Joensuun vappu

Parin vuoden tauon jälkeen on aika kaivaa vappuhatut kaapista ja lähteä juhlistamaan vappua! Joensuun vappu on täynnä kaikenlaista mukavaa ohjelmaa. 

Huomio vapputapahtuman järjestäjä! Mikäli tapahtumasi puuttuu sivustolta, niin ilmoita siitä tällä lomakkeella (avaa lomake klikkaamalla linkkiä).

Joensuun vappu

Toritapahtumat

Kauppatorin vappu

Keskustan kesäkausi lähtee liikkeelle vapusta, jolloin perinteiset Kauppatorin ja Keskuskujan toimijat sekä terassit avaavat kautensa. Torille on vapuksi tulossa myös erityisesti vappuiloa tuovia kauppiaita, kuten karkki- ja ilmapallokauppiaat sekä muiden vappuherkkujen myyjät. Keskustassa voi käydä asioimassa ja vappumieltä hakemassa sekä vappuaattoona 30.4. että vappupäivänä 1.5. klo 7–21.

Joensuun puhallinorkesterin ja Joensuun Mieslaulajien vapputervehdys torilavalla 1.5. klo 9.00–9.30

Joensuun puhallinorkesteri ja Joensuun Mieslaulajat esittävät perinteisen vapputervehdyksensä Kauppatorin lavalta vappupäivän aamuna. 

Kulkueet

Ylioppilaskunta ISYY:n vappukulkue 30.4. klo 15

Ylioppilaskunta järjestää perinteisen vappukulkueen vappuaattona. Kulkue starttaa yliopistolta (Yliopistokatu 2), missä tapahtuu alkukivien lakitus noin klo 15. Vappukulkueen lähtö klo 15.15 ja se päättyy Ilosaareen. ISYY:n puhe ja esitykset Ilosaaressa (Siltakatu 1) klo 16–18. Avoin tilaisuus kaikille.

Työväen marssi ja torijuhla 1.5. klo 10.15

Vappumarssi starttaa Urheilutalolta ja päättyy Kauppatorille. Torijuhlassa soittokunta ja puheita. Lisäksi vappulaulajaiset klo 16 teatteriravintolan lasiterassilla. Järjestää SAK, JAP, JTY, VAS, SKP.

Vanhojen autojen kulkue 1.5. klo 12

Vanhojen autojen kulkue ilahduttaa jälleen Joensuun keskustassa vappupäivänä. Kulkueeseen odotetaan jopa 200 autoa ja startti on Joensuun raviradalta klo 12, mistä autoletka suuntaa Joensuun keskustaan. Museoautoja pääsee ihastelemaan Joensuun Raviradalla jo klo 10 alkaen. Kuljettaja ja auto sisään ilmaiseksi. Vapaaehtoinen 5 euron osallistumis- ja pääsymaksu. Järjestää Pohjois-Karjalan automobiilikerho ry.

Joensuun pitäjien vapputapahtumat

Pyhäselän kirkonmäellä järjestetään vapputapahtuma 1.5. klo 15–17. Ohjelmassa sisällä ja ulkona muun muassa pomppulinna, kasvomaalausta, kepparirata, mukana lampaita ja lammaskoira. Myynnissä pikkurahalla munkkeja, simaa, hotdogeja ja hattaraa. Osoite Hammaslahdentie 76.

Konsertit ja esitykset

Joensuun kaupunginorkesterin Wappu Retuperällä -wappukonsertti 28.4. klo 19–21

Historiallinen, vuonna 1933 perustettu teekkariorkesteri Retuperän WBK saapuu Espoon Otaniemestä nostattamaan yleisön vapputunnelmiin yhdessä Joensuun kaupunginorkesterin kanssa. Konsertin johtaa itseoikeutettu kapellimestareiden ylipalopäällikkö, maestro Audio Dubbado.

Lisätietoja ja lippujen osto täältä.

Kaupunginteatterin esitykset vappuna

  • Agatha Christien jännitysnäytelmä Hiirenloukku, näytökset 30.4. klo 13–15.30 ja klo 17–19.30
  • scifi-näytelmä Fahrenheit 451, näytökset 30.4. klo 13.30–15.05 ja klo 17.30–19.05 (pieni näyttämö)

Lisätietoja näytelmistä ja lippujen osto kaupunginteatterin nettisivuilla.

Työttömien Teatterin Open Mic vol. 2 vappuaattona 30.4. klo 18–20

  • Suosion siivittämänä Työttömien Teatteri ry järjestää toisen Open Mic -iltansa.
  • Tapahtuman Facebook-sivu

Rytmihäiriköiden vappukonsertti Ilosaaressa 1.5. klo 12

Puhallinmusiikkia sisältävä perinteinen ulkoilmakonsertti, johon on vapaa pääsy. Piknik-konsertissa esiintymässä RytmiHäiriköt ja Salsa Nueva! Yleisö nauttii hyvästä musiikista sekä piknik-koriensa sisällöistä.

Kerubin vappurieha 30.4. klo 17.30 (pääsymaksuton) 

Vapun riennot alkavat jo klo 17:30 Kerubin omassa vappubingossa! Vapaa pääsy! Illan aikana tehdään jotain, mitä ei olla Kerubissa ikinä aiemmin nähty: Pikkusen Uppeempi Karaoke Salin lavalta klo 21 alkaen! Nouse samalle lavalle, jossa kaikki Suomen ykkösartistit ovat esiintyneet ja tulkitse oma versiosi lempikappaleestasi!

Muut

Kirkkoraati vapputapahtumassa 1.5. klo 12 - 14

Tilaisuus alkaa kahvitarjoilulla klo 12, jonka jälkeen kirkkoraati klo 13 alkaen. Kirkkoraadissa mukana Iiris Lehto, Janne 'Rysky' Riiheläinen, Helena Hulmi, Leila Kontkanen ja Larisa Leisiö. Aiheena mm. Ukraina, rauha ja syrjimättömyys. Keskustelussa mukana sisäministeri Krista Mikkonen. Ara Hayrabedian ja Tuomas Pyrhönen esittävät klassisia sävelmiä ja rauhanlauluja. Lapsille oma toimintapaja. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tapahtumapaikkana Joensuun seurakuntakeskus, Kirkkokatu 28, 80100 Joensuu.

Vappubrunsseja

Joensuu vappu

Sivu arviointi ja palaute