Joensuun yhteiskoulun lukio

Joensuun yhteiskoulun lukio on upea yhdistelmä uutta ja vanhaa, perinteitä ja uusia innovaatioita sekä kansainvälisyyttä!

- JYKKI -livenä ilta huoltajille ja lukioon hakijoille Yhteiskoululla osoitteessa Papinkatu 3 keskiviikkona 31. tammikuuta kello 18.00. Mahdollisuus osallistua myös etänä teams-ympäristössä tästä linkistä. Ei ennakkoon ilmoittautumista.

Klikkaa tästä Ajankohtaista Jykissä -sivulle

Joensuun yhteiskoulun lukio (JYK) perustettiin vuonna 1907. Se oli Joensuun ensimmäinen sekä tytöille että pojille avoin oppikoulu.  Lukiossamme voi opiskella yleislinjalla, urheilulukiossa tai musiikin ja ilmaisun linjalla. Valinnaisten opintojaksojen valikoima on Pohjois-Karjalan suurin. Lisäksi voit joka vuosi osallistua erilaisiin kansainvälisyysprojekteihin ja opintomatkoille.

  • Opiskelijamäärä: noin 720
  • Opettajia: 56
  • Aloituspaikkoja vuosittain: 210: yleislinja 144, musiikin ja ilmaisun linja 26, urheilulukio (erityinen koulutustehtävä) 40

 

Tilat on tehty nykyaikaista oppimista varten: Varsinaisia luokkatiloja löytyy26, ryhmätyötiloja on paljon, Joensuun suurin sohva 4. kerroksessa,  kaksi liikuntasalia, opiskelijaravintola Masuuni/disco/esiintymistila, bändiluola, kuntosali myös iltaisin opiskelijoiden käytössä, itsenäisen opiskelun tiloja, opiskelijakunnan tila (sisältää myös PS5 ja lautapelejä ja muita aktiviteetteja, erilaisia auloja ja oleskelutiloja, suihkulähde valoineen, opiskelijakunnan ylläpitämä kioski, ulkoterassi, miellyttävä ja hiljaisuutta korostava akustiikka koko kiinteistössä.

 

YHTEYSTIEDOT

Papinkatu 3, 80110 Joensuu

Sivu arviointi ja palaute