Joensuun Aikuislukio

Joensuun Aikuislukio tarjoaa lukio-opintoja, aikuisten perusasteen opetusta ja kymppiluokan aivan Joensuun keskustassa.

Lukio-opintoja voi suorittaa joustavasti joko osallistumalla iltaopetukseen tai suorittamalla lukiokursseja itsenäisesti verkossa. Lukio-opiskelijanamme voit tähdätä suorittamaan ylioppilastutkinnon, lukion päättötodistuksen tai molemmat. Aineopiskelijanamme saat opiskella valitsemiasi yksittäisiä lukiokursseja haluamistasi aineista, vaikkapa opiskellen lisää vieraan kielen taitoja!

Peruskoululinjallamme sinulle tarjoutuu mahdollisuus korottaa peruskoulun arvosanoja tai käydä peruskoulun loppuun ja saada päättötodistus. Tarjoamme myös suomi toisena kielenä -opintoja ja lukioon valmistavaa koulutusta maahanmuuttajille.

 

Ilmoittaudu opiskelijaksi ottamalla yhteyttä opinto-ohjaajaamme:

Janne Riekki

puhelinnumero: 050 592 4779

sähköposti: janne.riekki@edu.joensuu.fi

 

Tervetuloa opiskelemaan suureen joukkoomme!

 

Aikuislukion kanslia avoinna

ma ja ti 11-18

ke ja to 9-16

pe 9-12

Joensuun aikuislukio – Ajankohtaiset tiedotteet

Aikuislukion tärkeitä ajankohtaisia tiedotteita:

 

Joensuun kaupungin perusopetuksen yläluokat, lukiot, aikuislukio ja taiteen perusopetus jatkavat talviloman jälkeen lähiopetuksessa

4.3.2021

Tiedote muilla kielillä:

englanti

arabia

somali

venäjä

Joensuun kaupungin valmiusjohtoryhmä kokoontui 3. maaliskuuta päättämään perusopetuksen yläkoulujen, lukioiden, aikuislukion ja taiteen perusopetuksen opetusjärjestelyistä. Suomen hallitus linjasi neuvottelussaan 24. helmikuuta koronapandemian torjunnan tiukemmista toimista, joiden mukaan kiihtymis- ja leviämisvaiheessa olevilla alueilla siirrytään yläkoulujen ja toisen asteen opetuksen osalta etäopetukseen. Joensuun kaupungin valmiusjohtoryhmässä päätettiin, että tämänhetkisen tilannekuvan perusteella perusopetuksen yläluokat, lukiot, aikuislukio ja taiteen perusopetus jatkavat talviloman jälkeen lähiopetuksessa.

– Olemme arvioineet opetuksen järjestämistä yhteistyössä eri viranomaisten kanssa ja nykyisen koronakuvan valossa jatkamme normaalisti lähiopetuksessa talviloman jälkeen 15. maaliskuuta alkaen. Tuleva viikkohan on täällä talvilomaviikko. Meillä on myös hyvin varauduttu poikkeusoloihin, joten tarvittaessa pystymme hyvinkin nopealla aikataululla tekemään muutoksia opetuksen järjestelyissä, taustoittaa koulutusjohtaja Olli Kauppinen.

– Meidän maakunnan koronatilanne on viime viikkojen aikana elänyt paljon ja alueelliset suositukset on pidetty alueella kohtuullisen tiukkoina. Haluamme nyt odottaa tämän viikon alueelliset suositukset ja tämän jälkeen linjaamme kaupungin muista palveluista, kertoo kaupunginjohtaja Kari Karjalainen.

– Kaupunkilaiset ovat toimineet esimerkillisesti korona-aikana ja tästä iso kiitos kaikille. Nyt meidän kaikkien on muistettava pitää niistä tutuista turvallisuusohjeista kiinni ja muistettava välttää lähikontakteja talvilomaviikolla, jotta saadaan pidettyä korona kurissa, jatkaa Karjalainen.

Kaupungin tilojen käyttöön ja muihin palveluihin liittyvistä rajoituksista tiedotetaan viimeistään perjantaina 5. maaliskuuta. Kaupungin palveluissa ja tiloissa on voimassa vahva maskisuositus. Maskisuositus koskee myös 12 vuotta täyttäneitä ja on voimassa toistaiseksi. Maskien käyttäminen jatkuu myös nykyisten voimassa olevien ohjeiden mukaisesti lukioissa, peruskouluissa, koulukuljetuksen aikana ja varhaiskasvatuksessa.

Joensuun kaupungin verkkosivuille on koostettu ohjeet kaupungin palveluissa ja tiloissa asioiville. Tärkeää on, että kipeänä jäädään kotiin, muistetaan pitää turvavälit ja tarvittaessa käyttää maskia, pestä käsiä sekä muistaa hyvä yskimishygienia. Lisäksi riskiryhmään kuuluvien tulisi arvioida omalta kohdaltaan riskit yleisötilaisuuksiin ja yleisiin kokoontumisiin osallistumisessa.

Tarkemmat ohjeet kaupungin verkkosivuilla osoitteessa www.joensuu.fi/korona.

Pohjois-Karjalassa voimassa olevat alueelliset suositukset ja rajoitukset on koottu Siun soten verkkosivuille osoitteeseen www.siunsote.fi/alueelliset-suositukset-ja-rajoitukset.

Lisätietoja:

koulutusjohtaja Olli Kauppinen
p. 050 558 7514
olli.kauppinen@joensuu.fi

kaupunginjohtaja Kari Karjalainen
p. 040 082 7357
kari.karjalainen@joensuu.fi

 

Abeille kysely, Abitti-treenit, sekä abi-kirje

9.2.2021

Kevään 2021 kirjoittajille lähetetyn kartoituskyselyn viimeinen palautuspäivä on 15.2. Vastaaminen on pakollista kaikille kirjoituksiin osallistujille. Vastausten perusteella varaudutaan järjestetään yo-abittitreenit 22.2 ja 23.2. klo 16.45 - 18.25 Tiedepuistolukiolla, 3A-rakennuksen toisen kerroksen auditoriossa (tilan numero on 207).

Abi-kirjeet postitetaan viikon 7 aikana ja kevään 2021 abi-info tallenne löytyy täältä: https://www.youtube.com/watch?v=AbkXPcg2wII

 

Yleiset koetilaisuudet uudella koululla

26.1.2021

Vuoden 2021 alusta lähtien kaksoistutkinnon uusintakokeet ja Aikuislukion yleiset koetilaisuudet pidetään Tiedepuistolukiolla, 3A-rakennuksen toisen kerroksen auditoriossa (tilan numero on 207). Uuden koulun ensimmäinen koepäivä on luvassa siis 5.2.2021.

 

Viikkotiedote opiskelijoille neljännen jakson alkuun

25.1.2021

Keskiviikolle 27.1.2021 suunniteltu abi-info perutaan ja rehtori tekee tärkeimmistä asioista tallenteen, joka tulee nähtäväksi Aikuislukion YouTube-kanavalle viikon 4 aikana.

Linkki kanavalle: https://youtube.com/channel/UCgDkSfqyyU2GzlVgpIAW07w

Abikurssit käynnistyvät myös tällä viikolla ja olemme saaneet kaksi kurssia lisää tarjontaamme: psykologian abikurssilla (PS6abi)opetusta on poikkeuksellisina aikoina eli maanantaina (luokka 207)ja torstaina(luokka 205)klo 16-17.40, opettajana on Elina Orjala. Lisäksi myös fysiikan abikurssi(FY8abi)on mahdollista suorittaa tässä jaksossa verkossa ja opetuksesta vastaa Timo Nenonen, jolta saat lisätietoja kurssin suorittamisesta etänä.

Lopuksi vielä muistutus turvaväleistä, jotka ovat nyt uuden AVI:n ohjeistuksen mukaan kaksi metriä, joten pidetään nämä turvavälit kunnossa. Muista myös vahva maskisuosituksemme ja tule tunneille vain oireettomana. Pese kätesi myös saippualla aina ennen luokkaan saapumista.

Katso myös päivitetyt luokkatilat Wilmasta tai tullessasi illalla paikalle luokkien ovien viereen kiinnitetyistä lukujärjestyksistä sekä käytävien info-lapuista.

 

Joensuun Aikuislukio muuttaa! Iltalukio-opetus aloittaa maanantaina 11.1.2021 Joensuun Tiedepuistolla

16.12.2020

Joensuun Aikuislukion iltalukio-opetus aloittaa maanantaina 11.1.2021 Joensuun Tiedepuistolla uusissa ja valoisissa koulutiloissa. Kaikki luokkatilat, koulumme kanslia, opinto-ohjaajat ja muu henkilökunta löytyvät näppärästi Joensuun Tiedepuiston 3A -rakennuksen toisesta kerroksesta.
Tervetuloa opiskelemaan uusiin tiloihimme!

Lue koko tiedote

 

Wilman kirjautumisongelmista

20.8.2020

Wilman kirjautumisongelmissa auttaa useimmiten kirjautuminen Wilmaan selaimen yksityistilaa käyttäen. Toisena vaihtoehtona on salasanan vaihtaminen O365:ssa, jolloin salasana vaihtuu myös Wilmaan.

Wilman uusi osoite on https://joensuu.inschool.fi

aikuislukio pääsivu googlemaps

Länsikatu 15, 80110 Joensuu (Tiedepuisto, rakennus 3A)

Sivu arviointi ja palaute