Joensuun Aikuislukio - Opiskelu verkossa

Suurin osa koulumme järjestämistä opinnoista voidaan suorittaa myös itsenäisesti verkossa. Käytämme opetuksessa verkko-oppimisympäristöä nimeltä Peda.net.

Verkko-opetustarjonta 2023–2024

Tarjolla olevat verkko-opintojaksot löydät Joensuun Aikuislukion Peda.net-ympäristöstä: https://peda.net/joensuu/lukiot/aikuislukio/verkko-opiskelu

Mikäli haluamasi opintojakso puuttuu taulukosta, ota yhteyttä kyseisen aineen opettajaan. Opintojakso voi olla mahdollista suorittaa etänä opettajan kanssa sopien.

Opettajien sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@edu.joensuu.fi

Verkko-opiskelu

Aikuislukiossa voit opiskella lähes koko lukion oppimäärän 88 opintopistettä ( 44 kurssia) verkko-opintoina. Verkko-opinnoilla voit myös täydentää iltaopiskelua oman aikataulusi mukaiseksi. Ne ovat avoinna opiskelijoille läpi lukuvuoden ja opiskelun voi aloittaa milloin vain lukuvuoden työaikoina. Verkkokurssi / verkko-opintojakso tulee suorittaa kahden jakson kuluessa sen aloittamisesta.

Aloittaaksesi opiskelu etsi haluamasi kurssi Aikuislukion Peda.netistä: https://peda.net/joensuu/lukiot/aikuislukio/verkko-opiskelu. Kurssin kohdalla on annettu tarkemmat ohjeet opintojaksolle ilmoittautumiseen.

HUOMIO: Joensuussa päivälukioissa opiskelijat ilmoittautuvat Aikuislukion verkko-opiskeluihin vain oman päivälukion opinto-ohjaajan kautta, lukion opinto-ohjaajille jaetulla sähköisellä lomakkeella.

Verkko-opintojen loppukokeet tehdään pääsääntöisesti yleisinä tenttipäivinä. Kokeita on mahdollisuus sopia opettajan kanssa tapauskohtaisesti myös esimerkiksi illan koeviikon koepäiville.
 

Ohjeita verkko-opiskeluun

Näin aloitat verkko-opiskelun:

 1. Aikuislukiolla käytetään verkko-opetuksen oppimisympäristöinä Peda.netiä. Tee itsellesi tunnukset osoitteessa https://peda.net/:register
 2. Kirjaudu verkko-oppimisympäristöön osoitteessa http://peda.net
 3. Mene koulumme verkko-opetuksen sivulle peda.nettiin: https://peda.net/joensuu/lukiot/aikuislukio/verkko-opiskelu ja ota yhteyttä sinua kiinnostavaan opintojakson opettajaan ohjeiden mukaan, esimerkiksi lähettämällä sähköpostia. Opintojaksokohtaiset tarkemmat ohjeet löytyvät peda.netistä. Opettajien sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@edu.joensuu.fi.
 4. Kirjaudu verkko-oppimisympäristöön tunnuksillasi ja liity opintojaksolle saamiesi ohjeiden mukaan ja aloita opiskelu. Jos sinulle tulee ongelmia, ota yhteyttä opettajaasi. Voit myös sopia opettajan kanssa tapaamisen etänä tai jopa lähitapaamisen koululle.

Ohjattu verkkokurssi sisältää tyypillisesti seuraavat vaiheet:

 1. Alkuohjaus
  • tervetulotoivotus
  • kurssin suorittamisen ohjeistus
    
 2. Oppimisprosessin ohjaus
  • oppimistehtävien tarkistus
  • palaute
  • opiskelijoiden kysymyksiin vastaaminen
  • opiskelijoiden opiskelun tukeminen
  • tarvittaessa opettajan tapaaminen
 3. Loppuarviointi
  • loppukokeen suunnittelu ja arviointi
  • kurssin loppuarvosanan määrittäminen
  • arvosanan ilmoittaminen opiskelijalle

Sivu arviointi ja palaute