JYK, Musiikin ja ilmaisun linjalle hakeminen

Hakeminen Joensuun yhteiskoulun lukion musiikin ja ilmaisun linjalle 2024

JYK Musiikin- ja ilmaisun linjalle hakeminen keväällä 2024

Hakuohjeet musiikin ja ilmaisun linjalle:
 1. Täytä yhteishaun sähköinen hakemus viimeistään yhteishaun viimeisenä päivänä 19. maaliskuuta 2024 kello 15.00 mennessä. Lisätietoja Joensuun yhteiskoulun lukiosta ja opintotarjonnastamme saat hakuoppaastamme ja opetussuunnitelmastamme.

 2. Täytä Joensuun yhteiskoulun lukion ainevalintakortti 2024. Lähetä kortti Joensuun yhteiskoulun lukioon (myös sähköpostilla käy, mutta yleensä yläkoulusi opinto-ohjaaja lähettää kortit keskitetysti) yhteishaun päätyttyä. Tulosta se mieluiten värillisenä. Joensuun kaupungin alueella sijaitsevien peruskoulujen 9. luokkalaiset sekä kaupungin järjestämän TUVAn opiskelijat täyttävät ainevalintansa Wilma-järjestelmän kautta. Valinnaiskursseista 1. vuoden opiskelijoille saat lisätietoa mm. hakuoppaastamme.

 3. Täytä musiikin ja ilmaisun linjalle hakevan sähköinen lisätietolomake hakusijasta riippumatta yhteishaun loppuun mennessä.

 

Syksyllä 2024 alkavaan koulutukseen musiikin ja ilmaisun linjalle otetaan alustavasti 26 opiskelijaa.

Valintaperusteet

 • Yhteishaussa määritelty peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvo, jossa äidinkielen arvosanan painokerroin on 1,2.
 • Keskiarvoa laskettaessa huomioidaan lisäksi musiikin, kuvataiteen, käsityön sekä liikunnan arvosanat. Vähimmäiskeskiarvo 7.40.
 • Hakijoille järjestettävä soveltuvuuskoe (0-5 pistettä). Soveltuvuuskoe linjalle haettaessa on pakollinen ja se suoritetaan musiikissa, draamassa tai kuvataiteessa.
 • Alustavasti musiikin ja ilmaisun linjalle valitaan 26 opiskelijaa.
 • Soveltuvuuskokeesta tulee saada vähintään 1,1 pistettä tullakseen valituksi linjalle.

Musiikin ja ilmaisun linjan soveltuvuuskokeet kevät 2024

Soveltuvuuskokeeseen voi osallistua vain yhdessä taiteenlajissa (musiikki, kuvataide, draama).  Linjalla kaikki opiskelijat voivat vapaasti valita ilmaisulliset 16 opintopistettä sanataiteesta, teatteritaiteesta, musiikista, tanssista sekä kuvataiteesta. 

Linjan soveltuvuuskokeet  keväällä 2024 järjestetään seuraavasti ja niihin tulee ohjeet ja henkilökohtainen kutsu sähköpostitse. Jos et saavu soveltuvuuskokeeseen, hakusi linjalle hylätään. Voit valita vain yhden soveltuvuuskokeen edellä mainituista kolmesta erilaisesta. Soveltuvuuskokeeseen ilmoittaudut täyttämällä musiikin ja ilmaisun linjan lisätietolomakkeen.

 • Draamassa soveltuvuuskokeet keskiviikkona 8. toukokuuta 2024 kello 8-11
  Draamassa soveltuvuuskokeen sisällöstä tiedotetaan hakijoille lähetetyssä kutsussa.
 • Kuvataiteessa soveltuvuuskokeet: maanantaina 22.4. ja keskiviikkona 24.4. 2024  klo 16.15 alkaen .  Kuvataiteessa soveltuvuuskokeeseen kutsuttu rakentaa näytesalkun aikaisemmista töistään. Salkku koostuu kuudesta kandidaatin aikaisemmasta työstä (kuvataiteen opettajan oikeaksi todistamia) ja ne voivat olla maalauksia, valokuvia, keramiikkaa, veistoksia yms. Oikeaksi todistus on kirjallinen (Todistan, että tämä teos on X.X:n itsensä tekemä, päiväys, allekirjoitus, asema). Todistus voi olla taideteoksessa kääntöpuolella tai erillisellä paperilla. Kuvataiteen soveltuvuuskokeeseen sisältyy myös kirjoitelma. Näytteet voit toimittaa myös valokuvina poikkeusolojen takia.
 • Musiikissa soveltuvuuskokeet järjestetään keskiviikkona 17. ja 24. huhtikuuta 2024. (varapäivä maanantaina 13. toukokuuta, ota yhteys musiikinopettaja Päivi Sormuseen)

Musiikin soveltuvuuskokeessa tulee antaa sekä laulu- että soittonäyte. Sinulla voi kokeessa tarvittaessa olla mukana säestäjä.

 

Musiikin- ja ilmaisun linjalle hakeva voi hakea myös urheiluakatemian urheiluvalmennukseen. Tällöin hakijan tulee täyttää myös urheiluakatemian sähköinen lisätietolomake (katso lisätietoja sivulta hakeminen urheilulukioon.). Jos olet kuitenkin hakenut myös Joensuun yhteiskoulun lukion urheilulinjalle ja vastannut opintopolun hakulomakkeen urheilijakysymyksiin, tällöin sinun ei erikseen tarvitse täyttää urheiluakatemian lomaketta.

Urheiluakatemiaan hakevalle haetaan myös lajiliittopisteet lajiliitoilta (koulu ja urheiluakatemia hoitavat, maks. 5p). Lisäksi 5 pistettä voi saada maksimissaan haastattelusta (maks 3p) ja valmennuslajista  tai itse uskottavasti järjestettävät valmennusolosuhteet Joensuussa (0p/2p). Eli akatemiaan haettaessa voi saada maksimissaan 10 pistettä. Pisteytys on sama kuin urheilulukioon haettaessa, mutta todistusarvosanoja ei tällöin huomioida.

 

Lisätietoja  Joensuun yhteiskoulun lukion opinto-ohjaajilta: 

 • Sini Kastinen, sini.kastinen@edu.joensuu.fi, 050 476 6080
 • Katri Kuosmanen, katri.kuosmanen@edu.joensuu.fi, 050 374 6315
 • Anne Lukkarinen, anne.lukkarinen@edu.joensuu.fi, 040 530 5095