Joensuun yhteiskoulun lukio

Joensuun yhteiskoulun lukio on Pohjois-Karjalan suurin lukio, jolla on yli satavuotiset tasa-arvioisuudesta kumpuavat perinteet vuodesta 1907 alkaen.

 

Joensuun yhteiskoulun lukio (JYK) on laadukas, aikaansa seuraava ja korkeatasoinen, Pohjois-Karjalan suurin päivälukio.  Lukion tasa-arvoiset perinteet alkavat jo vuodesta 1907. JYK oli pitkään Joensuun seudun ainoa oppikoulu, jossa pojat ja tytöt opiskelivat sekaryhmissä teoria-aineissa. Tasa-arvo ja kestävä kehitys ovat edelleen tärkeitä arvoja nykyisessä Joensuun yhteiskoulun lukiossa. 

Joensuun yhteiskoulun lukion kurssitarjonta on maakunnan suurin, samoin myös opiskelijamäärä. Ylioppilaskirjoituksia ja jatko-opintoja tukevia valinnaiskursseja löytyy runsaasti jokaisesta oppi-aineesta. Samoin taito- ja taideaineiden kurssimäärä on todella suuri. 

Yhteiskoulun lukion koulurakennuksessa kohtaavat Papinkadulle 1912 valmistunut arkkitehti Wivi Lönnin suunnittelema ja arkkitehti Einari Teräsvirran 1950-luvun lopulla täydentämä vanha, vuonna 2009 peruskorjattu rakennus sekä arkkitehti Pasi Siistosen 2013 suunnittelema, kesällä 2015 valmistunut uudisrakennus. 

Kaikki opetus- ja taukotilat on varustettu viimeisimmällä teknologialla ja opiskelija toimii aktiivisesti erilaisissa virtuaaliympäristöissä käyttäen hyväkseen uusinta mahdollista oppimisteknologiaa.

 

Ajankohtaista:

- Pohjois-Karjalan  maakunta koronaepidemian suhteen perustasolla. Joensuun seudun peruskoulut ja lukiot jatkavat normaalisti lähiopetuksessa.

- Vanhojen tanssit järjestetään 12. toukokuuta 2021. Jokainen lukio järjestää omat tanssiaisensa, yleisöä ei paikalle voi ottaa. Tanssiaisia ei toistaiseksi olla perumassa tai siirtämässä.

- Yhteishaku lukioon ja ammatilliseen koulutukseen 23. helmikuuta - 7. huhtikuuta klo 15.00 (hakuaikaa jatkettu). Lisätietoja "opiskelijaksi sivustoltamme".

- Kevään 2021 ylioppilasjuhlat järjestetään lauantaina 5. kesäkuuta kello 10.00. Järjestämispaikka päätetään koronatilanteen mukaisesti huhti-toukokuussa. Uusien ylioppilaiden puistojuhlaa ei järjestetä. 

- Syksyn 2021 ylioppilasjuhlat järjestetään perjantaina 3. joulukuuta 2021.

TULEVINA VUOSINA: 

- Penkinpainajaiset ja vanhojen tanssit keväällä 2022: Penkinpainajaiset torstaina 10.2. 2022 ja vanhojen tanssit perjantaina 18.2. 2022

- Penkinpainajaiset ja vanhojen tanssit keväällä 2023: Penkinpainajaiset torstaina 9.2. 2023 ja vanhojen tanssit perjantaina 17.2. 2023