Vapputiedote

Vappu on varma kevään merkki

Joensuussa vietetään tänä keväänä vappua perinteisin menoin. Opiskelijoiden vapputapahtumat, vanhojen autojen kulkue, vapputori ja erilaiset perheiden vapputapahtumat tuovat karnevaalimeininkiä Joensuun keskustaan ja pitäjiin.

Poimintoja Joensuun vappuun:

Yliopiston väki aloittaa juhlinnan vappuaattona tiistaina, ja ohjelmassa ovat Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan perinteiset vappumenot, kuten alkukivien lakitus yliopistolla, kulkue läpi kaupungin sekä Kanavatyttö-patsaan pesu ja lakitus Kanavarannassa. Kulkue lähtee yliopistolta noin kello 15.

Viileä perinne, Joensuun metsäylioppilaiden Forstikaste, pidetään Ilosaaressa tiistaina kello 15 ja heti sen perään klo 16.15 teekkarit suorittavat oman kasteensa Ilosaaren laguunissa. Vappuleijonan metsästystä viettää opiskelijajärjestö Poikkeus ry:n opiskelijat.

Koko perheen vappudiscoja ja vappuriehoja järjestetään muun muassa Kiihtelysvaarassa ja Pyhäselässä vappuaattona.

Vappupäivä laitetaan käyntiin Joensuun Puhallinorkesterin ja Joensuun Mieslaulajien musiikillisella vapputervehdyksellä Kauppatorin lavalta kello 9 alkaen. Vappumarssi lähtee urheilutalon pihasta kohti Kauppatoria kello 10.15, minkä jälkeen lavalla on puheita ja musiikkia.

Vappupäivänä päästään myös ihailemaan vanhoja autoja. Klassikkoautot kokoontuvat Raviradan kaviouralle ja ovat näytillä kello 9 alkaen. Paraati starttaa kello 13 ja kulkee kaupungin läpi keskustaan. Ilosaaressa taas voi käydä nauttimassa elävästä musiikista RytmiHäiriköiden vappupiknik-konsertin aikaan kello 12–15.

Huomio vapputapahtuman järjestäjä! Mikäli tapahtumasi puuttuu tältä sivulta, niin ilmoita tapahtumasi Joensuun tapahtumakalenteriin.

Joensuun vappu

Vapputapahtumia

 

Vappubrunsseja

Joensuu vappu

Sivu arviointi ja palaute