JYK, Urheilulukioon hakeminen

Hakeminen urheilulukioon

Joensuun yhteiskoulun lukio – Urheilulukioon hakeminen

Huoltajille ja opiskelijoille järjestämme tutustumistilaisuuden tiistaina 9. helmikuuta 2021, otamme huomioon koronarajoitukset (pienryhmissä)!
 Iltapäivällä klo 13.00 alkaen myös koulut tervetulleita (koulu on tyhjä omista opiskelijoitamme viimeistään klo 13.00)
ENNAKKOILMOITTAUTUMINEN TUTUSTUMISILTAAN OSOITTEESSA https://forms.gle/csyfVM7jRhirX13m7
 Kevään 2021 yhteishaku järjestätään 23. helmikuuta - 23. maaliskuuta 2021. Haun tulokset julkistetaan aikaisintaan 17. kesäkuuta 2021. Linjalle hakeneille tulee sähköpostikutsu soveltuvuushaastatteluun, jotka järjestetään 21.-22.4. 2021 etäyhteyden kautta (Teams).
  1. Täytä yhteishaun sähköinen hakemus. Lisätietoa hakemisesta Opintopolku.fi.

  2. Täytä Joensuun yhteiskoulun lukion ainevalintakortti lukuvuodelle 2021-2022. Lähetä kortti Joensuun yhteiskoulun lukioon, mutta yleensä yläkoulusi opo lähettää kortit keskitetysti yhteishaun päätyttyä. Tulosta ainevalintakortti mieluiten värillisenä. Joensuun kaupungin alueella sijatsevien peruskoulujen 9. luokkalaiset tekevät ainevalintansa Wilma-järjestelmän kautta. Lisätietoja valinnaisista opintojaksoistamme ja lukiostamme saat mm. hakuoppaastamme.

  3. Täytä JYKin urheilulukion/urheiluakatemian sähköinen lisätietolomake hakusijasta riippumatta.  Linkki siihen löytyy myös opintopolusta. (Urheiluoppilaitosten hakulomaketta, joka hakemisen jälkeen tulee sähköpostissa, ei tarvitse täyttää/palauttaa Joensuun yhteiskoulun lukioon haettaessa). Jos olet hakenut myös muihin urheiluoppilaitoksiin meidän lisäksemme, selvitä mitä lomakkeita he tarvitsevat.

Soveltuvuushaastattelut

Urheilulukion ja urheiluakatemian soveltuvuushaastattelut järjestetään keskiviikkona 21. - torstaina 22. huhtikuuta 2021 etänä teams-ympäristössä.

Hakijoille lähetetään haastattelukutsu sähköpostiin hyvissä ajoin ennen haastattelupäivää. Muista lukea siis sähköpostiasi!

Hakijoiden pisteytys

Hakijat pisteytetään, ja linjalle valitaan eniten pisteitä saaneet pisteiden perusteella määräytyvästä paremmuusjärjestyksestä. Tasapistetilanteessa otetaan huomioon 1. hakutoivejärjestys, 2. päättötodistuksen keskiarvo (jossa mukana jo liikunta), johon lasketaan käsityö, kotitalous, musiikki ja kuvatataide. Viimeisenä mahdollisuutena arvotaan.

Haussa voi saada yhteensä enintään 20 pistettä, josta:

  • Enintään 10 pistettä määräytyy peruskoulun päättötodistuksen keskiarvosta, joka lasketaan lukuaineiden ja liikunnan numeron aritmeettisena keskiarvona. Kyseisen keskiarvon tulee olla vähintään 7,1.
  • Urheilullisista näytöistä hakija voi saada 0–10 pistettä, joista lajiliittopisteitä on enintään 5 ja koulun antamia pisteitä voi saada enintään 5. Näitä soveltuvuuspisteitä tulee saada vähintään 1,01, että linjalle voi tulla valituksi.

Lajiliittopisteytyksen periaatteet löydät tästä. Oppilaitos, johon haet, pyytää lajiliittopisteet lajiliitolta. Lajiliittopisteitä käytetään myös urheiluakatemiahaussa.

Koulun antamat 5 soveltuvuuspistettä jakaantuvat siten, että:

Enintään kaksi pistettä tulee olosuhteista ja enintään kolme pistettä haastattelusta, jossa arvioidaan motivaatiota ja tavoitteellisuutta. Olosuhdepisteytyksessä hakija saa: 

  • 2 pistettä, jos hakee Joensuun urheiluakatemian kärkilajin (pesäpallo, ampumahiihto, uinti, yleisurheilu) valmennukseen
  • 1 pistettä, jos hän hakee Joensuun urheiluakatemian muun valmennuslajin valmennukseen, (hiihto, jalkapallo, jääkiekko, koripallo, lentopallo, salibandy, suunnistus, taitoluistelu, muodostelmaluistelu, teamgym, telinevoimistelu) tai hän osoittaa, että pystyy itse järjestämään laadukkaat valmentautumisolosuhteet lajissa, joka ei ole Joensuun urheiluakatemian lajivalikoimassa eikä valmennuksen piirissä
  • 0 pistettä, jos hän hakee Joensuun urheiluakatemian lajivalikoimaan kuulumattoman lajin valmennukseen eikä osoita pystyvänsä järjestämään laadukkaita valmennusolosuhteita ko. lajissa itse.