Joensuun yhteiskoulun lukio

Joensuun yhteiskoulun lukio on Pohjois-Karjalan suurin lukio, jolla on yli satavuotiset tasa-arvioisuudesta kumpuavat perinteet vuodesta 1907 alkaen.

 

Joensuun yhteiskoulun lukio (JYK) on laadukas, aikaansa seuraava ja korkeatasoinen, Pohjois-Karjalan suurin päivälukio.  Lukion tasa-arvoiset perinteet alkavat jo vuodesta 1907. JYK oli pitkään Joensuun seudun ainoa oppikoulu, jossa pojat ja tytöt opiskelivat sekaryhmissä teoria-aineissa. Tasa-arvo ja kestävä kehitys ovat edelleen tärkeitä arvoja nykyisessä Joensuun yhteiskoulun lukiossa. 

Joensuun yhteiskoulun lukion kurssitarjonta on maakunnan suurin, samoin myös opiskelijamäärä. Ylioppilaskirjoituksia ja jatko-opintoja tukevia valinnaiskursseja löytyy runsaasti jokaisesta oppi-aineesta. Samoin taito- ja taideaineiden kurssimäärä on todella suuri. 

Yhteiskoulun lukion koulurakennuksessa kohtaavat Papinkadulle 1912 valmistunut arkkitehti Wivi Lönnin suunnittelema ja arkkitehti Einari Teräsvirran 1950-luvun lopulla täydentämä vanha, vuonna 2009 peruskorjattu rakennus sekä arkkitehti Pasi Siistosen 2013 suunnittelema, kesällä 2015 valmistunut uudisrakennus. 

 

Kaikki opetus- ja taukotilat on varustettu viimeisimmällä teknologialla ja opiskelija toimii aktiivisesti erilaisissa virtuaaliympäristöissä käyttäen hyväkseen uusinta mahdollista oppimisteknologiaa.


    

Ajankohtaista:

- Wilman uusi osoite 22.6. alkaen on: https://joensuu.inschool.fi . Jos sinulla on ongelmia salasanasi kanssa, käy vaihtamassa se Office365 palvelussa.

- Kevään 2020 yhteishaun opiskelijaksiotto on toimitettu ja kaikki opiskelupaikat ovat tällä hetkellä täynnä. Jos opiskelupaikkaja vapautuu, ne täytetään yhteishaun mukaisessa varasijajärjestyksessä.

- Joensuun yhteiskoulun lukion kevään 2020 ylioppilasjuhlat Joensuun areenassa lauantaina 30.5. on peruttu. Juhlallisuudet pidetään alustavasti perjantaina 28.8 kello 13.00. Kerubi - pesäpallostadionilla.

- Syksyllä 2020 valmistuvia ylioppilaita juhlitaan  perjantaina 4. joulukuuta 2020. Penkinpainajaisia vietetään torstaina 11. helmikuuta 2021 ja vanhojen tansseja tanssitaan perjantaina 19. helmikuuta 2021. Kevään 2021 ylioppilasjuhlat järjestetään lauantaina 5. kesäkuuta kello 10.00 Joensuun areenassa

JYK sijainti kartalla

Papinkatu 3, 80110 Joensuu

Sivu arviointi ja palaute