JYK URHEILULUKIOON HAKEMINEN

Hakeminen Joensuun yhteiskoulun lukion urheilulukioon

JYK urheilulinjalle hakeminen

Kevään 2019 yhteishaku on päättynyt 12.3.2019. Haun tulokset julkistetaan aikaisintaan torstaina 13.6.2019. Linjalle hakeneille tulee kutsu soveltuvuushaastatteluun, joka järjestetään torstaina 25.4.

 

Joensuun yhteiskoulun lukion urheilulinjalle (urheilulukioon) hakeva täyttää:

1) yhteishaun sähköisen hakemuksen. Lisätietoa hakemisesta Opintopolku.fi.

2) Täytä Joensuun yhteiskoulun lukion ainevalintakortti lukuvuodelle 2019-2020. Lähetä kortti Joensuun yhteiskoulun lukioon (myös sähköpostilla käy, mutta yleensä yläkoulusi opo lähettää kortit keskitetysti) yhteishaun päätyttyä. Tulosta ainevalintakortti mieluiten värillisenä. Joensuun kaupungin alueella sijatsevien peruskoulujen 9. luokkalaiset tekevät ainevalintansa Wilma-järjestelmän kautta.

3) Urheilulukion sähköinen hakulomake hakusijasta riippumatta. Linkki siihen löytyy myös opintopolusta. Urheiluoppilaitosten hakulomaketta, joka hakemisen jälkeen tulee sähköpostissa, ei tarvitse palauttaa Joensuun yhteiskoululle. Jos olet hakenut myös muihin urheiluoppilaitoksiin meidän lisäksi, selvitä mitä he tarvitsevat.

Urheilulukion ja urheiluakatemian soveltuvuushaastattelut järjestetään torstaina 25. huhtikuuta 2019.

Hakijoille lähetetään lisäinfoa hyvissä ajoin ennen haastattelupäivää.

 

Hakijoiden pisteytys

Hakijat pisteytetään, ja linjalle valitaan eniten pisteitä saaneet pisteiden perusteella määräytyvästä paremmuusjärjestyksestä. Tasapistetilanteessa otetaan huomioon 1. hakutoivejärjestys, 2. päättötodistuksen keskiarvo (jossa mukana jo liikunta), johon lasketaan käsityö, kotitalous, musiikki ja kuvatataide. Viimeisenä mahdollisuutena arvotaan.

Haussa voi saada yhteensä enintään 20 pistettä, josta:

- Enintään 10 pistettä määräytyy peruskoulun päättötodistuksen keskiarvosta, joka lasketaan lukuaineiden ja liikunnan numeron aritmeettisena keskiarvona. Kyseisen keskiarvon tulee olla vähintään 7,1.

- Urheilullisista näytöistä hakija voi saada 0-10 pistettä, joista lajiliittopisteitä on enintään 5 ja koulun antamia pisteitä voi saada enintään 5. Näitä soveltuvuuspisteitä tulee saada vähintään 1,01, että linjalle voi tulla valituksi.

Lajiliittopisteytyksen periaatteet löydät tästä. Oppilaitos, johon haet, pyytää lajiliittopisteet lajiliitolta. Lajiliittopisteitä käytetään myös urheiluakatemiahaussa.

Koulun antamat 5 soveltuvuuspistettä jakaantuvat siten, että:

Enintään kaksi pistettä tulee olosuhteista ja enintään kolme pistettä haastattelusta, jossa arvioidaan motivaatiota ja tavoitteellisuutta. Olosuhdepisteytyksessä hakija saa: 

a) 2 pistettä, jos hakee Joensuun urheiluakatemian kärkilajin (pesäpallo, ampumahiihto, uinti, yleisurheilu) valmennukseen,

b) 1 pistettä, jos hän hakee Joensuun urheiluakatemian valmennuslajin (hiihto, jalkapallo, jääkiekko, koripallo, lentopallo, salibandy, suunnistus, taitoluistelu, TeamGym) valmennukseen, tai hän osoittaa, että pystyy itse järjestämään laadukkaat valmentautumisolosuhteet lajissa, joka ei ole Joensuun urheiluakatemian lajivalikoimassa.

c) 0 pistettä, jos hän hakee Joensuun urheiluakatemian lajivalikoimaan kuulumattoman lajin valmennukseen eikä osoita pystyvänsä järjestämään laadukkaita valmennusolosuhteita ko. lajissa itse.