Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun kaupungin pientapahtumatuet ja Torien timantit taas haettavana

Joensuun kaupungin pientapahtumatuet ja Torien timantit taas haettavana

Joensuun kaupunki myöntää taas tapahtumatukia, joiden hakuaikaa on huhtikuu. Haettavana ovat pientapahtumatuet sekä Torien timantti -avustukset.

Molempia tapahtumatukia haetaan sähköisellä lomakkeella 1.–30. huhtikuuta. Torien timantista nyt käynnistyvä haku on kuluvan vuoden viimeinen, kun taas elokuussa on luvassa vielä yksi pientapahtumatukihaku.

Pientapahtumatuilla voidaan avustaa hyvin monentyyppisiä tapahtumia ja myönnettävien summien suuruudet vaihtelevat sadoista euroista muutamaan tuhanteen euroon per tapahtuma. Tukimuodolla Joensuun kaupunki haluaa edistää paitsi kaupunkilaisten yhteisöllisyyttä ja osallisuutta, myös lisätä alueen vetovoimaa avustamalla Joensuuhun suuntautuvia uudenlaisia tapahtumatuotantoja. 

Torien timantti -avustus on tarkoitettu Joensuun Kauppatorilla sekä eri kaupunginosien keskeisillä tapahtumapaikoilla järjestettävien matalan kynnyksen tapahtumien tukemiseen. Myönnettävä avustussumma on 400 euroa per tapahtuma.

– Torien timantti on suunniteltu hyvin matalan kynnyksen rahoitusvälineeksi ja sillä halutaan mahdollistaa kantakaupungin alueen kaupunginosien aukioilla ja muilla yleisillä kokoontumispaikoilla järjestettävien tapahtumien tekemistä. Se on erityisesti yhdistyksille hyvin näppärä tukimuoto, kertoo tuottaja Teemu Laasonen Joensuun kaupungilta.

– Pientapahtumatuki mahdollistaa hyvin monenkirjavien tapahtumien tukemisen urheilusta kulttuuriin ja viihteestä työelämätapahtumiin. Tuen suuruus punnitaan harkinnanvaraisesti peilaten hakemusta tapahtuman laajuuteen, näkyvyyteen ja esimerkiksi Joensuun arvoihin, taustoittaa Joensuun kaupungin markkinointijohtaja Markku Pyykkönen

Lisätiedot, hakulomakkeet ja tietoa aikaisemmin myönnetyistä tuista: joensuu.fi/pientapahtumatuet sekä joensuu.fi/torien-timantti