JYK, Yleislinjalle hakeminen

Hakeminen Joensuun yhteiskoulun lukion yleislinjalle

Joensuun yhteiskoulun lukio – Yleislinjalle hakeminen

Huoltajille ja yhteishakuun osallistuville olisimme järjestäneet keskiviikkoiltana 13. tammikuuta avoimet ovet. Iltapäivällä klo 13.00 alkaen myös koulut tervetulleita (koulu on tyhjä omista opiskelijoitamme viimeistään klo 13.00) TILAISUUS SIIRRETTY AVIN KOKOONTUMISRAJOITUSTEN TAKIA TIISTAILLE 9. helmikuuta 2021.  ENNAKKOILMOITTAUTUMINEN OSOITTEESSA https://forms.gle/csyfVM7jRhirX13m7  

Opiskelijat valitaan lukioon peruskoulun päättötodistuksen äidinkielen ja kirjallisuuden, toisen kotimaisen kielen, vieraitten kielten, uskonnon tai elämänkatsomustiedon, historian, yhteiskuntaopin, matematiikan, fysiikan, kemian, biologian, terveystiedon ja maantieteen arvosanojen keskiarvon osoittamassa paremmuusjärjestyksessä. Edellä mainitun keskiarvon tulee Joensuun kaupungin ylläpitämiin päivälukioihin (yleislinjat) olla vähintään 7,0. Yhteishaussa voidaan hakea enintään viiteen hakukohteeseen. Hakutoiveet huomioidaan hakijan esittämässä hakutoivejärjestyksessä, joka on sitova. Hakua voi vielä muuttaa hakuaikana. Valitettavasti emme voi auttaa, jos tulet haun jälkeen toisiin ajatuksiin.

Hakuohjeet

  1. Täytä yhteishaun sähköinen hakemus Opintopolku.fi portaalissa viimeistään 23.3.2021 klo 15.00.
  2. Täytä Joensuun yhteiskoulun lukion ainevalintakortti lukuvuodelle 2021-2022. Lähetä kortti Joensuun yhteiskoulun lukioon (myös sähköpostilla lähetetty käy, mutta yleensä yläkoulusi opo lähettää kortit keskitetysti yhteishaun päätyttyä.) Kortti ohessa pdf-tiedostona, kääntöpuolella opintojaksojen nimet ensimmäiselle vuodelle. Tarkemmat kuvaukset opintojaksoista saat opetussuunnitelmastamme. Tulosta ainevalintakortti mieluiten värillisenä. Joensuun kaupungin alueen peruskouluissa 9. luokkalaiset tekevät ainevalintansa suoraan Wilma-järjestelmän kautta, joten siinä tapauksessa paperista korttia ei tarvitse palauttaa. Ainevalintoihin voit saada vinkkejä hakuoppaastamme.

Hakeminen urheiluakatemiaan

Yleislinjalle hakeva voi hakea myös urheiluakatemian urheiluvalmennukseen. Tällöin hakijan tulee täyttää myös urheiluakatemian/urheilulinjan hakulomake (kts. kohta urheilulukioon hakeminen).

Lomake täytetään vain yhden kerran, vaikka hakisi useampaan paikkaan Joensuussa. Akatemiaan hakevalle haetaan myös lajiliittopisteet lajiliitolta (maks 5 p.) ja lisäksi valintaan vaikuttavat koulupisteet (maks. 5 p), jotka koostuvat haastattelusta (maks. 3 p.) sekä lajipisteistä (2 p.kärkilaji), valmennuslaji tai itse järjestetyt uskottavat lajiolosuhteet (1p) tai 0 pistettä.. Eli maksimissaan voi saada 10 pistettä. Pisteytys on sama kuin urheilulukioon haettaessa, mutta peruskoulun päättötodistuksen keskiarvoa ei akatemiaan haettaessa huomioida.