Joensuun yhteiskoulun lukio

Joensuun yhteiskoulun lukio on Pohjois-Karjalan suurin lukio, jolla on yli satavuotiset tasa-arvioisuudesta kumpuavat perinteet vuodesta 1907 alkaen.

 

Joensuun yhteiskoulun lukio (JYK) on laadukas, aikaansa seuraava ja korkeatasoinen, Pohjois-Karjalan suurin päivälukio.  Lukion tasa-arvoiset perinteet alkavat jo vuodesta 1907. JYK oli pitkään Joensuun seudun ainoa oppikoulu, jossa pojat ja tytöt opiskelivat sekaryhmissä teoria-aineissa. Tasa-arvo ja kestävä kehitys ovat edelleen tärkeitä arvoja nykyisessä Joensuun yhteiskoulun lukiossa. 

Joensuun yhteiskoulun lukion kurssitarjonta on maakunnan suurin, samoin myös opiskelijamäärä. Ylioppilaskirjoituksia ja jatko-opintoja tukevia valinnaiskursseja löytyy runsaasti jokaisesta oppi-aineesta. Samoin taito- ja taideaineiden kurssimäärä on todella suuri. 

Yhteiskoulun lukion koulurakennuksessa kohtaavat Papinkadulle 1912 valmistunut arkkitehti Wivi Lönnin suunnittelema ja arkkitehti Einari Teräsvirran 1950-luvun lopulla täydentämä vanha, vuonna 2009 peruskorjattu rakennus sekä arkkitehti Pasi Siistosen 2013 suunnittelema, kesällä 2015 valmistunut uudisrakennus. 

 

Kaikki opetus- ja taukotilat on varustettu viimeisimmällä teknologialla ja opiskelija toimii aktiivisesti erilaisissa virtuaaliympäristöissä käyttäen hyväkseen uusinta mahdollista oppimisteknologiaa.


    

Ajankohtaista:

- Syksyn ylioppilaskirjoitukset ajalla 14.9.- 1.10. 2020. Muutoin kirjoitukset pidetään omalla lukiolla, paitsi lyhyen vieraan kielen kirjoitukset ma 28.9. ovat LYSEOLLA ja muut pitkät vieraat kielet paitsi englanti 1.10. NORSSILLA. Paikalla tulee olla viimeistään klo 8.20. Ilmoita, jos et saavu kirjoituksiin. Mukaan oma tietokone kuulokkeineen ja omat eväät. Kokelas, jolla on koronaan viittaavia oireita, ei voi saapua kirjoituksiin. Epäselvissä tapauksissa yhteys siun soten koronaneuvontaan.

- Syksyllä 2020 valmistuvia ylioppilaita juhlitaan  perjantaina 4. joulukuuta 2020

- Syyslukukauden päätöspäivä on maanantai 21. joulukuuta

- Penkinpainajaisia vietetään torstaina 11. helmikuuta 2021 

- Vanhojen tansseja tanssitaan perjantaina 19. helmikuuta 2021

- Kevään 2021 ylioppilasjuhlat järjestetään lauantaina 5. kesäkuuta kello 10.00 Joensuun areenassa

JYK sijainti kartalla

Papinkatu 3, 80110 Joensuu

Sivu arviointi ja palaute