Sisältöjulkaisija

angle-left Luovan alan ja tapahtumien tukemisen toimet julkaistu verkossa

Luovan alan ja tapahtumien tukemisen toimet julkaistu verkossa

Joensuun kaupunki on julkaissut verkkosivuillaan lisätietoja toimenpidekokonaisuudesta, jolla tuetaan toiminnallisesti ja taloudellisesti koronapandemian valtakunnallisista ja paikallisista rajoitteista kärsineitä luovia aloja ja tapahtuma-alan toimijoita. Kokonaisuudessaan luovan alan ja tapahtuma-alan toimijoiden tukemiseen kohdennetaan 90 000 euron määräraha.

Toimenpiteitä käynnistetään vaiheittain ja aikataulut löytyvät osoitteesta: joensuu.fi/luovan-alan-exit.

Kulttuuritorin esiintyjähaku on avattu ja on avoinna 23. kesäkuuta saakka

Kulttuuritorin kautta tarjotaan esiintymismahdollisuuksia kulttuurin ja taiteen ammattilaisille sekä matalalla kynnyksellä harrastajaryhmille. Esiintyjät voivat olla jo entuudestaan tuttuja tai täysin uusia tuttavuuksia, jotka saadaan tätä kautta katsojien nähtäviksi ja koettaviksi. Pääasia on, että lavalla on hauskaa ja esiintymisen ilo välittyy myös yleisöön. Esiintymispäivät sijoittuvat heinäkuun arkipäiville kello 12–14 välisenä aikana. Haku päättyy keskiviikkona 23. kesäkuuta ja valintoja esiintyjistä tehdään jo haun aikana.

Lisätiedot mahdollisista esiintymispäivistä ja hakuohjeet: joensuu.fi/kulttuuritori

Torien Timantti -tapahtuma-avustuksien haku aukeaa maanantaina 14. kesäkuuta

Kaupunki avaa 14. kesäkuuta haettavaksi Torien Timantti -tapahtuma-avustuksen. Tukimuoto pohjaa aikaisempien vuosien Torien Timantti -avustushakuihin. Avustuksella tuetaan tapahtumia, jotka luovat aktiviteetteja, toimintaa ja tapahtumia loppuvuoden aikana torialueiden lisäksi myös muille, kaupungin hallinnoimille tapahtumapaikoille. Hakija voi olla joensuulainen yhdistys, yritys tai osuuskunta. Vuonna 2021 valintakriteereissä tarkastellaan erityisesti suunnitelmaa terveysturvallisuuden huomioimisen ja järjestelyistä tiedottamisen näkökulmasta. Hakuaika on 14.6.–25.7.2021 ja päätökset tehdään elokuussa. Tukea myönnetään valituille 1 000 euroa tai 500 euroa kohteesta riippuen.

Tarkemmat hakuohjeet ja linkki hakemukseen: joensuu.fi/torien-timantti

Helpotuksen tai vapautuksen myöntäminen kaupungin tilavuokrista

Joensuun kaupunki voi myöntää helpotuksen tai vapautuksen kaupungin tilavuokrista. Helpotus tai vapautus myönnetään silloin, kun kaupungin tiloissa toimivan vuokralaisen toiminta on ollut estynyt valtion tai kaupungin koronakriisin hoitoon liittyvistä toimenpiteistä johtuen. Tuki on harkinnanvaraista ja pohjaa hakijan kokonaisvaltaiseen taloudellisen tilanteen arviointiin. Lyhytkestoista helpotusta tai vapautusta voi hakea jatkuvasti vuoden 2021 aikana.

Ohjeet hakemiselle löytyvät osoitteesta: joensuu.fi/luovan-alan-exit.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.