Konsa, Musiikkiopisto, Pääaine ja soitin, sivun otsikko

Pää- ja sivuinstrumentti

Konservatorio, Musiikkiopisto, Pääaine ja soitin

Pääaineen (pääinstrumentti) opinnot

Jokainen oppilas saa opetusta 30–60 minuuttia viikossa, mikä tarkoittaa opettajan ja oppilaan kohtaamista vain kerran viikossa. Säännöllinen harjoittelu kotona on siksi harrastuksen säilymisen kannalta äärimmäisen tärkeää.

Soitin

Joensuun konservatorion kirjastosta voi vuokrata soittimen lukuvuodeksi kerrallaan. Huom! Konservatorion soittimia ei ole vakuutettu. Soittimen voi liittää kotivakuutukseen. Tiedustelkaa asiaa vakuutusyhtiöstänne.Vuokrasoittimia on konservatoriolla rajoitettu määrä. Soittoharrastuksen vakiinnuttua edellytämme oman soittimen hankintaa.

Opintojen keskeytys/pääaineen vaihto

Opinnot voi rehtorin luvalla keskeyttää esim. vaihto-oppilasvuoden tai varusmiespalveluksen ajaksi. Jos oppilas haluaa vaihtaa pääainetta, täytyy ensin keskustella apulaisrehtorin kanssa. Hänen on osallistuttava valintakokeisiin, jos uudessa pääaineessa ei ole vapaita oppilaspaikkoja.

Sivuaine (sivuinstrumentti)

Opiskelijalla on mahdollisuus hakea sivuaineeksi jokin toinen instrumentti tai laulu. Tämä kuitenkin edellyttää että vähintään Konsertti II on pääaineessa suoritettuna. Hakuaika lukuvuoden alkaessa kahden ensimmäisen viikon aikana.