JYK, Musiikin ja ilmaisun linjalle hakeminen

Hakeminen musiikin ja ilmaisun linjalle

JYK Musiikin- ja ilmaisun linjalle hakeminen

Kevään 2020 yhteishaku on lukioon ja ammatilliseen koulutukseen järjestetään 18. helmikuuta - 10. maaliskuuta 2020. Linjalle hakeneille tulee kutsu soveltuvuuskokeeseen. Haun tulokset julkistetaan aikaisintaan torstaina 11.6.2020. Soveltuvuuskokeet järjestetään etäyhteyksien avulla. Huomioi, että sinulla tulee olla toimiva tietokone, siihen liitetty kamera sekä mikrofoni.

Hakuohjeet

 1. Täytä yhteishaun sähköinen hakemus 10. maaliskuuta 2020 kello 15.00 mennessä. Lisätietoa hakemisesta Opintopolku.fi.
 2. Täytä Joensuun yhteiskoulun lukion ainevalintakortin lukuvuodelle 2020–2021. Lähetä kortti Joensuun yhteiskoulun lukioon (myös sähköpostilla käy, mutta yleensä yläkoulusi opo lähettää kortit keskitetysti) yhteishaun päätyttyä. Tulosta se mieluiten värillisenä. Joensuun kaupungin alueella sijaitsevien peruskoulujen 9. luokkalaiset täyttävät ainevalintansa Wilma-järjestelmän kautta.
 3. Täytä musiikin ja ilmaisun linjalle hakevan sähköinen lisätietolomake hakusijasta riippumatta. Lisätietolomakkeen lähettäneet kutsutaan huhti-/toukokuussa soveltuvuuskokeeseen. (Jos olet täyttänyt lomakkeen jo opintopolun linkin kautta, älä täytä enää toista kertaa!)

Syksyllä 2020 alkavaan koulutukseen musiikin ja ilmaisun linjalle otetaan 30 opiskelijaa. Opiskelija valitsee hakiessaan musiikin ja ilmaisun linjalle pääaineekseen joko musiikin tai ilmaisun. 

Valintaperusteet

 • yhteishaussa määritelty peruskoulun päättöluokan lukuaineiden keskiarvo, jossa äidinkielen arvosanan painokerroin on 1,2.
 • keskiarvoa laskettaessa huomioidaan lisäksi musiikin, kuvataiteen, käsityön sekä liikunnan arvosanat
 • hakijoille järjestettävä soveltuvuuskoe (0-5 pistettä)
 • vähimmäiskeskiarvoraja musiikin ja ilmaisun linjalle on 7,40

Soveltuvuuskokeet

Soveltuvuuskokeeseen voi osallistua vain yhdessä taiteenlajissa (musiikki, kuvataide, draama).

Linjan soveltuvuuskokeet  keväällä 2020 järjestetään seuraavasti ja niihin tulee ohjeet ja henkilökohtainen kutsu postitse:

 • Draaman soveltuvuuskokeet: perjantaina 8. toukokuuta 2020
  Draamassa soveltuvuuskokeen sisällöstä tiedotetaan hakijoille lähetetyssä kutsussa.
   
 • Kuvataiteen soveltuvuuskokeet: tiistaina  21. huhtikuuta ja perjantaina 24. huhtikuuta 2020
  Kuvataiteessa soveltuvuuskokeeseen kutsuttu rakentaa näytesalkun aikaisemmista töistään. Salkku koostuu kuudesta kandidaatin aikaisemmasta työstä (kuvataiteen opettajan oikeaksi todistamia) ja ne voivat olla maalauksia, valokuvia, keramiikkaa, veistoksia yms. Oikeaksi todistus on kirjallinen (Todistan, että tämä teos on X.X:n itsensä tekemä, päiväys, allekirjoitus, asema). Todistus voi olla taideteoksessa kääntöpuolella tai erillisellä paperilla. Kuvataiteen soveltuvuuskokeeseen sisältyy myös kirjoitelma. Näytteet voit toimittaa myös valokuvina poikkeusolojen takia.
   
 • Musiikin soveltuvuuskokeet: 5. ja 7. toukokuuta (huomioi muuttuneet päivämäärät)
  Musiikin soveltuvuuskokeessa tulee antaa sekä laulu- että soittonäyte. Sinulla voi kokeessa olla mukana myös säestäjä.

Musiikin- ja ilmaisun linjalle hakeva voi hakea myös urheiluakatemian urheiluvalmennukseen.Tällöin hakijan tulee täyttää myös urheilulinjan/urheiluakatemian sähköinen lisätietolomake (kts. lisätietoja sivulta hakeminen urheilulukioon.) Urheiluakatemiaan hakevalle haetaan myös lajiliittopisteet akatemialta (maks. 5p). Lisäksi 5 pistettä voi saada maksimissaan haastattelusta (maks 3p) ja lajista (akatemian kärkilaji 2p, muu laji tai itse uskottavasti järjestettävät valmennusolosuhteet 1p). Jos valmennusta ei voida täällä paikan päällä järjestää, 0p). Eli akatemiaan haettaessa voi saada maksimissaan 10 pistettä. Pisteytys on sama kuin urheilulukioon haettaessa, mutta keskiarvoja ei huomioida.