Joensuun Aikuislukio - Aikuisten perusopetus

Onko peruskoulu jäänyt sinulta kesken tai et ole käynyt sitä ollenkaan? Tai haluatko korottaa peruskouluarvosanoja tai kerrata peruskouluaineita? Aikuisten perusopetuksessa voi opiskella koko peruskoulun tai suorittaa puuttuvia peruskouluopintoja (tutkintotavoitteinen opiskelu) tai opiskella vain joitakin aineita (aineopiskelu).

Tutkintotavoitteinen opiskelu

Tutkintotavoitteinen peruskoulu on sinulle, jos

  • olet vähintään 17-vuotias tai täytät 17 vuoden loppuun mennessä
  • sinulta puuttuu peruskoulun päättötodistus kotimaasta tai Suomesta
  • sinulla on jonkun verran lukio- tai ammattiopintoja kotimaasta, mutta kielitaito tai opiskeluvalmiudet eivät riitä jatkamaan opintoja Suomessa
  • tavoiteammattisi Suomessa vaatii vahvaa peruskoulupohjaa ja sanastoa

Opetus on päivällä. Opetus, opetusmateriaalit ja ruokailut ovat ilmaisia tutkinnon suorittajille. Koulun osoite on Koskikatu 8.

Maahanmuuttajat:

Aikuisten perusopetus jakautuu 1) alkuvaiheeseen ja 2) päättövaiheeseen. Alkuvaihe kestää yleensä 1,5–2 vuotta ja päättövaihe 2 vuotta.

  1. Alkuvaihe on valmistavaa opetusta, jossa parannetaan suomen kielen taitotasoa. Jos opiskelu menee hyvin ja läpäiset tasotestit, voit alkuvaiheen jälkeen siirtyä päättövaiheeseen.
  2. Päättövaiheessa suomen kielen taitotaso tulee olla vähintään A2.2 tai lähellä sitä, että voi opiskella peruskouluaineita suomeksi. Päättövaiheen laajuus on 46 kurssia, jonka jälkeen saa perusopetuksen päättötodistuksen.

Haku aikuisten perusopetukseen on 12.4. - 31.7.2021. Haku tapahtuu sähköisesti Joensuun aikuislukion Wilma-palvelun kautta löytyvällä lomakkeella: Joensuun aikuislukio - Aikuisten perusopetukseen ilmoittautuminen (lomake tulee sivulle näkyviin, kun haku alkaa 12.4.)

Kaikki hakijat osallistuvat tasotesteihin suomen kielessä, matematiikassa ja englannissa. Tasotestit pidetään maanantaina 9.8.2021 klo 9.00 osoitteessa Koskikatu 8. Haastatteluajat ilmoitetaan jokaiselle tekstiviestillä. Haastattelut pidetään 9.8.–11.8.2021. Valinnat ilmoitetaan seuraavan viikon alkuun mennessä.

Suomalainen peruskoulu on jäänyt kesken:

Olet opiskellut suomalaisen peruskoulun melkein kokonaan, mutta et ole saanut peruskoulun päättötodistusta eli opintoja puuttuu. Aikuisten perusopetuksessa voit suorittaa kesken jääneen peruskoulun ja saada päättötodistuksen. Puuttuvia kursseja suoritetaan osittain itsenäisesti, jos tarjolla ei ole sopivaa kurssia tai ryhmiin ei mahdu.

Ilmoittaudu opintoihin vastuuopettajalle (Suvi Ikäheimonen). Ota tapaamiseen mukaan viimeisimmät peruskoulutodistukset.

Aineopiskelu

Aineopiskelu on sinulle, jos

  • olet maahanmuuttaja ja haluat opiskella yksittäisiä peruskouluaineita, esimerkiksi suomea, englantia tai matematiikkaa. Tämä onnistuu vain, jos ryhmissä on tilaa.
  • olet suorittanut suomalaisen peruskoulun päättötodistuksen, mutta haluat korottaa peruskouluarvosanoja

Ilmoittaudu aineopiskelijaksi vastuuopettajalle (Suvi Ikäheimonen).

YHTEYSTIEDOT

Sivu arviointi ja palaute