Kulttuuritori

Joensuun Kauppatorin todellinen kesäklassikko, Kulttuuritori on osa torin kesäistä elämää. Menneiden kesien aikana Kulttuuritorilla on nähty lukematon määrä esityksiä kulttuurin eri osa-alueilta - ohjelmaan mahtuu monipuolisesti niin musiikkia, teatteria, tanssia kuin sirkustakin. Se on monipuolinen kulttuuriesitysten sarja, joka kokoaa yhteen paikallista kulttuuria monissa eri muodoissa. Joensuun kaupungin kulttuuripalveluiden toteuttaman Kulttuuritorin kautta tarjotaan esiintymismahdollisuuksia kulttuurin ja taiteen ammattilaisille sekä matalalla kynnyksellä harrastajaryhmille.

Tapahtuman yhteistyökumppanina toimii Joensuun kaupunkikeskustayhdistys Virta ry, joka vastaa sekä Torilavan että Kauppatorin varauksista.

Kulttuuritorin tiedotuskanavana toimii Facebook-sivu Joensuun Kulttuuritori.

Kulttuuritori on jälleen osana kesän toritapahtumia heinäkuussa 2021

Vuonna 2020 Kulttuuritori järjestettiin Joensuun kaupungin koronaohjeistuksia noudattaen pienimuotoisempana aikaisempiin vuosiin verrattuna. Kulttuuritori kokosi yhteen yli 30 esiintyjää eri taiteenaloilta ja ohjelma yhdisteli monipuolisesti eri taiteen muotoja. Katsojia Kulttuuritorilla oli kolmen viikon aikana rajoituksista huolimatta 7 500. 

Edelleen vallitsevasta koronatilanteesta huolimatta, Kulttuuritoria pystytään näillä näkymin järjestämään pienin poikkeusjärjestelyin. Kulttuuritorin kaikille avointa ja pääsymaksutonta ohjelmaa on tarjolla heinäkuussa arkipäivisin kello 12 alkaen. Tarkemmat esityspäivät sekä ohjelmisto päivittyvät näille sivuille ohjelmiston valmistuttua.

Haku kulttuuritorin esiintyjäksi on nyt auki! Haku on avoinna 9.-23.6. ja esiintyjävalintoja tehdään jo haun aikana. Tarkemmat ohjeet hakemiseen esiintyjille alla.

Hakuohjeet kulttuuritorin esiintyjäksi

Hakuohjeet kulttuuritorin esiintyjäksi

YHTEYSTIEDOT

Joen Kulttuuritori Facebookissa

Kulttuuritori sijainti

Kauppakatu 23, Joensuu
Joensuun tori, torilava

Sivu arviointi ja palaute