Yksityiset päiväkodit

Joensuussa on 22 yksityistä päiväkotia, joista voit hakea lapsellesi varhaiskasvatuspaikkaa. Hoitopaikkaa haetaan suoraan päiväkodista.

Hakuohjeet

Yksityistä varhaiskasvatuspaikkaa haetaan suoraan päiväkodista. Listan yksityisistä päiväkodeista löydät Vaanasta. Varhaiskasvatusta järjestetään yksityisissä päiväkodeissa palvelusetelillä.

Kun yksityinen päiväkoti on hyväksynyt lapsesi päiväkotiryhmään, päiväkoti tekee kanssasi palvelusopimuksen. Hae tämän jälkeen Daisyssä palveluseteliä joenmuksut.fi. Liitä hakemukseen mukaan päiväkodin kanssa tekemäsi palvelusopimus.

Palveluohjaus myöntää sinulle palvelusetelin palvelusopimuksessa sovitun hoitoaikaportaan mukaisesti. Palvelusetelistä tulee sinulle sähköinen päätös Daisy järjestelmän kautta. Ilmoita mahdollisista palvelutarpeen muutoksista. Mikäli lapsesi varhaiskasvatuksen tarve muuttuu, ilmoita muutoksista ensin päiväkotiin, jossa teette uuden palvelusopimuksen. Tämän jälkeen tee uusi palvelusetelihakemus Joenmuksuissa.

Yrittäjä perii sinulta varhaiskasvatuksen asiakasmaksun. Asiakasmaksu määritellään kaupungin asiakasmaksutiimissä voimassa olevan maksuohjeen mukaisesti. Huomaathan että yksityisissä päiväkodeissa voi olla kohtuullisia lisämaksuja esimerkiksi retkistä.

Päiväkodilla on mahdollisuus määritellä itse, miten perivät asiakasmaksuja kesäajalta, käyttävätkö maksuhyvityksiä loma-aikoina tai perivätkö varausmaksuja. Loma-ajan maksuhyvityksiä ei ole välttämättä yksityisillä käytössä. Yksityinen päiväkoti sitoutuu järjestämään tarvittaessa varahoidon, jos päiväkoti on suljettu.

Yksityisissä päiväkodeissa voi olla myös omia painotuksia. Painotuksiin voit tutustua päiväkotien omilla kotisivuilla.

Yksityinen päiväkoti sitoutuu noudattamaan Joensuun varhaiskasvatuksen palvelusetelin sääntökirjaa.

Varhaiskasvatuksen palveluseteli sääntökirja

 

Yksityisten päiväkotien valvonta

Yksityisten päiväkotien valvonnasta ja hyväksymisestä vastaavat yksityisen varhaiskasvatuksen valvojat Taru Rönkkö ja Tuula Pikkarainen.

 

Varhaiskasvatus, palveluohjaus, asiakasmaksut

Länsikatu 15, Joensuu
Rakennus 4B, 2. krs

Sivu arviointi ja palaute