Ulkoilualueet

Ulkoilualueet ovat kaupunkilaisten virkistäytymiseen varattuja luontoalueita. Ulkoilualueilla on ylläpidettyjä ulkoilureittejä sekä muita rakenteita, kuten laavuja ja tulistelupaikkoja. Joensuussa on yhteensä neljä ulkoilualuetta, joista kaksi toimii myös ulkoilukeskuksina.

Joensuun keskustan läheisyydessä on kaksi monipuolista ulkoilukeskusta: Lykynlampi ja Pärnävaara. Lykynlampi on enemmän lapsiperheiden ja kuntoilijoiden suosiossa, kun taas Pärnävaara toimii kuntoliikkumisen lisäksi myös monen huippu-urheilijan harjoittelupaikkana. Molemmat keskukset tarjoavat erinomaiset puitteet ympärivuotiseen ulkoiluun.

Ulkoilukeskuksien lisäksi, Joensuussa on kaksi ulkoilualuetta: Utran saarten ja Vekaruksen ulkoilualueet.

Utran saarten ulkoilualue on Joensuun keskustan läheisyydessä. Utran saarilla on aikojen saatossa ollut monenlaista teollisuutta ja jäänteitä historiasta voi nähdä vielä tänäkin päivänä. Vekaruksen ulkoilualue sijaitsee taas Tuupovaaran taajamasta 16 kilometriä kaakkoon. Vekaruksen ulkoilualue on ainutlaatuinen paikka metsäluonnon ja vesistön puolesta. Alueella on muun muassa kolme koskea. Molemmilla ulkoilualueilla on myös mahdollisuus esteettömään ulkoiluun. Lisätietoja esteettömästä ulkoilusta Esteittä luontoon -sivulta.

YHTEYSTIEDOT

Sivu arviointi ja palaute