Konservatorio ammatillinen linja

Musiikkialan perustutkinto, musiikin osaamisala, muusikko (180 osp). Perustutkinnon suorittamalla saat laaja-alaiset ammatilliset perusvalmiudet muusikon työhön sekä yleisen jatko-opintokelpoisuuden.

Lukuvuosi 2020-2021

Opiskelu-, loma- ja vapaapäivät


Syyslukukausi:
Orientaatiopäivä ke 19.8.2020 klo 9.00 alkaen
Opetus alkaa 20.8.2020
Opetus päättyy 18.12.2020


Lomat:
Syysloma (vko 42) 12.-16.10.2020
Joululoma 19.12.2020-6.1.2021


Kevätlukukausi:
Opetus alkaa 7.1.2021
Opetus päättyy 31.5.2021


Lomat:
Talviloma (vko 10) 8.-12.3.2021
Pääsiäinen 2.-5.4.2021
Helatorstai ja perjantai 13. - 14.5.2021

Tarjottimella klasaria, poppia ja kamua!

Joensuun konservatoriossa voit opiskella muusikoksi

 • taidemusiikin
 • pop/jazz-musiikin tai
 • kansanmusiikin linjoilla.

Olipa instrumenttisi piano, sello tai sähkökitara, voit opiskella myös linjarajojen yli. Omaa osaamisen kehittämissuunnitelmaasi päivitetään aina tarvittaessa. Omien valintojesi kautta voit laajentaa omaa osaamistasi vaikkapa säveltämisen, sovittamisen tai esiintymistaidon osalta.

Meiltä saat vahvaa perusosaamista musiikin alalle!

Joensuun konservatoriossa voit suorittaa musiikkialan ammatillisen perustutkinnon musiikin osaamisalalla. Musiikkialan ammatilliset opinnot ovat toisen asteen opintoja, joihin voivat hakea

 • perusopetuksen oppimäärän
 • suorittaneet lukion oppimäärän suorittaneet
 • toisen asteen ammatillisen tutkinnon suorittaneet
 • korkea-asteen tutkinnon suorittaneet

Edeltävinä musiikkiopintoina vaaditaan vähintään musiikkiopiston perustason/perusopintojen oppimäärää vastaavat tiedot ja taidot.

Muusikko-opinnot painottuvat musiikilliseen tekemiseen: solistiset ja erilaiset yhtyeopinnot jatkuvat läpi opintoajan. Opintotarjottimemme on nykyaikainen ja kattava. Voit

 • keskittyä musiikkiopintoihin
 • kehittää persoonallista ilmaisutaitoasi ja
 • työskennellä musiikin rautaisten ammattilaisten kanssa.

Tämän päivän työelämätaidot pitävät sisällään tietoja ja taitoja niin yrittäjyydestä, tekijänoikeuksista kuin konsertin järjestämisestä. Musiikin hahmotusaineet vahvistavat erilaisten musiikkityylien ymmärtämistä, tulkintaa ja historiallista ulottuvuutta.

Musiikkialan tutkinnon perusteista ja osaamisen arvioinnista löydät lisätietoa Osaan.fi-sivustolta. Muusikon tutkintoa voi tulla myös täydentämään suorittamalla tutkinnon osia.

Voit opiskella ammatillisella linjalla ja lukiossa yhtäaikaa!

Jos haluat suorittaa kaksoistutkinnon (ammatillinen tutkinto ja ylioppilaskirjoitukset), hae yhteishaussa ensisijaisesti Joensuun konservatorioon. Hakulomakkeessa kysytään halukkuutesi suorittaa lukio-opintoja, vastaa kyllä. Lukio-opintoja sinun on mahdollista suorittaa joko päiväopintoina tai iltaopintoina. Iltaopinnot suoritetaan Joensuun aikuislukiossa. Päiväopinnot voit suorittaa joko Joensuun lyseon lukiossa tai Joensuun yhteiskoulun lukiossa.

Jos haluat suorittaa kolmoistutkinnon (koko lukion oppimäärä, ylioppilaskirjoitukset ja ammatillinen tutkinto), hae yhteishaussa ensisijaisesti haluamaasi lukioon. Konservatorioon haku tapahtuu tässä tapauksessa jatkuvan haun kautta.

Me olemme aktiivinen osa Joensuun musiikkielämää!

Sijaitsemme Joensuun kaupungin sydämessä. Muusikkokoulutus näkyy ja kuuluu maakunnassamme. Teemme jatkuvasti yhteistyötä mm.

 • kaupunginorkesterin
 • Joensuun Popmuusikot ry:n
 • Karelia amk:n
 • Itä-Suomen yliopiston
 • Oopperayhdistyksen ja
 • muiden alan toimijoiden kanssa.

Muusikon arkeen kuuluu harjoittelu ja harjoitustilaa meiltä löytyy aina aamuvarhaisesta iltamyöhään saakka. Samoin erilaiset esiintymiset ovat luonnollinen osa muusikko-opintoja. Opiskelijoitamme saatat nähdä konsertoimassa kirjastossa, klubeilla, Carelia-salissa, festivaaleilla tai melkeinpä missä vaan!

Ammattitaitoinen ja pätevä opettajistomme osaa ohjata sinua opinnoissasi ja vielä edemmäksikin. Meiltä on hyvä ponnistaa korkea-asteen opintoihin tai vaikkapa ulkomaille.

YHTEYSTIEDOT

Emmi Matikainen

opinto-ohjaaja, ammatillinen koulutus
 050 501 2767
emmi.matikainen@joensuu.fi

Kirsi Uutinen

rytmimusiikin linjanjohtaja
 050 336 2433
kirsi.uutinen@joensuu.fi

Joensuun konservatorio

Rantakatu 31, Joensuu
A-talo, Rantakatu 31
1. krs: apulaisrehtori, opinto-ohjaaja, kirjasto, vahtimestari
2. krs: rehtorin kanslia, opintotoimisto
B-talo, Rantakatu 30
1. krs: musiikkileikkikoulu
4. krs: pop/jazz-linja

Sivu arviointi ja palaute