Joensuun vappu

Joensuun vappua vietetään tänä vuonna virtuaalisesti. Perinteisiä vappuhulinoita ei tänä vuonna voida järjestää, joten veimme vapun verkkoon. Ota käteesi simaa ja munkki, asettaudu sohvalle ja antaudu virtuaalivapun tunnelmaan!

Täydennykset ja muutokset ovat mahdollisia, ja osan kohdalla nettilinkki päivitetään alle hetki ennen kellonlyömää.

Muistathan pysyä kotona myös vappuna, yli kymmenen hengen kokoontumiskielto yltää 13.5.2020 saakka. Asiasta muistuttaa myös poliisi tällä videolla.

Joensuun Kauppatorilla ja maaseutualueiden toreilla on vappuna torimyyntitoimintaa, eli toriostoksilla saa käydä, mutta torille ei saa jäädä viettämään aikaa.

Joensuun vappu

Virallinen etävapun julistus

Joensuun kaupunki yhdessä Rookie Communicationsin kanssa julkaisi vappuaattona videon, jossa Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalainen julistaa etävapun virallisesti alkaneeksi. Katso Joensuun virallinen etävapun julistus täältä.

 

Seppeleenlasku ja vappupuheet

SDP Joensuun ja SAK:n perinteinen seppeleenlasku Elonpirta -muistomerkille nähtävillä vapunpäivänä 1.5.2020 kello 9.00 SDP Joensuun Facebookissa osoitteessa https://www.facebook.com/joensuundemarit/

SDP:n kansanedustajat Seppo Eskelinen ja Merja Mäkisalo-Ropponen videoivat vappupuheet, jotka näytetään SDP Joensuun Facebook-sivulla ja SDP Joensuun nettisivuilla vapunpäivänä 1.5.2020 kello 11.00.

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK järjestää virtuaalivapun vapunpäivänä 1.5.2020 kello 13.30 alkaen. Lähetys käynnissä SAK:n Facebook-sivulla sekä nettisivuilla. Puhujina SAK:n puheenjohtaja Jarkko Eloranta, SAK:n hallituksen varapuheenjohtaja Matti Huutola ja Palvelualojen ammattiliiton puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen. Musiikista vastaa Punatähdet-yhtye.

 

ISYY:n Wappuradio

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan Wappuradio 22.4.–1.5.2020 joka päivä noin kello 14.00–22.00. Wappuradiosta voi seurata muun muassa vappuaaton perinteisiä menoja, kuten Alkukivien ja Torson lakitusta.

Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalainen vierailee ISYY:n Wappuradion haastattelussa vappuaattona 30.4.2020 kello 12.30-13.00

Lisätietoa täällä

ISYY:n Wappuradio osoitteessa:
https://www.youtube.com/channel/UCreEvsbAmhmSOPpPFBr7Lqw

 

Vanhojen autojen kulkue

Tänä vuonna Pohjois-Karjalan Automobiilikerhon perinteinen vappuajo on nähtävillä tallenteena Susirajan Mobilistien Youtube-kanavalla vapunpäivänä 1.5.2020 kello 17.00

Ennakkovideo vanhojen autojen kulkueesta julkaistaan Joensuun kaupungin Facebookissa ja Instagramissa vappuaattona 30.4.2020 kello 14.00. Video myös YouTubessa täällä.

 

Kaupunginteatterin vappuinen improlive

Virtuaalisen vapun ratoksi tarjolla Joensuun kaupunginteatterin improlive! Show tapahtuu kaupunginteatterin Facebookissa livelähetyksenä vappuaattona 30.4.2020 kello 18.00 alkaen.

Katso myös Joensuun kaupunginteatterin 30.4.2020 julkaistu lyhytelokuva It's a Match täältä. It’s a Match on Mustafa Kamilin käsikirjoittama ja ohjaama humaani ja humoristinen lyhytelokuva Jeesuksesta ja Muhammedista, jotka tulevat turvapaikanhakijoina Suomeen.

 

RytmiHäirikköjen perinteinen vappupiknik

Levitä piknik-viltti olkkarin lattialle tai kärrää kajarit kotipihan raikkaaseen ilmaan. RytmiHäiriköiden perinteinen piknik-konsertti kajahtaa ilmoille 1.5.2020 kello 12.00-14.00 osoitteessa https://www.youtube.com/channel/UCCT-j0fB8Xs-A-rb2aBW6xg

Videomateriaalit on kerätty vuosien varrella, mutta kevään erikoisjuonnoissa ääneen pääsee yksi jos toinenkin soittajista. Tänä vuonna piknikin toinen esiintyjä on joensuulainen Jaysing Rhythm, joka jahtaa rytmiä tunnelmallisen soulin ja pop-musiikin parissa. Heille saa esittää etukäteen toivekappaleita osoitteessa https://www.facebook.com/jaysingrhythm/

Rytmihäirikköjen vappupiknik myös osana ISYY:n Wappuradiota vapunpäivänä 1.5.2020: osa 1 kello 14.00-15.00 ja osa 2 (Jaysing Rhythm LIVE-lähetys) kello 16.45-17.30. https://www.youtube.com/channel/UCreEvsbAmhmSOPpPFBr7Lqw

Linkit lähetyksiin myös RytmiHäirikköjen Facebookissa: https://www.facebook.com/RytmiHairikot/

RytmiHäiriköt kävivät myös viemässä hieman ennakkoon vappuiloa Senioripihan asukkaille. Video vappuisesta parvekekonsertista löytyy täältä.

 

Joensuun Puhallinorkesterin työväenkonsertti

Joensuun Puhallinorkesteri soitti työväenmusiikin satavuotisjuhlan kunniaksi konsertin Joensuun Urheilutalolla 6.10.2018, josta nyt tänä vappuna julkaistaan taltiointina koko konsertti.

Eespäin -konserttitaltiointi julkaistaan Joensuun kaupungin Youtube-kanavalla vappuaattona 30.4.2020 kello 16.00 osoitteessa https://youtu.be/KO4fpBabflk 

 

Joukkovoiman vappu

Puoluepoliittisesti sitoutumaton Joensuun Joukkovoima-verkosto kutsuu ihmisiä kuulemaan puheenvuoroja ja visioita toisenlaisesta paluusta normaaliin, jossa jälleenrakennamme yhteiskuntamme paitsi entistä oikeudenmukaisemmaksi myös ympäristön ja ilmaston kannalta kestäväksi.

Suora lähetys Kulttuuritehdas Siihtalasta vapunpäivänä 1.5.2020 kello 12.00 Joensuun Joukkovoiman Facebook-sivuilla:
https://www.facebook.com/events/1846973128771808/

 

Joensuun kaupungin hypervirallinen vappusoittolista Spotifyssa

Joensuun kaupunki kerää henkilöstön keskuudesta kaikkien aikojen vappubiisit ja kokoaa ne Spotify-soittolistaksi. Soittolista julkaistaan 29.4.2020 kello 16.00. Soittolistan löydät täältä.

 

Virtuaalivappu.fi

Sisäministeriö ja poliisi ovat käynnistäneet valtakunnallisen #virtuaalivappu-kampanjan, joka kannustaa ihmisiä viettämään vappua perinteistä poiketen verkossa ja kokoontumisrajoituksia noudattaen. Tarkoituksena on tarjota ihmisille vaihtoehtoisia tapoja viettää vappua yhteisöllisesti mutta lähikontakteja välttäen. Verkon vapputapahtumat löytyvät osoitteesta virtuaalivappu.fi.

Joensuu vappu

Joensuu vappu

Määräykset ja rajoitukset

Joensuu vappu

Ohjeet toritoimijoille

Sivu arviointi ja palaute