Sisältöjulkaisija

angle-left Kaupunki varautuu turvaamaan keskeisiä palveluitaan ja suojaamaan työntekijöitä pahenevalta koronatilanteelta – aikuisliikunnan rajoitukset jatkuvat 27. tammikuuta saakka

Kaupunki varautuu turvaamaan keskeisiä palveluitaan ja suojaamaan työntekijöitä koronavirukselta


Itä-Suomen aluehallintovirasto tiedotti 12. tammikuuta tartuntatautilain mukaisesta päätöksestä sulkea tiettyjä asiakas- ja yleisötiloja. Joensuun kaupungin valmiusjohtoryhmä kokoontui 14. tammikuuta käsittelemään aluehallintoviraston rajoituspäätöksen vaikutusta kaupungin palveluihin sekä suunnittelemaan kaupungin palveluiden varautumista mahdollisiin koronapandemian aiheuttamiin häiriöihin.

Koronapandemian tilanne on merkittävästi huonontunut Joensuussa. Joensuun kaupunki varautuu turvaamaan kaupungin keskeisten palveluiden järjestämisen ja suojaamaan työntekijöitä koronataudilta.

– Koronatilanne on vakava ja Joensuun kaupunki valmistautuu turvaamaan palvelujensa jatkuvuutta tilanteessa, jossa henkilöstöä sairastuu suuria määriä. Kriittisiä palveluja ovat esimerkiksi perusopetus, varhaiskasvatus, vedenjakelu, kiinteistöhuolto ja katujen talvikunnossapito. Lisäksi kaupunki tiivistää yhteistyötä tärkeimpien yhteistyökumppanien ja konserniyhtiöiden kanssa. Tavoite on turvata kriittisten palvelujen toimivuus kaikissa olosuhteissa, kertoo Joensuun kaupungin valmius- ja turvallisuuspäällikkö Ville Leinonen.

Aikuisliikunnan rajoitukset jatkuvat 27. tammikuuta saakka

Itä-Suomen aluehallintoviraston päätös tilojen väliaikaisesta sulkemisesta vaikuttaa eniten aikuisten ryhmäliikuntaan, kuorolaulu- ja järjestettyyn tanssitoimintaan 27. tammikuuta saakka.  

– Käytännössä aikuisten sisäliikunnan harrastustoiminnan, mukaan lukien aikuisjoukkueiden harjoittelut, rajoitukset jatkuvat ennallaan 27. tammikuuta saakka. Muita muutoksia liikunnan palveluihin ei tällä hetkellä ole tiedossa, mutta toki tautitilanne muuttuu nopeasti ja muutokset ovat mahdollisia, taustoittaa Joensuun kaupungin liikuntajohtaja Timo Heinonen.   

Joensuun kaupunki suosittelee vahvasti, että lapset ja nuoret eivät matkusta Siun soten toimialueen ulkopuolisiin turnauksiin ja tapahtumiin, ja että Joensuussa ei järjestetä vastaavia turnauksia ja tapahtumia oman sote-alueen ulkopuolisille. Suositus on voimassa helmikuun 2022 loppuun.  

– Korona ei edelleenkään tunnista kunnan tai maakunnan rajoja ja valitettavasti tartunnan riskit kasvavat lapsien, nuorten ja huoltajien liikkuessa harrastuksien mukana toisille paikkakunnille. Liikkuminen eri alueiden välillä on riski, jonka haluamme tuoda esille ja näin ollen kaupunkina annamme vahvan suosituksen välttää matkustamista oman alueen ulkopuolisiin turnauksiin ja tapahtumiin. Arvioimme tilannetta jatkuvasti, toteaa Leinonen.   

Joensuun kaupungin julkisissa tiloissa, tapahtumissa ja julkisessa liikenteessä on toistaiseksi voimassa vahva maskisuositus. Kaupungin tiloissa ja palveluissa asioivia pyydetään huomioimaan yleiset koronaan liittyvät terveysturvallisuusohjeet. Tärkeää on, että muistetaan pitää muihin asiakkaisiin riittävä etäisyys. Lisäksi on tärkeää pestä käsiä, käyttää käsihuuhdetta sekä muistaa hyvä yskimishygienia. Kaupungin eri palveluiden koronaohjeet löytyvät osoitteesta www.joensuu.fi/korona.  

Katso tarkemmat tiedot rajoituksista

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.