Joensuun Aikuislukio

Joensuun Aikuislukio tarjoaa lukio-opintoja, aikuisten perusasteen opetusta ja kymppiluokan aivan Joensuun keskustassa.

Lukio-opintoja voi suorittaa joustavasti joko osallistumalla iltaopetukseen tai suorittamalla lukiokursseja itsenäisesti verkossa. Lukio-opiskelijanamme voit tähdätä suorittamaan ylioppilastutkinnon, lukion päättötodistuksen tai molemmat. Aineopiskelijanamme saat opiskella valitsemiasi yksittäisiä lukiokursseja haluamistasi aineista, vaikkapa opiskellen lisää vieraan kielen taitoja!

Peruskoululinjallamme sinulle tarjoutuu mahdollisuus korottaa peruskoulun arvosanoja tai käydä peruskoulun loppuun ja saada päättötodistus. Tarjoamme myös suomi toisena kielenä -opintoja ja lukioon valmistavaa koulutusta maahanmuuttajille.

 

Ilmoittaudu opiskelijaksi ottamalla yhteyttä opinto-ohjaajaamme:

Janne Riekki

puhelinnumero: 050 592 4779

sähköposti: janne.riekki@edu.joensuu.fi

 

Tervetuloa opiskelemaan suureen joukkoomme!

 

Aikuislukion kanslia avoinna

ma ja ti 11-18

ke ja to 9-16

pe 9-12

Joensuun aikuislukio – Ajankohtaiset tiedotteet

Aikuislukion tärkeitä ajankohtaisia tiedotteita:

 

Kesän täydennyshaku Joensuun Aikuislukion kymppiluokalle, LUVA:lle ja aikuisten perusopetukseen.

17.6.2021

Kesän täydennyshaku on parhaillaan käynnissä Joensuun Aikuislukion kymppiluokalle, LUVA:lle ja aikuisten perusopetukseen. Hakuaika on 17.6–31.7. 2021. Löydät hakulomakkeet linkin takaa:

https://joensuu.inschool.fi/browsecourses

Opiskelu näillä linjoilla alkaa torstaina 19.8 entisessä lyseon lukion rakennuksessa ja valintahaastattelut pidetään 9–11.8 osoitteessa Koskikatu 8. Tarkemmat ajankohdat haastatteluille ilmoitetaan hakijoille elokuun alussa.

Lisätietoja vastuuopettaja Jenni Kiiskiseltä: jenni.kiiskinen@edu.joensuu.fi tai puh. 050 340 0740

 

Lukuvuoden 2021–2022 kurssitarjotin, lyhyiden kielten sekä elokuun abikurssien aikataulut ovat nyt selvillä.

4.5.2021

AIKUISLUKIO_KURSSITARJOTIN_LV_2021_2022

Ohessa hiukan ohjeita uuden kurssitarjottimen tulkintaan:

Huomaa, että tarjottimessa vaalean vihreällä taustalla olevat opintojaksot ovat jo uuden LOPS2021:n mukaisia opintoja, joiden laajuus voi olla 1–3 opintopistettä ja niiden kesto voi vaihdella puolesta jaksosta puoleentoista jaksoon. Vanhat 2016 OPS:n mukaiset kurssit näkyvät tarjottimessa vaalean taustalla ja kurssien nimen edessä pieni v kirjain, kuten esimerkiksi kurssilla vENA3.

Uuden LOPS2021:n opintojaksojen nimen perässä voi olla tähtimerkintä * tai **. Nämä tähdet tarkoittavat sitä, että opintojakso on kestoltaan normaalista poikkeava eli puolen tai puolentoista jakson mittainen. Esimerkkinä MAA2, joka on laajuudeltaan 3 opintopistettä. MAA2 alkaa 2.jaksossa ja kestää 3.jakson puoleen väliin saakka näin laajuudeksi tulee 3 op eli 3 opintopistettä. Toinen esimerkki on 3.jaksosta: ENA1 on yhden opintopisteen laajuinen opintojakso ja se kestää vain jakson puoleen väliin asti. Tämän jälkeen alkaa perään heti opintojakso ENA2, joka on peräti kolmen opintopisteen laajuinen ja sen kesto on 3.jakson puolesta välistä aina 4.jakson loppuun asti.

Myös RUB1 ja RUB2 muodostavat samanlaisen neljän opintopisteen paketin 5. ja 6 jaksoissa. RUB1 on laajuudeltaan 1 op ja RUB2 3 op. Myös äidinkielen osalta on poikkeuksia: opintojaksot ÄI2 ja ÄI3 ovat kummatkin 1 op:n kokoisia opintojaksoja ja ne suoritetaankin kuudennessa jaksossa niin, että ÄI2 kestää puoleen väliin jaksoa, jossa opintojakso vaihtuu ÄI3:ksi, jota opiskellaan loppujakson loppuun asti.

Uuteen oppiminen vaatii aina hiukan pureskelua ja meillä vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin uusista opintojaksoista ja kurssitarjottimesta voit aina kysyä mm. opinto-ohjaajiltamme, joten ole rohkeasti yhteydessä. Ensi lukuvuoden suunnitteluun suosittelemme varaamaan ohjausajan.

Huom.

Muistathan myös ilmoittautua elokuun abikursseille sekä syksyn yo-kirjoituksiin toukokuun aikana.

 

Joensuun Aikuislukio muuttaa! Iltalukio-opetus aloittaa maanantaina 11.1.2021 Joensuun Tiedepuistolla

16.12.2020

Joensuun Aikuislukion iltalukio-opetus aloittaa maanantaina 11.1.2021 Joensuun Tiedepuistolla uusissa ja valoisissa koulutiloissa. Kaikki luokkatilat, koulumme kanslia, opinto-ohjaajat ja muu henkilökunta löytyvät näppärästi Joensuun Tiedepuiston 3A -rakennuksen toisesta kerroksesta.
Tervetuloa opiskelemaan uusiin tiloihimme!

Lue koko tiedote

 

Wilman kirjautumisongelmista

20.8.2020

Wilman kirjautumisongelmissa auttaa useimmiten kirjautuminen Wilmaan selaimen yksityistilaa käyttäen. Toisena vaihtoehtona on salasanan vaihtaminen O365:ssa, jolloin salasana vaihtuu myös Wilmaan.

Wilman uusi osoite on https://joensuu.inschool.fi

aikuislukio pääsivu googlemaps

Länsikatu 15, 80110 Joensuu (Tiedepuisto, rakennus 3A)

Sivu arviointi ja palaute