Sisältöjulkaisija

angle-left Carelicumin asiakaspalvelupiste ja Joensuun uimahallien kuntosalit avataan asiakkaille

Carelicumin asiakaspalvelupiste ja Joensuun uimahallien kuntosalit avataan asiakkaille

Joensuun kaupungin valmiusjohtoryhmä päätti 7. toukokuuta pidetyssä kokouksessaan avata Carelicumin asiakaspalvelupisteen ja uimahallien kuntosalit asiakkaille. Lisäksi kaupunki päivitti henkilökunnan koronaohjeita.

Carelicumin asiakaspalvelupiste ja lipunmyynti aukeaa 10. toukokuuta alkaen, jolloin siellä voi jälleen muun muassa ladata joukkoliikenteen Waltti-kortteja, maksaa laskuja sekä ostaa kaupunginorkesterin ja -teatterin lippuja. Pohjois-Karjalan museo Hilma on ollut avoinna koko alkuvuoden ajan ja museossa voi vierailla jatkossakin.

Koronavirustilanteen takia Carelicumin asiakaspalvelupiste on ollut suljettuna joulukuusta lähtien. Sulkemisen ajan Carelicumissa on kehitetty toimintaa ja tehty remonttia. Palveluiden lisäksi on päivitetty rakennuksen pintamateriaaleja. Carelicumin tiloissa toimivassa Kahvila-ravintola Lumpeessa on uusittu lattiapinnat ja maalattu seiniä. Myös Lumme on avannut ovensa ja palvelee ma–pe kello 8–16.

– Kasvokkain tapahtuvalle asiakaspalvelulle on ehdottomasti tarvetta ja nyt koronatilanteen helpottuessa pystymme avaamaan palveluitamme. Toivomme asiakkaiden muistavan turvavälit, maskit ja käsihygienian meillä asioidessaan, sanoo Carelicumin vastaava palveluneuvoja Anni Koskeli-Ratamaa.

– Asiakaspalvelussa on tapahtunut isoja muutoksia, kun aikaisemmin Muuntamontiellä sijainneen kaupunkirakennepalvelujen ja lupa- ja viranomaisyksikön palvelupisteen toimintoja siirtyi vuoden alussa meille Carelicumiin. Jo ennestään tuttujen palveluiden lisäksi meiltä saa jatkossa siis neuvontaa muun muassa maisematyölupiin ja yksittäisten tonttipuiden kaatoon liittyvissä asioissa, jatkaa Koskeli-Ratamaa.

Muiden kaupungin palvelupisteiden aukioloon ei tule tässä vaiheessa muutoksia. Joensuun Veden palvelupiste Muuntamontiellä palvelee näin ollen edelleen puhelimitse ja verkossa ja kaupungintalon asiakaspalvelu paikan päällä on suljettu. Maaseutualueiden palvelupisteet ovat auki. Tarkemmat tiedot kaupungin eri palvelupisteiden järjestelyistä ovat osoitteessa www.joensuu.fi/korona.

Myös uimahallien kuntosalit avataan 10. toukokuuta. Uimahallien kuntosalit avataan rajoitetuille kävijämäärille (enintään 6 hlöä kerrallaan).  Myös Joensuu Areena avataan kausikorttilaisten ja kertalipun ostavien käyttöön. Muilta osin liikuntapalveluiden rajoitukset ja ohjeet pysyvät entisellään.

– Koronatilanne on pysynyt Joensuussa hyvin hallinnassa ja tästä kiitos vastuullisille harrastajille sekä kaupunkilaisille. Pyydämme huomioimaan terveysturvallisuusohjeet jatkossakin, jotta saamme pidettyä palvelut ja tilat auki, sanoo Joensuun kaupungin liikuntajohtaja Timo Heinonen.

Kaupungin palveluiden avautumisen myötä valmiusjohtoryhmä päivitti myös voimassa olevia henkilöstön koronaohjeita, joista tiedotettiin perjantaina 7. toukokuuta sisäisesti kaupungin työntekijöille.

– Olemme ottaneet koronan vakavasti ja pitäneet melko tiukkojakin sääntöjä työyhteisöissä. Uusien linjauksien myötä esimerkiksi ulkopuolisten vierailut kaupungin järjestämissä kokouksissa ja koulutuksissa on mahdollista ja työyhteisöt voivat suunnitella erilaisia kokouksia, koulutuksia ja palavereita laajemmin. Kaikissa tilaisuuksissa on kuitenkin noudatettava voimassa olevia terveysturvallisuusohjeita, taustoittaa Joensuun kaupungin henkilöstöjohtaja Sari Lempiäinen.

Kaupunki pitää muut koronarajoitukset voimassa. Kaikissa kaupungin palveluissa ja tiloissa on käytettävä kasvomaskia. Maskisuositus koskee 12 vuotta täyttäneitä ja on voimassa toistaiseksi. Maskien käyttäminen jatkuu myös nykyisten voimassa olevien ohjeiden mukaisesti lukioissa, peruskouluissa, koulukuljetuksen aikana ja varhaiskasvatuksessa.

Joensuun kaupungin verkkosivuille on koostettu ohjeet kaupungin palveluissa ja tiloissa asioiville. Tärkeää on, että kipeänä jäädään kotiin, muistetaan pitää turvavälit ja tarvittaessa käyttää maskia, pestä käsiä sekä muistaa hyvä yskimishygienia. Lisäksi riskiryhmään kuuluvien tulisi arvioida omalta kohdaltaan riskit yleisötilaisuuksiin ja yleisiin kokoontumisiin osallistumisessa.