JYK, Urheilulukioon hakeminen

Hakeminen urheilulukioon

Joensuun yhteiskoulun lukio – Urheilulukioon hakeminen

Kevään 2020 yhteishaku järjestätään 18. helmikuuta - 10. maaliskuuta 2020. Haun tulokset julkistetaan aikaisintaan 11. kesäkuuta 2020.
Linjalle hakeneille tulee kutsu soveltuvuushaastatteluun, jotka järjestetään 22.-23.4. 2020. Lisätietoja saat mm. urheilulukiokoordinaattori Mika Muukkoselta ja opinto-ohjaajilta.

Hakuohjeet

  1. Täytä yhteishaun sähköinen hakemus. Lisätietoa hakemisesta Opintopolku.fi.
  2. Täytä Joensuun yhteiskoulun lukion ainevalintakortti lukuvuodelle 2020-2021. Lähetä kortti Joensuun yhteiskoulun lukioon myös sähköpostilla käy, mutta yleensä yläkoulusi opo lähettää kortit keskitetysti yhteishaun päätyttyä. Tulosta ainevalintakortti mieluiten värillisenä. Joensuun kaupungin alueella sijatsevien peruskoulujen 9. luokkalaiset tekevät ainevalintansa Wilma-järjestelmän kautta.
  3. Täytä JYKin urheilulukion/urheiluakatemian sähköinen lisätietolomake hakusijasta riippumatta.  Linkki siihen löytyy myös opintopolusta. (Urheiluoppilaitosten hakulomaketta, joka hakemisen jälkeen tulee sähköpostissa, ei tarvitse täyttää/palauttaa Joensuun yhteiskoulun lukioon haettaessa). Jos olet hakenut myös muihin urheiluoppilaitoksiin meidän lisäksemme, selvitä mitä lomakkeita he tarvitsevat.

Soveltuvuushaastattelut

Urheilulukion ja urheiluakatemian soveltuvuushaastattelut järjestetään keskiviikkona 22. - torstaina 23. huhtikuuta 2020.

Hakijoille lähetetään lisäinfoa hyvissä ajoin ennen haastattelupäivää.

Hakijoiden pisteytys

Hakijat pisteytetään, ja linjalle valitaan eniten pisteitä saaneet pisteiden perusteella määräytyvästä paremmuusjärjestyksestä. Tasapistetilanteessa otetaan huomioon 1. hakutoivejärjestys, 2. päättötodistuksen keskiarvo (jossa mukana jo liikunta), johon lasketaan käsityö, kotitalous, musiikki ja kuvatataide. Viimeisenä mahdollisuutena arvotaan.

Haussa voi saada yhteensä enintään 20 pistettä, josta:

  • Enintään 10 pistettä määräytyy peruskoulun päättötodistuksen keskiarvosta, joka lasketaan lukuaineiden ja liikunnan numeron aritmeettisena keskiarvona. Kyseisen keskiarvon tulee olla vähintään 7,1.
  • Urheilullisista näytöistä hakija voi saada 0–10 pistettä, joista lajiliittopisteitä on enintään 5 ja koulun antamia pisteitä voi saada enintään 5. Näitä soveltuvuuspisteitä tulee saada vähintään 1,01, että linjalle voi tulla valituksi.

Lajiliittopisteytyksen periaatteet löydät tästä. Oppilaitos, johon haet, pyytää lajiliittopisteet lajiliitolta. Lajiliittopisteitä käytetään myös urheiluakatemiahaussa.

Koulun antamat 5 soveltuvuuspistettä jakaantuvat siten, että:

Enintään kaksi pistettä tulee olosuhteista ja enintään kolme pistettä haastattelusta, jossa arvioidaan motivaatiota ja tavoitteellisuutta. Olosuhdepisteytyksessä hakija saa: 

  • 2 pistettä, jos hakee Joensuun urheiluakatemian kärkilajin (pesäpallo, ampumahiihto, uinti, yleisurheilu) valmennukseen,
  • 1 pistettä, jos hän hakee Joensuun urheiluakatemian valmennuslajin (hiihto, jalkapallo, jääkiekko, koripallo, lentopallo, salibandy, suunnistus, taitoluistelu, TeamGym) valmennukseen, tai hän osoittaa, että pystyy itse järjestämään laadukkaat valmentautumisolosuhteet lajissa, joka ei ole Joensuun urheiluakatemian lajivalikoimassa.
  • 0 pistettä, jos hän hakee Joensuun urheiluakatemian lajivalikoimaan kuulumattoman lajin valmennukseen eikä osoita pystyvänsä järjestämään laadukkaita valmennusolosuhteita ko. lajissa itse.