärän takia juhlayleisöä ei päästetä ylioppilaita lukuunottamatta paikan päälle. Juhlaharjoitukset torstailta 3. 11. on peruttu, mutta valmistuvia ylioppilaita pyydetään saapumaan paikalle perjantaina 4. joulukuuta 45 minuuttia ennen juhlaa. Juhlatilaisuus lähetetään suorana livelähetyksenä Joensuun yhteiskoulun lukion youtube kanavan kautta. Lisäksi oma valokuvaajamme ottaa valokuvia tilaisuudessa ja ne jaetaan verkossa.

- Vuoden 2020 musiikkiteatteriproduktion monimediainen esittely "TOISET - kertomuksia kaltoinkohtelusta Suomessa" pääkirjaston Muikku-salissa 16.11 - 4.12., avoinna kirjaston aukioloaikoina.  Kuvien vieressä olevista qr-koodeista avautuu tositarinoita kaltoinkohtelusta. Kuunnelma kokonaisuudessaan kuultavissa 20.11. alkaen Soundcloudissa. 

- Syksyn 2020 uusien ylioppilaiden lista löytyy "ajankohtaista" osiosta. Nimilista täydentynyt vielä 27.12.

- Ylioppilastutkintolautakunta on lisännyt koepäiviä keväälle 2021. Reaalikoepäiviä löytyy nyt neljä. Matematiikan kokeiden aikataulua on myös muutettu eli jaettu koepäivät pitkän ja lyhyen matematiikan koepäiviin. Tiedote tästä linkistä!

- Kevään 2021 ylioppilaskirjoituksiin ilmoittautuminen 23.11. saakka. Syksyllä 2020 kirjoituksiin osallistuneita voimme vielä poikkeuksellisesti ottaa vastaan 30.12. saakka. Emme ota keväällä 2021 omien nykyisten ja omien entisten kokelaiden lisäksi ulkopuolisia kirjoittajia. Rehtorin pitämästä abi-infosta linkki 11.11. tästä. Jos et ole enää Joensuun yhteiskoulun lukion kirjoilla, kirjoituksiin ilmoittaudutaan suoraan koulusihteerille esim. sähköpostitse, kirsi.kakkonen(at)joensuu.fi

- Syyslukukauden päätöspäivä on maanantai 21. joulukuuta.

- Joensuun yhteiskoulun lukioon tutustumisilta 9. luokkalaisille ja heidän huoltajilleen keskiviikkona 13. helmikuuta. Lisätietoja aikatauluineen hakeminen sivustolta. 

- Penkinpainajaisia vietetään torstaina 11. helmikuuta 2021 

- Vanhojen tansseja tanssitaan perjantaina 19. helmikuuta 2021 areenassa. Suurtanssiaisia ei järjestetä, vaan jokaisella lukiolla on omat tanssiaisensa.

- Yhteishaku lukioon ja ammatilliseen koulutukseen 23.helmikuuta - 23. maaliskuuta klo 15.00

- Kevään 2021 ylioppilasjuhlat järjestetään lauantaina 5. kesäkuuta kello 10.00 Joensuun areenassa (varapaikkana Joensuun Kerubi pesäpallostadion)

JYK sijainti kartalla

Papinkatu 3, 80110 Joensuu

Sivu arviointi ja palaute