Kesätyöt

Joensuun kaupunki työllistää tulevana kesänä noin 350–400 joensuulaista 15–19-vuotiasta nuorta. Kaupungin omia kesätyöpaikkoja on tarjolla noin 200 ja työt kestävät kahdesta viikosta kuukauteen.

Töitä on tarjolla erityisesti puisto- ja puutarhapuolella, kulttuuri- ja nuorisopalveluissa, liikuntapuolella, kiinteistönhoidossa, päiväkodeissa sekä leikkikentillä. Työtehtävät on listattu sivun alalaidassa.

Hae kesätöitä

Kaupungin kesätöiden hakuaika alkaa 1.2. ja päättyy 12.3. kello 15.
Hae kaupungin kesätöitä täällä.

Hakijoille ilmoitetaan valinnasta mahdollisimman pian haastattelujen jälkeen. Peruutuspaikkoja täytetään vielä kesän aikana.

Omien työpaikkojen lisäksi kaupunki työllistää nuoria yrityksiin, yhdistyksiin ja kotitalouksiin sekä tukee nuorten yritystoimintaa. Hakuohjeet ja lisätietoa niistä on kesätyöpaikkatuet-sivulla

Lisäksi kaupunki työllistää nuoria Eezy Pikaduunin kautta. Ehdot tätä kautta työllistymiseen ovat samat kuin kaupungin työpaikoille eli hakijan on oltava joensuulainen 15–19-vuotias. Pikaduunin hakuaika alkaa 15.2. Lisätietoa: Joensuu - Pikaduuni.fi

Valinnat

Valinnoissa kaupungin työpaikkoihin painotetaan henkilön sopivuutta tarjottuun tehtävään. Valinnat tehdään huhti–kesäkuussa yksilö- ja ryhmähaastatteluiden avulla.

Valintaehdot:

  • Kesätyöntekijäksi voi hakea, jos on täyttänyt 15 vuotta vuoden 2022 loppuun mennessä ja jos täyttää korkeintaan 19 vuotta vuonna 2023.
  • Kesätyöntekijän kotikunnan on oltava Joensuu (kotikunta 12.3.2023 ja edelleen kesätyön aikana). Ulkomaalaisen nuoren kohdalla asuinkunnan on oltava Joensuu (12.3.2023 ja edelleen kesätyön aikana) ja työlupa-asiat kunnossa.
  • Kesätyöntekijöiksi ei valita jo kyseisen alan ammattitutkinnon suorittaneita hakijoita.
  • Kesätyöntekijäksi voi hakea, vaikka olisi ollut kaupungilla kesätöissä aiempina kesinä.

Työsopimukset ja -todistukset

Kaikille kesätyöntekijöille tehdään kirjalliset työsopimukset. Työtodistus lähetetään kesätöiden jälkeen.

Perehdyttäminen

Kesätyöntekijöille ja harjoittelijoille järjestetään ennen töiden alkua yhteiset perehdytystilaisuudet. Perehdytyksessä kerrotaan kaupungista työnantajana, työelämän pelisäännöistä, työsopimuslainsäädännöstä sekä yleisesti työntekijän ja työnantajan oikeuksista ja velvollisuuksista. Työpaikoilla saa lisäksi alakohtaisen perehdytyksen ja vastuuhenkilön.

Kesäharjoittelupaikat

Kaupunki mahdollistaa ympäri vuoden työpaikoillaan harjoitteluja, jotka kuuluvat eri alojen opiskelijoiden opintoihin. Harjoittelujen kesto ja sisältö määritellään oppilaitosten, opintosuunnitelmien ja tutkintovaatimusten mukaan. Oppilaitoskohtaisesti on eroja muun muassa harjoittelun kestossa, palkallisuudessa ja ohjauksessa. Harjoittelujen toteuttamisessa noudatetaan oppilaitoskohtaisesti vakiintuneita toimintatapoja.

Harjoittelupaikkoja voi tiedustella suoraan toimialoilta/työpaikoilta.

Työtehtävät Joensuun kaupungilla

Kesätyöt, Kiinteistöpalvelut/rakentaminen, puisto- ja puutarhatyöt

Kiinteistöpalvelut/rakentaminen, puisto- ja puutarhatyöt

Kesätyöt, kirjastot

Kirjastot

Keästyöt, Kulttuurityö, yleinen

Kulttuurityö, yleinen

Kesätyöt, Leikkikentät

Leikkikentät

Kesätyöt, Liikuntapalvelut

Liikuntapalvelut

Kesätyöt, museot

Museot

Kesätyöt, Nuorisopalvelut

Sinkkolan kotieläinpiha / Nuorisopalvelut

Kesätyöt, PÄiväkodit

Päiväkodit

Kesätyöt, koulutuspalvelujen kesätoiminta

Koulutuspalvelujen kesätoiminta

HAE KESÄTYÖPAIKKAA

KESÄTYÖHAKUINFOT

Kaipaatko apua kesätyöpaikan hakemiseen? Ohjaamo ja nuorisopalvelut auttavat kesätyönhaussa!

Nuorisopalveluiden etsivien hakuinfot:

  • Etsivännuorisotyöntekijät auttavat tarvittaessa kesätyöhakemuksen tekemisessä. Etsivien yhteystiedot löydät täältä.

Ohjaamon kesätyönhakupäivät:

  • päivittyvät tähän myöhemmin

Kesätyöpäivinä Ohjaamossa (Kauppakatu 29) annetaan apua ja ohjeistusta kesätyöpaikkojen löytämiseen, hakemiseen ja työhaastatteluun valmistautumiseen. Lisäksi Ohjaamon palvelupisteeltä saa apua kesätöiden hakemiseen aina ma–pe kello 10–16.

Sivu arviointi ja palaute