Kesätyöt

Joensuun kaupunki työllistää kesällä 2022 noin 370 joensuulaista 15–19-vuotiasta nuorta 2–4 viikoksi. Kaupungin omia kesätyöpaikkoja on tarjolla noin 200. Lisäksi kaupunki työllistää nuoria yrityksiin, yhdistyksiin ja kotitalouksiin sekä tukee nuorten yritystoimintaa. Lue lisää yritystuesta ja nuoren yrittäjän tuesta.

Joensuun kaupungilla on tarjota töitä erityisesti puisto- ja puutarhapuolella, kulttuuri- ja nuorisopalveluissa, liikuntapuolella, kiinteistönhoidossa, päiväkodeissa sekä leikkikentillä.

Seuraamme aktiivisesti koronatilannetta. Mikäli koronatilanne vaikuttaa kaupungin palveluihin, voi palkattavien nuorten määrä olla alkuperäistä suunnitelmaa pienempi.

Kesätyöpaikan hakeminen

Hakuohjeet kaupungin omiin kesätyöpaikkoihin löytyvät tältä sivulta.

Hakuohjeet kaupungin tukemiin kesätyöpaikkoihin yrityksissä, yhdistyksissä ja kotitalouksissa löytyvät kesätyöpaikkatuki-sivulta

Lisäksi kaupunki työllistää nuoria Eezy Pikaduunin kautta. Ehdot tätä kautta työllistymiseen ovat samat kuin kaupungin työpaikoille eli kaupungin kesätyöt ovat tarkoitettu joensuulaisille 15 - 19 -vuotiaille nuorille. Lisätietoa: Joensuu - Pikaduuni.fi

Hakuaikataulut

Kesätyöpaikat ovat haettavana 1.2.2022 kello 9 alkaen. Hakuaika päättyy 1.3.2022 kello 15.00.

Kesätöitä haetaan sähköisellä lomakkeella, joka lisätään näille sivuille haun alkaessa.

Hakijoille ilmoitetaan valinnasta mahdollisimman pian haastattelujen jälkeen. Peruutuspaikkoja täytetään vielä kesän aikana.

Valinnat

Valinnoissa painotetaan henkilön sopivuutta tarjottuun tehtävään. Valinnat tehdään huhti–kesäkuussa yksilö- ja ryhmähaastatteluiden avulla.

Valintaehdot:

  • Kesätyöntekijäksi voi hakea, jos on täyttänyt 15 vuotta viime vuoden loppuun mennessä ja jos täyttää korkeintaan 19 vuotta vuonna 2022.
  • Kesätyöntekijän kotikunnan on oltava Joensuu (kotikunta 31.12.2021 ja edelleen). Ulkomaalaisen nuoren kohdalla asuinkunnan on oltava Joensuu (31.12.2021 ja edelleen) ja työlupa-asiat kunnossa.
  • Kesätyöntekijöiksi ei valita jo kyseisen alan ammattitutkinnon suorittaneita hakijoita.
  • Kesätyöntekijäksi voi hakea, vaikka olisi ollut kaupungilla kesätöissä aiempina kesinä.

Työsopimukset ja -todistukset

Kaikille kesätyöntekijöille tehdään kirjalliset työsopimukset. Työtodistus lähetetään kesätöiden jälkeen.

Perehdyttäminen

Kesätyöntekijöille ja harjoittelijoille järjestetään ennen töiden alkua yhteiset perehdytystilaisuudet. Perehdytyksessä kerrotaan kaupungista työnantajana, työelämän pelisäännöistä, työsopimuslainsäädännöstä sekä yleisesti työntekijän ja työnantajan oikeuksista ja velvollisuuksista. Työpaikoilla saa lisäksi alakohtaisen perehdytyksen ja vastuuhenkilön.

Kesäharjoittelupaikat

Kaupunki mahdollistaa ympäri vuoden työpaikoillaan harjoitteluja, jotka kuuluvat eri alojen opiskelijoiden opintoihin. Harjoittelujen kesto ja sisältö määritellään oppilaitosten, opintosuunnitelmien ja tutkintovaatimusten mukaan. Oppilaitoskohtaisesti on eroja muun muassa harjoittelun kestossa, palkallisuudessa ja ohjauksessa. Harjoittelujen toteuttamisessa noudatetaan oppilaitoskohtaisesti vakiintuneita toimintatapoja.

Harjoittelupaikkoja voi tiedustella suoraan toimialoilta/työpaikoilta.

Työtehtävät Joensuun kaupungilla

Kesätyöt, Kiinteistöpalvelut/rakentaminen, puisto- ja puutarhatyöt

Kiinteistöpalvelut/rakentaminen, puisto- ja puutarhatyöt

Kesätyöt, kirjastot

Kirjastot

Keästyöt, Kulttuurityö, yleinen

Kulttuurityö, yleinen

Kesätyöt, Leikkikentät

Leikkikentät

Kesätyöt, Liikuntapalvelut

Liikuntapalvelut

Kesätyöt, museot

Museot

Kesätyöt, Nuorisopalvelut

Nuorisopalvelut

Kesätyöt, PÄiväkodit

Päiväkodit

Kesätyöt, koulutuspalvelujen kesätoiminta

Koulutuspalvelujen kesätoiminta

HAE KESÄTYÖPAIKKAA

KESÄTYÖHAKUINFOT

Kaipaatko apua kesätyöpaikan hakemiseen? Ohjaamo ja nuorisopalvelut auttavat kesätyönhaussa!

Nuorisopalveluiden etsivien hakuinfot:

  • pe 18.2. klo 16–18 Rantakylän nuo-risotila, Pataluodonkatu 2
  • ti 22.2. klo 15–18 nuorisokeskus Whisper, 2. asteen Mission possible -ilta, Torikatu 17

Ohjaamon kesätyönhakupäivät:

  • ke 23.2. klo 12–16
  • ke 23.3. klo 12–16

Kesätyöpäivinä Ohjaamossa (Kauppakatu 29) annetaan apua ja ohjeistusta kesätyöpaikkojen löytämiseen, hakemiseen ja työhaastatteluun valmistautumiseen. Lisäksi Ohjaamon palvelupisteeltä saa apua kesätöiden hakemiseen aina ma–pe kello 10–16.

Sivu arviointi ja palaute