Hammaslahden uusi koulu, sivun otsikko

Hammaslahden uusi koulu

Hammaslahden uusi koulu

Joensuun kaupunginvaltuusto on vahvistanut Hammaslahden uuden koulun rakentamisen aikataulun. Uuden koulun hankesuunnittelu valmistuu vuoden 2022 aikana ja koulutyö uudessa koulurakennuksessa voitaisiin aloittaa vuoden 2025 alussa.

Tavoitteena on rakentaa Hammaslahteen toimiva ja nykyaikainen sekä ennen kaikkea terve koulurakennus. Tilat suunnitellaan kuitenkin monikäyttöisiksi ja muunneltaviksi ja näin useampia käyttäjäryhmiä palveleviksi.

Hammaslahteen suunnitellaan lähtökohtaisesti yksisarjaista alakoulua, johon perusopetustilojen lisäksi tulevat tilat pien- ja KELPO-luokille. Tämän hetken arvion mukaan uuden koulun valmistumisen aikaan Hammaslahdessa on 130 oppilasta. Lisäksi tiloihin on ajateltu sijoittuvan nuorisotilat sekä tilat kirjastolle. Hankesuunnitteluvaiheessa tarkastellaan tarkemmin oppilasmitoitusta ja esimerkiksi liikuntasalin sijoittumista.

Uusi koulu rakennetaan kutakuinkin entisen Hammaslahden koulun paikalle, mutta koulurakennuksen sijoittuminen ratkaistaan hankesuunnittelun yhteydessä. Myös piha-alue suunnitellaan tarkemmin hankesuunnittelun yhteydessä. Tuolloin tarkastellaan pihan toimivuutta alakoulun tarpeisiin sekä sen turvallisuutta mm. saattoliikenteen osalta.

Koulun suunnittelussa on keskeisenä koulun pedagoginen suunnitelma, jossa kuvataan koulun toiminnallisuutta, työskentelytapoja ja koulun toimintakulttuuria. Suunnitelma laaditaan oppilaiden ja koulun henkilöstön yhteistyönä. Koulun suunnitteluun osallistuvat myös paikalliset nuoret, kirjastopalvelut, liikuntatoimi ja muut mahdolliset tilojen käyttäjät.

Hankesuunnittelun tiukka aikataulu ja koronan tuomat kokoontumisrajoitukset voivat hankaloittaa esim. kuntalaisille tarkoitettujen työpajojen toteuttamista suunnitellulla tavalla.

Infotilaisuus alueen asukkaille 13.1.2021

Kaikille Hammaslahden uuden koulun suunnittelusta kiinnostuneille järjestetään infotilaisuus torstaina 13.1.2022 kello 18. Huonontuneen koronatilanteen takia tilaisuus järjestetään Teams-kokouksena.

Linkki Teams-kokoukseen

Katso ohjeet kokoukseen liittymisestä

Tilaisuuden alustava ohjelma:

  • Tilaisuuden avaus, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Juha Mustonen
  • Lapsiystävällinen kunta -hanke Joensuussa, kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtaja Sari Koskinen
  • Hammaslahden koulun suunnittelun aikataulutus, va. tilakeskuksen johtaja Joni Sorjonen
  • Lapsivaikutusten arviointi ja koulun suunnitteluun osallistaminen, koordinaattori Hilkka Mäkinen sekä hyvinvointi- ja osallisuuspäällikkö Heini Lehikoinen.

Kysymyksiä infotilaisuudessa vastattavaksi voi lähettää etukäteen hyvinvointijohtaja Riitta Huurinaiselle, puh. 0400 152 323 tai riitta.huurinainen@joensuu.fi. Häneltä saa myös lisätietoja tilaisuudesta.

Sivu arviointi ja palaute