Ladut ja kuntoradat

Joensuussa on satoja kilometrejä vaihtelevia, hyvin hoidettuja latuja, joista löytyy vaihtoehtoja kaikentasoisille hiihtäjille. Valaistut ladut jokaisessa kaupunginosassa tekevät ladulla piipahtamisen helpoksi, ja yhdysladut johtavat vaivatta kaupunkia ympäröivään pohjoiskarjalaiseen luontoon.

Useimmiten Joensuun hiihtokauden avaa keskustan välittömässä läheisyydessä sijaitseva laululavan ensilumen latu, joka toimii hyvänä hiihdon harjoitteluareenana läpi talven. Varsin varhaisessa vaiheessa hiihtämään pääsee myös Pärnävaaran asfalttipinnoitteisilla latupohjilla. Luonnonlumen lisääntyessä hiihtäjien käyttöön avataan myös muut keskusta- ja maaseutualueiden ladut.


Kesällä kattava kuntorataverkosto toimii hyvänä lenkkeilijöiden ja vaikkapa maastopyöräilijöiden harjoittelu- ja kuntoilumaastona.

Aika ajoin päivitettävät latukartat antavat yleiskuvan latujen sijainnista ja vaativuudesta. Ajantasainen tieto hoidetuista laduista kannattaa kuitenkin tarkistaa latujen kunnossapitoseuranta -palvelusta. Linkki latuseurantaan löytyy sivun oikeasta yläkulmasta.

Alle on koottu latukartat alueittain. Kesäaikaan kyseiset latukartat toimivat myös hyvinä retkeily- tai lenkkeilyopasteina.

Keskusta-alueen ladut

Keskusta-alueen ladut

Enon ladut

Enon ladut

Kiihtelysvaaran ladut

Kiihtelysvaaran ladut

Tuupovaaran ladut

Tuupovaaran ladut

Pyhäselän ladut

Pyhäselän ladut

YHTEYSTIEDOT

Sivu arviointi ja palaute