Ajankohtaista tietoa koronaviruksesta

Joensuun kaupunki seuraa aktiivisesti koronavirustilannetta ja tekee yhteistyötä eri viranomaisten kanssa. Tälle sivulle kerätään ajankohtainen tieto koronavirustilanteesta sekä toimintaohjeet kaupunkilaisille.

Tartuntatilanne Joensuussa

Jos epäilet koronavirustartuntaa

Hoitoon hakeutumisen ja kotihoidon ohjeet löytyvät Siun sote verkkosivuilta.

Hengitystieoireita potevien ei pidä hakeutua hoitoon terveysasemille tai yhteispäivystykseen ennen soittamista. Älä tule hammashoitoon, fysioterapeutin vastaanotolle tai muuhun kiireettömään hoitoon, jos sairastat lievääkään infektiotautia.

Miten voit estää taudin tarttumisen

Koronavirus aiheuttaa hengitystieoireita, jotka muistuttavat influenssaa. Tämänhetkisen tiedon mukaan virus leviää pääasiallisesti pisaratartuntana lähikontaktissa. Siksi on tärkeää pestä kädet hyvin sekä opetella yskimään ja aivastamaan oikein.

  • Pese kädet huolellisesti vedellä ja saippualla.
  • Käytä käsidesiä, jos käsien pesuun ei ole mahdollisuutta.
  • Muista hyvä yskimishygienia. Suojaa kädet ja nenä kertakäyttönenäliinalla, kun yskit tai aivastat. Laita käytetty nenäliina roskiin ja pese kädet tai käytä käsihuuhdetta heti kun mahdollista. Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski olka- tai kyynärvarren kulmaan. Älä yski tai aivasta kämmeniisi!
  • Älä tartuta muita. Älä mene kipeänä töihin tai vieraile riskiryhmiin (ikääntyneet ja henkilöt, joilla perussairaus) kuuluvien luona. Jos epäilet tartuntaa, soita aina ensin Päivystysavun numeroon 116 117 tai omaan terveyskeskukseen.

Katso THL:n ohjeet käsien pesuun ja yskimiseen.

Lataa ohjeet:

Suojaa itseäsi ja muita sairastumiselta (pdf)

Protect yourself and others from getting sick (pdf)

Защитите себя и окружающих от инфекции (pdf)

Joensuun Uutiset -tiedotuslehden erikoisnumero

Joensuun Uutisista on julkaistu korona-aiheinen erikoisnumero, joka sisältää ohjeita ja tietoa kaupungin palveluista poikkeusoloissa. Lehden sisältö on tehty neljällä kielellä: suomeksi, englanniksi, venäjäksi ja arabiaksi. Lehti jaetaan Karjalan Heilin välissä joensuulaistalouksiin keskiviikkona 25.3. Voit ladata lehden näköisversion myös alla olevasta linkistä.

Joensuun Uutiset, erikoisnumero koronaviruksesta 25.3.2020

Koronan vaikutukset kaupungin palveluihin

Ajankohtaista tietoa koronaviruksesta, Linkit alasivuille

KYSY KORONASTA!

Voit kysyä koronan vaikutuksista kaupungin palveluihin seuraavista kanavista:

Huom! Terveysneuvonta ja hoitoon hakeutumisen ohjeet www.siunsote.fi.

Katso myös usein kysytyt kysymykset: joensuu.fi/korona/ukk

Sivu arviointi ja palaute