Sisältöjulkaisija

angle-left Vappua juhlitaan virtuaalisesti Joensuussa

Vappua juhlitaan virtuaalisesti Joensuussa

Joensuun vappua vietetään tänäkin vuonna virtuaalisesti, sillä voimassa olevat kokoontumisrajoitukset eivät mahdollista vapputapahtumien järjestämistä perinteiseen tapaan. Joensuun kaupunki on koostanut virtuaalisen vapun etätapahtumat ja -tempaukset verkkosivulleen www.joensuu.fi/vappu.

Sisältöjä on niin vappuaatolle kuin vapunpäivällekin ja monilta osin ne noudattavat joensuulaisille tuttuja vapputapahtumia.

– Joensuun vapun tekevät tänäkin vuonna perinteikkäät toimijat, vaikkakin joudumme vielä verkon välityksellä vappua viettämään. Mukana on muun muassa konsertteja, vappupuheita ja seppeleenlaskua. Vanhojen autojen vappuparaatia ei nähdä, mutta autoja voi bongata muun liikenteen joukosta vappupäivänä. Jotta kesästä tulee meille kaikille parempi, tapaamisia tulee välttää ja viettää vappu omassa lähipiirissä, kertoo Joensuun kaupungin markkinointijohtaja Markku Pyykkönen.

Joensuussa on voimassa yli 20 hengen kokoontumisrajoitus, joten myöskään Kauppatorilla ei ole järjestettyä ohjelmaa. Tori on kuitenkin auki vappuaattona ja vappupäivänä, joten sieltä voi käydä ostamassa herkut vappupöytään.

– Keskustan kesäkausi lähtee liikkeelle vapusta, jolloin perinteiset Kauppatorin ja Keskuskujan toimijat sekä terassit avaavat kautensa. Torille on vapuksi tulossa myös erityisesti vappuiloa tuovia kauppiaita, kuten karkki- ja ilmapallokauppiaat sekä muiden vappuherkkujen myyjät. Keskustassa voi käydä asioimassa ja vappumieltä hakemassa, koronaohjeita noudattaen: maskit mukaan ja pidetään etäisyyksistä huolta, toteaa Katja Kolehmainen kaupunkikeskustayhdistys Virralta.

Vappuun liittyviä virtuaalitapahtumavinkkejä otetaan mielellään vielä vappuviikolla vastaan sähköpostitse osoitteeseen tapahtumapalvelut@joensuu.fi.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.