JYK, Musiikin ja ilmaisun linjalle hakeminen

Hakeminen musiikin ja ilmaisun linjalle 2022

JYK Musiikin- ja ilmaisun linjalle hakeminen

Kevään 2022 yhteishaku lukioon ja ammatilliseen koulutukseen järjestetään helmi-maaliskuussa 2022 osoitteessa opintopolku.fi.

Musiikin ja ilmaisun linjalle hakeneille tulee myöhemmin kutsu soveltuvuuskokeeseen sähköpostilla. Haun tulokset julkistetaan kesäkuussa 2022. Paikkoja musiikin ja ilmaisun linjalle on alustavasti kolmekymmentä.

 

Hakuohjeet musiikin ja ilmaisunlinjalle:

 1. Täytä yhteishaun sähköinen hakemus yhteishaun viimeisenä päivänä maaliskuussa kello 15.00 mennessä (tarkempi hakuaika ilmoitetaan myöhemmin). Lisätietoa hakemisesta Opintopolku.fi. Lisätietoja Joensuun yhteiskoulun lukiosta ja opintotarjonnastamme saat hakuoppaastamme.

 2. Täytä Joensuun yhteiskoulun lukion ainevalintakortti lukuvuodelle 2022–2023. Lähetä kortti Joensuun yhteiskoulun lukioon (myös sähköpostilla käy, mutta yleensä yläkoulusi opinto-ohjaaja lähettää kortit keskitetysti) yhteishaun päätyttyä. Tulosta se mieluiten värillisenä. Joensuun kaupungin alueella sijaitsevien peruskoulujen 9. luokkalaiset sekä kaupungin järjestämän kymppiluokan opiskelijat täyttävät ainevalintansa Wilma-järjestelmän kautta. Valinnaiskursseista 1. vuoden opiskleijoille saat tietoa mm. hakuoppaastamme (julkaistaan marraskuun 2022 alkuun mennessä)

 3. Täytä musiikin ja ilmaisun linjalle hakevan sähköinen lisätietolomake hakusijasta riippumatta. Lisätietolomakkeen lähettäneet kutsutaan huhti-/toukokuussa soveltuvuuskokeeseen. (Jos olet täyttänyt tuon lomakkeen jo opintopolun linkin kautta, älä täytä samaa lomaketta siis enää toista kertaa!)
 4. Joensuun kaupunki antaa ilmaiset oppimateriaalit ja tietokoneen kaikille syksyllä 2022 lukio-opintonsa aloittaville, ei siis pelkästään oppivelvollisuusikäisille. Näin ollen mm. kymppiluokalta hakevat saavat ilmaiset materiaalit, vaikka eivät kuulu oppivelvollisuuden piiriin. Ilmaiset materiaalit eivät koske jo lukio-opintonsa aiemmin aloittaneita!!!!

Syksyllä 2022 alkavaan koulutukseen musiikin ja ilmaisun linjalle otetaan alustavasti 30 opiskelijaa.

Valintaperusteet

 • yhteishaussa määritelty peruskoulun päättöluokan lukuaineiden keskiarvo, jossa äidinkielen arvosanan painokerroin on 1,2.
 • keskiarvoa laskettaessa huomioidaan lisäksi musiikin, kuvataiteen, käsityön sekä liikunnan arvosanat. Vähimmäiskeskiarvo 7.40.
 • hakijoille järjestettävä soveltuvuuskoe (0-5 pistettä). Soveltuvuuskoe linjalle haettaessa on pakollinen ja se suoritetaan musiikissa, draamassa tai kuvataiteessa
 • Alustavasti musiikin ja ilmaisun linjalle valitaan 30 opiskelijaa

Musiikin ja ilmaisun linjan soveltuvuuskokeet kevät 2022

Soveltuvuuskokeeseen voi osallistua vain yhdessä taiteenlajissa (musiikki, kuvataide, draama). Musiikin ja ilmaisun linjalle ei enää valita erillistä pääainetta kuten ennen vuotta 2021, vaan kaikki opiskelijat voivat vapaasti valita ilmaisulliset 16 opintopistettä sanataiteesta, teatteritaiteesta, musiikista, tanssista sekä kuvataiteesta. 

Linjan soveltuvuuskokeet  keväällä 2022 järjestetään seuraavasti ja niihin tulee ohjeet ja henkilökohtainen kutsu sähköpostitse. Jos et saavu soveltuvuuskokeeseen, hakusi linjalle hylätään. Voit valita vain yhden soveltuvuuskokeen edellä mainituista kolmesta erilaisesta.

 • Draaman soveltuvuuskokeet:  (aika ilmoitetaan myöhemmin)
  Draamassa soveltuvuuskokeen sisällöstä tiedotetaan hakijoille lähetetyssä kutsussa.
 • Kuvataiteen soveltuvuuskokeet:  (aika ilmoitetaan myöhemmin) Kuvataiteessa soveltuvuuskokeeseen kutsuttu rakentaa näytesalkun aikaisemmista töistään. Salkku koostuu kuudesta kandidaatin aikaisemmasta työstä (kuvataiteen opettajan oikeaksi todistamia) ja ne voivat olla maalauksia, valokuvia, keramiikkaa, veistoksia yms. Oikeaksi todistus on kirjallinen (Todistan, että tämä teos on X.X:n itsensä tekemä, päiväys, allekirjoitus, asema). Todistus voi olla taideteoksessa kääntöpuolella tai erillisellä paperilla. Kuvataiteen soveltuvuuskokeeseen sisältyy myös kirjoitelma. Näytteet voit toimittaa myös valokuvina poikkeusolojen takia.
 • Musiikin soveltuvuuskokeet: (aika ilmoitetaan myöhemmin)
  Musiikin soveltuvuuskokeessa tulee antaa sekä laulu- että soittonäyte. Sinulla voi kokeessa tarvittaessa olla mukana säestäjä.

Musiikin- ja ilmaisun linjalle hakeva voi hakea myös urheiluakatemian urheiluvalmennukseen. Tällöin hakijan tulee täyttää myös urheilulinjan/urheiluakatemian sähköinen lisätietolomake (kts. lisätietoja sivulta hakeminen urheilulukioon.) Urheiluakatemiaan hakevalle haetaan myös lajiliittopisteet lajiliitoilta (koulu ja urheiluakatemia hoitavat, maks. 5p). Lisäksi 5 pistettä voi saada maksimissaan haastattelusta (maks 3p) ja lajista (akatemian kärkilaji 2p, muu laji tai itse uskottavasti järjestettävät valmennusolosuhteet 1p). Jos valmennusta ei voida täällä paikan päällä järjestää, 0p). Eli akatemiaan haettaessa voi saada maksimissaan 10 pistettä. Pisteytys on sama kuin urheilulukioon haettaessa, mutta todistusarvosanoja ei huomioida.