Sisältöjulkaisija

angle-left Nuorten kesätyöhaku alkanut

Nuorten kesätyöhaku alkanut

Joensuun kaupunki työllistää ensi kesänä noin 370 nuorta 2–4 viikoksi. Kaupungin omia kesätyöpaikkoja on tarjolla noin 200 ja lisäksi työllistetään nuoria yrityksiin, yhdistyksiin ja kotitalouksiin ja tuetaan nuorten omaa yritystoimintaa.

Kesätöitä on tarjolla erityisesti puisto- ja puutarhapuolella, kulttuuri- ja nuorisopalveluissa, liikunnalla, kiinteistönhoidossa, päiväkodeissa ja leikkikentillä.

– Uutena kokeiluna pilotoidaan harjoitusyrittäjien tukemista yhteistyössä Nuori yrittäjyys ry:n ja Riverian kanssa. Kaupunki ostaa ostopalveluna oppilaitoksen harjoitteluyrittäjän palveluita alihankintana, kertoo henkilöstön kehittämispäällikkö Päivi Tolvanen.

Kaupungin kesätöitä voi hakea, jos on täyttänyt 15 vuotta viime vuoden loppuun mennessä ja jos täyttää korkeintaan 19 vuotta vuonna 2022. Hakea voi, vaikka olisi ollut kaupungilla kesätöissä aiemminkin.

Haku alkaa 1. päivä helmikuuta ja päättyy 1. maaliskuuta kello 15. Hakulomake tulee haun alkaessa osoitteeseen www.joensuu.fi/kesatyot.

Hakuohjeet kaupungin tukemiin kesätyöpaikkoihin yrityksissä, yhdistyksissä ja kotitalouksissa ovat osoitteessa www.joensuu.fi/kesatyopaikkatuet.

Kesätyöntekijöiden valinnassa painotetaan sopivuutta tarjottuun tehtävään. Valinnat tehdään huhti–kesäkuussa yksilö- ja ryhmähaastatteluiden avulla ja valinnoista ilmoitetaan mahdollisimman pian haastattelujen jälkeen. Peruutuspaikkoja täytetään kesän aikana. Ennen töiden alkua kesänuorille järjestetään yleisiä perehdytystilaisuuksia. Varsinainen työhön perehdytys tapahtuu työpaikoilla.

Koronatilannetta seurataan aktiivisesti ja jos tilanteella on vaikutusta kaupungin palveluihin, palkattavien nuorten määrä voi olla alkuperäistä suunnitelmaa pienempi.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.