JYK, Urheilulukioon hakeminen

Hakeminen Joensuun yhteiskoulun lukion urheilulukioon 2022

Joensuun yhteiskoulun lukio – Urheilulukioon hakeminen

 
Kevään 2022 yhteishaku 2. asteelle on päättynyt. Joensuun yhteiskoulun lukion urheilulinjalle haki ensisijaisesti 88 henkilöä (paikkoja 40). Urheilulinjalle hakeneille tulee sähköpostikutsu soveltuvuushaastatteluun, joka järjestetään ke 20.- to 21. huhtikuuta 2022 etäyhteyden kautta (Teams). 

 

  1. Täytä 2. asteen yhteishaun sähköinen hakemus. Lisätietoa hakemisesta Opintopolku.fi ja vastaa huolellisesti myös urheilijalle suunnattuihin kysymyksiin. Sinun ei tuossa tapauksessa tarvitse enää täyttää erillistä urheiluakatemian lomaketta, vaikka hakisit myös yhteiskoulun lukion muille linjoille.

  2. Täytä Joensuun yhteiskoulun lukion ainevalintakortti lukuvuodelle 2022-2023. Lähetä kortti Joensuun yhteiskoulun lukioon, mutta yleensä yläkoulusi opo lähettää kortit keskitetysti yhteishaun päätyttyä. Tulosta ainevalintakortti mieluiten värillisenä. Joensuun kaupungin alueella sijatsevien peruskoulujen 9. ja 10. luokkalaiset tekevät ainevalintansa Wilman kautta. Lisätietoja valinnaisista opintojaksoistamme ja lukiostamme saat mm. hakuoppaastamme.

 

Yhteiskoulun lukio ottaa tällä hetkellä vastaan vierailulle yksittäisiä perheitä etukäteen sovitun aikataulun mukaisesti. Asian tiimoilta voi olla yhteydessä urheilulukiokoordinaattori Mika Muukkosen tai opinto-ohjaajiimme.

Joensuun yhteiskoulun lukio antaa ilmaiset oppimateriaalit ja tietokoneen kaikille syksyllä 2022 lukio-opintonsa aloittaville, ei pelkästään oppivelvollisuusikäisille. 

Soveltuvuushaastattelut

Urheilulukion ja urheiluakatemian soveltuvuushaastattelut järjestetään keskiviikkona 20.- torstaina  21. huhtikuuta 2022 etänä teams-ympäristössä.

Hakijoille lähetetään haastattelukutsu sähköpostiin hyvissä ajoin ennen haastattelupäivää. Muista lukea siis sähköpostiasi!

Hakijoiden pisteytys

Hakijat pisteytetään, ja linjalle valitaan eniten pisteitä saaneet pisteiden perusteella määräytyvästä paremmuusjärjestyksestä. Tasapistetilanteessa otetaan huomioon 1. hakutoivejärjestys, 2. päättötodistuksen keskiarvo (jossa mukana jo liikunta), johon lasketaan käsityö, kotitalous, musiikki ja kuvatataide. Viimeisenä mahdollisuutena arvotaan.

Haussa voi saada yhteensä enintään 20 pistettä, josta:

  • Enintään 10 pistettä määräytyy peruskoulun päättötodistuksen keskiarvosta, joka lasketaan lukuaineiden ja liikunnan numeron aritmeettisena keskiarvona. Kyseisen keskiarvon tulee olla vähintään 7,1.
  • Urheilullisista näytöistä hakija voi saada 0–10 pistettä, joista lajiliittopisteitä on enintään 5 ja koulun antamia pisteitä voi saada enintään 5. Näitä soveltuvuuspisteitä tulee saada vähintään 1,01, että linjalle voi tulla valituksi.

Lajiliittopisteytyksen periaatteet löydät tästä. Oppilaitos, johon haet, pyytää lajiliittopisteet lajiliitolta. Lajiliittopisteitä käytetään myös urheiluakatemiahaussa.

Koulun antamat 5 soveltuvuuspistettä jakaantuvat siten, että:

Enintään kaksi pistettä tulee olosuhteista ja enintään kolme pistettä haastattelusta, jossa arvioidaan motivaatiota ja tavoitteellisuutta. Olosuhdepisteytyksessä hakija saa: 

  • 2 pistettä, jos hakee Joensuun urheiluakatemian kärkilajin (pesäpallo, ampumahiihto, uinti, yleisurheilu) valmennukseen
  • 1 pistettä, jos hän hakee Joensuun urheiluakatemian muun valmennuslajin valmennukseen, (hiihto, jalkapallo, jääkiekko, koripallo, lentopallo, salibandy, suunnistus, taitoluistelu, muodostelmaluistelu, teamgym, telinevoimistelu) tai hän osoittaa, että pystyy itse järjestämään laadukkaat valmentautumisolosuhteet lajissa, joka ei ole Joensuun urheiluakatemian lajivalikoimassa eikä valmennuksen piirissä
  • 0 pistettä, jos hän hakee Joensuun urheiluakatemian lajivalikoimaan kuulumattoman lajin valmennukseen eikä osoita pystyvänsä järjestämään laadukkaita valmennusolosuhteita ko. lajissa itse.