Sisältöjulkaisija

angle-left Enoon ja Noljakkaan suunnitellaan leikkipuistot kaupunkilaisten toiveiden pohjalta - kyselyn tulokset valmistuneet

Enoon ja Noljakkaan suunnitellaan leikkipuistot kaupunkilaisten toiveiden pohjalta

Unelmien leikkipuisto -kyselyn tulokset ovat valmistuneet

Joensuun kaupunki keräsi loka–marraskuun vaihteessa kaupunkilaisilta toiveita ja ideoita kahden ensi vuonna kunnostettavan leikkipuiston suunnittelun tueksi.

Kunnostettavat leikkipuistot ovat Niskan leikkipuisto Enossa ja Kervilänkujan leikkipuisto Noljakassa. Leikkipuistojen käyttäjät pääsivät verkkokyselyn ja osallistavien työpajojen kautta äänestämään leikkipuistojen teemaa, värimaailmaa sekä puistoihin tulevia leikkivälineitä ja kalusteita.

Verkkokyselyt olivat kaikille avoimia ja niihin pystyi vastaamaan suomen lisäksi venäjäksi ja englanniksi. Verkkokyselyyn saatiin vastauksia Enosta reilu 100 ja Noljakasta melkein 200.

Osallistavat työpajat järjestettiin Enon päiväkoti Metsätähdessä, Enon Mannerheimin lastensuojeluliiton perhekahvilassa ja Noljakassa Sinkkolan päiväkodissa sekä seurakunnan iltapäiväkerhossa. Työpajoissa vastauksia saatiin lähes sadalta lapselta.

– Kiitos kaikille vastanneille. Huomionne, toiveenne ja mielipiteenne ovat nyt osa suunnitteluaineistoa, puistosuunnittelija Paula Lamminsalo kiittää.

Kyselyissä nousi esiin eri ikäryhmien tarpeet

Niskan ja Kervilänkujan leikkipuistoissa kiitosta saivat muun muassa sijainti, turvallisuus, puut ja Enossa läheinen metsikkö. Verkkokyselyn ja työpajojen vastauksissa erottui eri ikäryhmien tarpeet. Toiveissa oli, että leikkipaikkoja suunniteltaessa huomioitaisiin myös isompia lapsia ja tilaa tulisi olla myös esimerkiksi juoksuleikeille. Useammassa nettivastauksessa oli myös toivottu esteettömyyden huomioimista, valaistusta ja aitaa sekä erityisesti Enossa hämähäkkikeinua.

Eniten ääniä saaneet ehdotukset Noljakan työpajoissa olivat sirkusteema ja tuttifrutti-väritys. Verkkokyselyssä jakauma oli tasainen, mutta eniten ääniä ehdotuksista saivat luonto ja ötökät -teema ja luonnolliset värit. Välineäänestyksissä eniten ääniä saivat metallinen seikkailureitti, maatrampoliini, tunneli ja ulkosoittimet.

Enossa eniten ääniä sai työpajoissa keijut ja menninkäiset -teema ja verkkokyselyssä metsän elämä -teema. Värityksistä eniten ääniä saivat räväkät huomiovärit ja luonnolliset värit. Välineäänestyksessä toivottiin eniten pienille ja isoille erikseen olevia isompia välineitä. Lisäksi tunnelit ja leihahmot olivat suosittuja.

Kyselyn tuloksiin voi tutustua tarkemmin osoitteessa joensuu.fi/unelmien-leikkipuisto.

Havainnekuvat esitellään joulukuussa

Leikkipaikkojen suunnittelu jatkuu nyt kaupungin puistosuunnittelija Paula Lamminsalon työpöydällä. Äänestystulokset ja kaupunkilaisten toiveet huomioidaan suunnittelussa.

– Taidan napata Noljakkaan kaksi teemaa ja suunnitella sirkusta sekä luonnon elämää Kervilänkujan leikkipaikalle. Enon Niskan leikkipaikalle lähtee suunnitteluun metsän elämää henkivä leikkipaikka menninkäisineen, jonne se hämähäkkikeinukin sopii hyvin, Lamminsalo suunnittelee.

Puistojen havainnekuvat esitellään joulukuun aikana ja puistojen rakentaminen alkaa keväällä 2021.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.