Joensuun yhteiskoulun lukio

Joensuun yhteiskoulun lukio on Pohjois-Karjalan suurin lukio, jolla on yli satavuotiset tasa-arvioisuudesta kumpuavat perinteet vuodesta 1907 alkaen.

 

Joensuun yhteiskoulun lukio (JYK) on laadukas, aikaansa seuraava ja korkeatasoinen, Pohjois-Karjalan suurin päivälukio.  Lukion tasa-arvoiset perinteet alkavat jo vuodesta 1907. JYK oli pitkään Joensuun seudun ainoa oppikoulu, jossa pojat ja tytöt opiskelivat sekaryhmissä teoria-aineissa. Tasa-arvo ja kestävä kehitys ovat edelleen tärkeitä arvoja nykyisessä Joensuun yhteiskoulun lukiossa. 

Joensuun yhteiskoulun lukion kurssitarjonta on maakunnan suurin, samoin myös opiskelijamäärä. Ylioppilaskirjoituksia ja jatko-opintoja tukevia valinnaiskursseja löytyy runsaasti jokaisesta oppi-aineesta. Samoin taito- ja taideaineiden kurssimäärä on todella suuri. 

Yhteiskoulun lukion koulurakennuksessa kohtaavat Papinkadulle 1912 valmistunut arkkitehti Wivi Lönnin suunnittelema ja arkkitehti Einari Teräsvirran 1950-luvun lopulla täydentämä vanha, vuonna 2009 peruskorjattu rakennus sekä arkkitehti Pasi Siistosen 2013 suunnittelema, kesällä 2015 valmistunut uudisrakennus. 

 

Kaikki opetus- ja taukotilat on varustettu viimeisimmällä teknologialla ja opiskelija toimii aktiivisesti erilaisissa virtuaaliympäristöissä käyttäen hyväkseen uusinta mahdollista oppimisteknologiaa.


    

Ajankohtaista:

 

- Lukiossa siirrytään etäopiskeluun ajalla 18.3.-13.4. Etäopiskelu jatkuu näillä näkymin ainakin 13. toukokuuta saakka. Ylioppilasjuhlien kohtalosta mm. opetushallitus antaa suosituksia.

- Kevään 2020 ylioppilaskirjoitusten viralliset tulokset ovat yleensä saapuneet lukiolle toukokuun puolenvälin tienoilla. Lautakunta tiedottaa kouluja päivämäärästä noin viikkoa ennen tulosten saapumista.

- Koronaepidemiaan liittyviä tiedotteita "ajankohtaista" sivulta.

- Joensuun yhteiskoulun lukion kevään 2020 ylioppilasjuhlat Joensuun areenassa lauantaina 30.5. on peruttu. Juhlien aikataulu ja muoto ovat edelleen avoinna, mutta tuskin tuolla päivämäärällä juhlia järjestetään. Kevään ylioppilaita tiedotetaan asiasta heti kun suinkin tiedetään.

- Syksyn 2020 ylioppilasjuhlia vietetään perjantaina 4. joulukuuta 2020. Penkinpainajaisia vietetään torstaina 11. helmikuuta 2021 ja vanhojen tansseja tanssitaan perjantaina 19. helmikuuta 2021. Kevään 2021 ylioppilasjuhlat järjestetään lauantaina 5. kesäkuuta kello 10.00 Joensuun areenassa