JYK, Musiikin ja ilmaisun linjalle hakeminen

Hakeminen musiikin ja ilmaisun linjalle

JYK Musiikin- ja ilmaisun linjalle hakeminen

 

Kevään 2021 yhteishaku lukioon ja ammatilliseen koulutukseen järjestettiin 23. helmikuuta - 7. huhtikuuta 2021 (hakuaikaa jatkettiin) osoitteessa opintopolku.fi.
Toisen asteen yhteishaku keväältä 2021 on päättynyt 7. huhtikuuta. Joensuun yhteiskoulun lukioon haluavien määrä pysyi viime vuoteen verrattuna suunnilleensamana, sinne hakemuksia saapui yhteensä 228 kappaletta (v. 2020 227), joista yleislinjalle 131, urheilulinjalle 67 ja musiikin ja ilmaisun linjalle 30. 

Musiikin ja ilmaisun linjalle hakeneille tulee myöhemmin kutsu soveltuvuuskokeeseen sähköpostilla. Haun tulokset julkistetaan aikaisintaan torstaina 17.6.2021. Paikkoja musiikin ja ilmaisun linjalle on alustavasti kolmekymmentä.

 

HAKUOHJEET MUSIIKIN JA ILMAISUN LINJALLE:

 1. Täytä yhteishaun sähköinen hakemus 7. huhtikuuta 2021 kello 15.00 mennessä (hakuaikaa jatkettu). Lisätietoa hakemisesta Opintopolku.fi. Lisätietoja Joensuun yhteiskoulun lukiosta ja opintotarjonnastamme saat hakuoppaastamme.

 2. Täytä Joensuun yhteiskoulun lukion ainevalintakortti lukuvuodelle 2021–2022. Lähetä kortti Joensuun yhteiskoulun lukioon (myös sähköpostilla käy, mutta yleensä yläkoulusi opinto-ohjaaja lähettää kortit keskitetysti) yhteishaun päätyttyä. Tulosta se mieluiten värillisenä. Joensuun kaupungin alueella sijaitsevien peruskoulujen 9. luokkalaiset sekä kaupungin järjestämän kymppiluokan opiskelijat täyttävät ainevalintansa Wilma-järjestelmän kautta. Valinnaiskursseista 1. vuodelle saat tietoa mm. opinto-oppaastamme.

 3. Täytä musiikin ja ilmaisun linjalle hakevan sähköinen lisätietolomake hakusijasta riippumatta. Lisätietolomakkeen lähettäneet kutsutaan huhti-/toukokuussa soveltuvuuskokeeseen. (Jos olet täyttänyt tuon lomakkeen jo opintopolun linkin kautta, älä täytä samaa lomaketta siis enää toista kertaa!)
 4. Joensuun kaupunki antaa ilmaiset oppimateriaalit ja tietokoneen kaikille syksyllä 2021 lukio-opintonsa aloittaville, ei siis pelkästään oppivelvollisuusikäisille. Näin ollen mm. kymppiluokalta hakevat saavat ilmaiset materiaalit, vaikka eivät kuulu oppivelvollisuuden piiriin. Ilmaiset materiaalit eivät koske jo lukio-opintonsa aiemmin aloittaneita!!!!

Syksyllä 2021 alkavaan koulutukseen musiikin ja ilmaisun linjalle otetaan alustavasti 30 opiskelijaa.

Valintaperusteet

 • yhteishaussa määritelty peruskoulun päättöluokan lukuaineiden keskiarvo, jossa äidinkielen arvosanan painokerroin on 1,2.
 • keskiarvoa laskettaessa huomioidaan lisäksi musiikin, kuvataiteen, käsityön sekä liikunnan arvosanat. Vähimmäiskeskiarvo 7.40.
 • hakijoille järjestettävä soveltuvuuskoe (0-5 pistettä). Soveltuvuuskoe linjalle haettaessa on pakollinen ja se suoritetaan musiikissa, draamassa tai kuvataiteessa
 • Alustavasti musiikin ja ilmaisun linjalle valitaan 30 opiskelijaa

Musiikin ja ilmaisun linjan soveltuvuuskokeet kevät 2021

 

Soveltuvuuskokeeseen voi osallistua vain yhdessä taiteenlajissa (musiikki, kuvataide, draama). Syksystä 2021 alkaen musiikin ja ilmaisun linjalle ei enää valita erillistä pääainetta kuten aiempina vuosina, vaan kaikki opiskelijat voivat vapaasti valita ilmaisulliset 16 opintopistettä sanataiteesta, teatteritaiteesta, musiikista, tanssista sekä kuvataiteesta. 

Linjan soveltuvuuskokeet  keväällä 2021 järjestetään seuraavasti ja niihin tulee ohjeet ja henkilökohtainen kutsu sähköpostitse. Jos et saavu soveltuvuuskokeeseen, hakusi linjalle hylätään. Voit valita vain yhden soveltuvuuskokeen edellä mainituista kolmesta erilaisesta.

 • Draaman soveltuvuuskokeet:  perjantaina 7. toukokuuta 2021 klo 9-14
  Draamassa soveltuvuuskokeen sisällöstä tiedotetaan hakijoille lähetetyssä kutsussa.
 • Kuvataiteen soveltuvuuskokeet:  maanantaina 26. huhtikuuta 2021 kello 16-18 ja maanantaina 3. toukokuuta kello 16-18. Kuvataiteessa soveltuvuuskokeeseen kutsuttu rakentaa näytesalkun aikaisemmista töistään. Salkku koostuu kuudesta kandidaatin aikaisemmasta työstä (kuvataiteen opettajan oikeaksi todistamia) ja ne voivat olla maalauksia, valokuvia, keramiikkaa, veistoksia yms. Oikeaksi todistus on kirjallinen (Todistan, että tämä teos on X.X:n itsensä tekemä, päiväys, allekirjoitus, asema). Todistus voi olla taideteoksessa kääntöpuolella tai erillisellä paperilla. Kuvataiteen soveltuvuuskokeeseen sisältyy myös kirjoitelma. Näytteet voit toimittaa myös valokuvina poikkeusolojen takia.
 • Musiikin soveltuvuuskokeet: keskiviikkona 21. huhtikuuta 2021 09.00-16.00 välisenä aikana
  Musiikin soveltuvuuskokeessa tulee antaa sekä laulu- että soittonäyte. Sinulla voi kokeessa tarvittaessa olla mukana säestäjä.

Musiikin- ja ilmaisun linjalle hakeva voi hakea myös urheiluakatemian urheiluvalmennukseen. Tällöin hakijan tulee täyttää myös urheilulinjan/urheiluakatemian sähköinen lisätietolomake (kts. lisätietoja sivulta hakeminen urheilulukioon.) Urheiluakatemiaan hakevalle haetaan myös lajiliittopisteet lajiliitoilta (koulu ja urheiluakatemia hoitavat, maks. 5p). Lisäksi 5 pistettä voi saada maksimissaan haastattelusta (maks 3p) ja lajista (akatemian kärkilaji 2p, muu laji tai itse uskottavasti järjestettävät valmennusolosuhteet 1p). Jos valmennusta ei voida täällä paikan päällä järjestää, 0p). Eli akatemiaan haettaessa voi saada maksimissaan 10 pistettä. Pisteytys on sama kuin urheilulukioon haettaessa, mutta todistusarvosanoja ei huomioida.