Joensuun vappu

Joensuun vappua vietetään tänäkin vuonna virtuaalisesti. Ota käteesi simaa ja munkki, asettaudu sohvalle ja antaudu virtuaalivapun tunnelmaan! Täydennykset ja muutokset ovat mahdollisia, ja osan kohdalla nettilinkki päivitetään alle hetki ennen kellonlyömää.

Muistathan pysyä kotona myös vappuna. Yli 20 hengen kokoontumiskielto yltää 2.5.2021 saakka.

Joensuun Kauppatorilla ja maaseutualueiden toreilla on vappuna torimyyntitoimintaa, eli toriostoksilla saa käydä.

Joensuun vappu

Kauppatorin vappu

Keskustan kesäkausi lähtee liikkeelle vapusta, jolloin perinteiset Kauppatorin ja Keskuskujan toimijat sekä terassit avaavat kautensa. Torille on vapuksi tulossa myös erityisesti vappuiloa tuovia kauppiaita, kuten karkki- ja ilmapallokauppiaat sekä muiden vappuherkkujen myyjät. Keskustassa voi käydä asioimassa ja vappumieltä hakemassa, koronaohjeita noudattaen: maskit mukaan ja pidetään etäisyyksistä huolta. Kauppatori avoinna klo 7-21.

 

Seppeleenlasku ja vappupuheet

SDP Joensuun ja SAK:n perinteinen seppeleenlasku Elonpirta -muistomerkille nähtävillä vapunpäivänä 1.5.2021 kello 9.00 SDP Joensuun Facebookissa osoitteessa https://www.facebook.com/joensuundemarit/

SDP:n kansanedustajat Seppo Eskelinen ja Merja Mäkisalo-Ropponen videoivat vappupuheet, jotka näytetään SDP Joensuun Facebook-sivulla ja SDP Joensuun nettisivuilla vapunpäivänä 1.5.2021 kello 11.00.

PAUn (Posti – ja logistiikka-alan unioni) puheenjohtajan Heidi Niemisen vapputervehdys Facebook-sivulla https://www.facebook.com/jap.paikallisosasto

SAK viettää virtuaalivappunsa 1.5. klo 13.30

https://www.sak.fi/ajankohtaista/tapahtumat/sakn-virtuaalivappu-2021

 

ISYY:n Wappuradio

ISYYn Wappulähetys takaa kaikille opiskelijoiden vappukulttuurista kiinnostuneille mahdollisuuden seurata livelähetyksiä, nauhoitettuja ohjelmia ja osallistua studiokeskusteluihin vappuviikolla 26.4.–1.5. Ohjelmaan kuuluu myös vapun perinteitä, kuten Alkukivien ja Kanavatytön lakitus. Tänä vuonna ohjelma jaetaan kahteen osioon:

  • Ääniohjelmaan keskittyvään lähetykseen 26.4.–29.4. joka päivä kello 14–21 ja
  • Video-ohjelmaan keskittyvään lähetykseen vappuaattona ja -päivänä 30.4. kello 12–21 ja 1.5. kello 12–17.

Koko Wappulähetyksen ajan pääset seuraamaan ohjelmaa ISYYn verkkosivuilta löytyvästä linkistä, joka avautuu 26.4.!
Lisätietoja:
https://www.isyy.fi/ajankohtaista/isyyn-wappulahetys-2021.html

 

Vanhojen autojen kulkue

Perinteistä wanhojen autojen vappuparaatia Joensuun keskustassa ei järjestetä. Vappupäivänä cruisaillaan muun liikenteen joukossa ilman tarkkaa reittisuunnitelmaa ja ilman lähtö- ja päättymispaikkaa.

Museoautoja voi siis bongata Ylämylly – Reijola välisellä alueella keskustan ulkopuolellakin.

 

RytmiHäirikköjen perinteinen vappupiknik

Ultra Bra ja konserttisalin valojen säihke on jäänyt tältä erää taa, mutta mihin vie RytmiHäirikön tie vappupäivänä?

Levitä piknik-viltti olkkarin lattialle tai kärrää kajarit kotipihan raikkaaseen ilmaan. RytmiHäiriköiden perinteinen piknik-konsertti kajahtaa kotikatsomoiden kuultavaksi 1.5.2021 kello 14.00-14.45 osoitteessa https://youtu.be/U6mfaiXfRr4

Piknik-konsertti lähetetään samanaikaisesti myös osana ISYY:n Wappuradiota osoitteessa: https://www.isyy.fi/ajankohtaista/tulevat-tapahtumat/isyyn-etawappu.html

Tuttuun tapaan menossa mukana myös Joensuun kaupunki ja Itä-Suomen yliopisto!

Linkit lähetyksiin myös RytmiHäiriköiden Facebookissa: https://www.facebook.com/RytmiHairikot/

 

Joensuun Puhallinorkesterin työväenkonsertti

Joensuun Puhallinorkesteri soitti työväenmusiikin satavuotisjuhlan kunniaksi konsertin Joensuun Urheilutalolla 6.10.2018, josta nyt tänä vappuna julkaistaan taltiointina koko konsertti.

Eespäin -konserttitaltiointi julkaistaan Joensuun kaupungin Youtube-kanavalla vappuaattona 30.4.2021 kello 16.00 osoitteessa https://youtu.be/KO4fpBabflk

Joensuun kaupunginorkesterin maksuttomat vappukonsertit

Joensuun kaupunginorkesteri soittaa suoran maksuttoman lounaskonsertin vappuaattona kello 11. Konsertin ohjelmassa on vappuista tunnelmaa, alkaen Porilaisten marssista ja päätyen Satumaa-tangoon. Karjalaista väriä ja kulttuurihistoriaa mukaan tuo Säkkijärven polkka sekä Nuoruustango, joka sai ensimmäisen esityksensä Joensuun kaupunginteatterissa puoli vuosisataa sitten. Konsertti on kuultavissa suorana sekä kaksi viikkoa esityksen jälkeen kaupunginorkesterin YouTube-kanavalla.

Vappubrassailua-verkkokonsertissa vappuaattona 30.4. klo 18 yhdistyvät vapun iloinen tunnelma, torvimusiikki ja komedian maailma. Estradille nousevat Kuopion ja Joensuun kaupunginorkesterien vasket ja lyöjät sekä stand up -koomikko Teemu Vesterinen ja Kuopion komediafestivaalin johtaja Juha Jylhäsalmi, jotka juontavat konsertin. Luvassa on niin Suomi-iskelmää, tangoa, kuin lattarien rytmillistä ilotulitusta, ja vappuperinteitä noudattaen yhteislauluakaan ei ole unohdettu.

Vappubrassailua toteutetaan savo-karjalaisena yhteistyönä ja julkaistaan Kuopion kaupunginorkesterin YouTube-kanavalla.

Kaupunginteatteri

Esitykset 30.4.2021:

  • klo 18.00 Gabriel, tule takaisin! suurella näyttämöllä
  • klo 18.30 Don Ookoo ja Santso Tohkane pienellä näyttämöllä

Huom! Paikkoja rajoitetusti. Osta lippusi täältä.

Joensuu vappu

Joensuu vappu

Määräykset ja rajoitukset

Joensuu vappu

Ohjeet toritoimijoille