Joensuun Aikuislukio - Kokeet

Kurssien loppukokeet mittaavat asian osaamisen lisäksi myös paineensietokykyä. Tämä on hyvää harjoitusta yo-kirjoituksia ja myös muita elämän jännittäviä hetkiä varten.

Jaksokohtaiset kokeet

Aikuislukion jokaisen jakson neljä viimeistä päivää muodostavat koepäivien pötkön nimeltä koeviikko. Koeviikko voi siis alkaa ja päättyä keskellä kalenteriviikkoa. Koepäivät on lueteltu kurssitarjottimen yhteydessä. Jokainen koeviikon koe alkaa 16.45 kyseisen oppiaineen luokassa. Koe päättyy viimeistään 20.05.

Yritä tehdä kurssiin liittyvä koe aina koeviikolla. Mikäli et voi osallistua kokeeseen tai joudut uusimaan koesuorituksesi, voit tehdä sen yleisenä koepäivänä.

Yleiset koetilaisuudet

Hylätyn kurssikokeen saa uusia kerran. Jos kurssi on uusinnan jälkeen edelleen hylätty, on se opiskeltava uudelleen. Sairastumistapauksissa tai työesteen vuoksi koeviikolle sijoitetun kurssikokeen voi suorittaa yleisenä koepäivänä. Tästä on kuitenkin aina erikseen sovittava kyseisen aineenopettajan kanssa. Hyväksytyn kokeen saa uusia vain erityistapauksessa opettajan kanssa asiasta sopien.

Ilmoittaudu viimeistään koepäivää edeltävänä maanantaina. Syyskuun koetilaisuuteen ilmoittaudutaan aina opettajan kanssa etukäteen sopien. Kokeet järjestetään perjantaisin Aikuislukiolla 16.45–20.05.

Kaksoistutkinnon uusintakokeet

Kaksoistutkinnon uusintakokeet järjestetään yleisten koetilaisuuksien yhteydessä. Kaksoistutkinnon opiskelijat sopivat aina kaikki kaksoistutkinnon kurssien uusinta- tai rästikokeet kurssin opettajan kanssa henkilökohtaisesti. Erillistä ilmoittautumista ei tehdä peda.netissä.

Yleiset koepäivät lukuvuonna 2021-2022

Syyslukukaudella

pe 3.9.2021
pe 29.10.2021
pe 26.11.2021
pe 10.12.2021

Kevätlukukaudella

pe 4.2.2022
pe 1.4.2022
pe 6.5.2022
pe 20.5.2022 (Tästä seuraava uusintakoe on 2.9.2022)

Yleisen koepäivän kokeisiin ilmoittaudutaan koulumme Peda.net -sivuilla.

Kaksoistutkinnon uusintakokeet ja Aikuislukion yleiset koetilaisuudet pidetään Tiedepuistolukiolla, 3A-rakennuksen toisen kerroksen auditoriossa (luokkatilan numero on 207).

Muista!
Ilmoittautuminen viimeistään koetta edeltävänä maanantaina.
Saavu paikalle hyvissä ajoin, sillä tietokoneiden virittely koekuntoon vie aina oman aikansa.
Ilmoittautuminen on sitova, joten muista perua se, jos et aio osallistua kokeeseen. Muuten menetät kyseisen koekerran/uusintamahdollisuuden.

Sivu arviointi ja palaute