Ulkoilualueet

Ulkoilualueet ovat kaupunkilaisten virkistäytymiseen varattuja luontoalueita. Ulkoilualueilla on ylläpidettyjä ulkoilureittejä sekä muita rakenteita, kuten laavuja ja tulistelupaikkoja. Joensuussa on yhteensä kolme ulkoilualuetta.

Lykynlampi

Lykynlampi on enemmän lapsiperheiden ja kuntoilijoiden suosiossa. Lykynlammen vanhan ja uuden majan sekä saunojen varaustiedot löytyvät tilavasta. Kyseisten tilojen kanssa samasta rakennuksesta löytyvät myös suihkutilat. Talviaikaan Lykynlammen uuden majan puoli on varattu Joensuun Ladun kahviolle.

Lykynlammen majan läheisyydessä on myös kaksi tulentekopaikkaa. Esteetön laavualue sijaitsee n. 400 metrin päässä parkkipaikasta. Laavun lisäksi alueella on pöytäryhmä, puuvaja sekä puucee. Toinen laavu löytyy jyrkän mäen alta lammen rannasta. Myös kyseisen laavun läheisyydessä on puucee. Molemmat laavut ovat käytössä myös talvisin.

Kesäinen Lykynlampi tarjoaa hienot puitteet mm. polkujuoksuun, maastopyöräilyyn sekä frisbeegolfiin. Alueelta löytyvät myös monenlaisten kuntoilijoiden ja urheilijoiden suosimat, vanhan hyppyrimäen rappuset. Lykynlammen majan puolelta Lykynlammen rantaan vievien rappusten päässä on laituri, josta voi pulahtaa uimaan lenkin jälkeen. Talvisin Lykynlampi on suosittu erityisesti hiihtäijen keskuudessa (ks. ladut ja kuntoradat sekä Lykynlammen alueen latukartta). Lykynlammelta löytyy myös maastopyöräilyyn, kävelyyn ja vaikkapa koiranulkoilutukseen soveltuva Lykynlammen talvipolku (ks. talvipyoräilyreitit).

 

Utran saaret ja Vekaruksen ulkoilualueet

Ulkoilukeskuksien lisäksi, Joensuussa on kaksi ulkoilualuetta: Utran saarten ja Vekaruksen ulkoilualueet.

Utran saarten ulkoilualue on Joensuun keskustan läheisyydessä. Utran saarilla on aikojen saatossa ollut monenlaista teollisuutta ja jäänteitä historiasta voi nähdä vielä tänäkin päivänä. Utran saarten ylläpidosta vastaa Utran asukasyhdistys. Lisätietoa Utran saarista.

Vekaruksen ulkoilualue sijaitsee Tuupovaaran taajamasta 16 kilometriä kaakkoon. Vekaruksen ulkoilualue on ainutlaatuinen paikka metsäluonnon ja vesistön puolesta. Alueella on muun muassa kolme koskea, joihin voi tutustua parin kilometrin mittaisen Vekaruksen luontopolun varrelta. Luontopolun varrelta löytyy myös Vekaruksen varaustupa. Vekaruksen ulkoilualue kytkeytyy n. 35 km mittaiseen Paimenpojan polkuun

Sekä Utran saarissa että Vekauksella on mahdollisuus esteettömään ulkoiluun. Lisätietoja esteettömästä ulkoilusta Esteittä luontoon -sivulta.

YHTEYSTIEDOT

Sivu arviointi ja palaute