Retkihaaste

Etsitkö tekemistä talviselle vapaapäivälle? Tässäpä olisi muutamia ideoita - valitse niistä parhaat, ota kaveri mukaan ja eikun ulkoilmasta nauttimaan!

Koe Joensuu!

Päiväretki Riuttalammen laavulle lumikengillä, startti Särkivaaran kylätalon pihasta Kissapurontie 10, 80910 Joensuu. Matkaa on 6 km /suunta, nuotiopaikka löytyy myös kylätalolta, jos Riutalle matka on liian pitkältä.

Hyviä päiväretkikohteita ja tulistelupaikkoja ovat myös Pamilonkosken laavu (aurattu ura parkkipaikalta, Pamilontie 1054, Uimaharju) sekä Kalliojärven kierros, johon lähtöpaikalta polttopuut reppuun, (Kalliojärventie 147, Niittylahti) ja Elovaaran luontopolku (Rääkkyläntie 180, Hammaslahti) joiden varrelta löytyvät taukopaikat.

Tuupovaara Heinäahon ladut 4,8 km. Moottorikelkalla tehty perinteisen latu, jossa Korvalammella hiihtäjien käytössä kylätoimijoiden ylläpitämä kota. Ladun lähtöpaikka Härmintie Koverosta 4 km Ilomantsiin päin.

Jos saadaan jäälle latuja ajettua, niin hieno on myös perinteisen jäälatu ahman asuttamassa erämaassa. Lähtöpaikalla Koskenniskan Myllykievarin ohessa hirsinen kota ja paikoitusalueet. Osoite Koskenniskantie 14, Öllölä.

Satoja kilometrejä latuja, kymmeniä luistelukenttiä ja muutamia reititettyjä talvipolkuja. Ajantasainen tieto ylläpidosta kunnossapitoseurannasta.

Nauti talvikelistä ja hyöryävästä joesta kävellen tai pyöräillen Siltareitti ympäri. Tai tutustu muihin meidän kulttuurikävelyreitteihimme.

Nauti lasten kanssa talvikunnossapidetyistä leikkipuistoista. Siellä muuten saa aikuinenkin hyvän treenin aikaan, vaikkapa lasten kanssa seuraa johtajaa -pelillä.

Ulkoilu ei tänään innosta? Ota ideaa tämän päivän kotona tehtävään treeniin meidän listaamista maksuttomista ohjatuista etäliikunnoista.

Nuorisolle puuhaa, tsekkaa tarjonta täältä.

Koirien kanssa temmeltämään koirapuistoon, tsekkaa Joensuun koirapuistot täältä.

Tuupovaaran Öllölä - Hoilola jäälatu 7,5 km

#Laturetkihaaste2021

Talvella 2021 meillä toteuttiin #laturetkihaaste, joka kannusti hiihtämään Joensuun, Kontiolahden ja Liperin alueella eri mittaisia omatoimisia laturetkiä. Yhdessä Kontiolahden kanssa valitsimme seitsemän huikeaa laturetkivaihtoehtoa (ks. alla), joista kukin voi valita mieleisensä!

Sykähdyttävä Selkie n. 4-20 km

Sykähdyttävä Selkie n. 4–20 km

Kiehtova Kontioniemi n. 14 km

Kiehtova Kontioniemi n. 14 km (Kontiolahti)

Hapottava Harpatti n. 6-10 km (Eno)

Hapottava Harpatti n. 6-10 km (Eno)

Viehättävä Vierevänniemi n. 68 km

Viehättävä Vierevänniemi n. 68 km (Utra-Kontiolahti)

Ainutlaatuinen Alavi n. 10-15 km (Kiihtelysvaara)

Ainutlaatuinen Alavi n. 10-15 km (Kiihtelysvaara)

Vaikuttava Valkeasuo n. 18 km

Vaikuttava Valkeasuo n. 18 km (Kiihtelysvaara)

Järisyttävä Jyri n. 63 km

Järisyttävä Jyri n. 63 km (Joensuun keskusta-Ylämylly)

Sivu arviointi ja palaute