Sisältöjulkaisija

angle-left Uusi kuuden miljoonan euron pääomasijoitusrahasto vahvistaa Joensuun ja Pohjois-Karjalan elinvoimaa

Uusi kuuden miljoonan euron pääomasijoitusrahasto vahvistaa Joensuun ja Pohjois-Karjalan elinvoimaa

ELY-keskus päätti viime perjantaina 2,5 miljoonan euron suuruisen rahoituksen myöntämisestä Joensuun kaupungille sijoitettavaksi Pohjois-Karjalan pääomasijoitusrahastoon (North Karelia Growth Fund).

Kaupunki on jo aiemmin päättänyt miljoonan euron sijoituksesta, yksityiset sijoitukset huomioiden tavoitteena on noin kuuden miljoonan euron pääomasijoitusrahasto. Tämä täydentää kaupungin aiemmin perustamaa yhteensä noin 2,5 miljoonan euron suuruista pääomasijoitusrahastoa.

Molemmat rahastot ovat uusia työkaluja Joensuun seudun ja Pohjois-Karjalan yritystoiminnan ja työpaikkakehityksen tukemiseksi.

– Kaupunki on ottanut aiempaa aktiivisemman roolin seudun elinvoiman vahvistamisessa, toteaa Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalainen.

Suunnitteilla rahoittaa 30–50 yritystä

Rahaston avulla suunnitellaan rahoitettavan 30–50 yritystä. Sijoitustoiminta keskittyy voimakasta kasvua ja kansainvälistymistä hakeviin nuoriin sekä perustamis- ja siemenvaiheen yrityksiin, jotka ovat sijoittuneet tai tulevat sijoittumaan Joensuuhun tai muualle Pohjois-Karjalaan.

Strategisessa fokuksessa ovat yritykset, jotka etsivät ratkaisuja ja uusia liiketoimintamahdollisuuksia globaalisti kasvavilta ja kehittyviltä toimialoilta. Toimialojen digitalisaation ja fotoniikan soveltamisen mahdollisuudet ovat keskiössä.

Sijoitustoiminnan kautta pyritään realisoimaan myös matkailun, luovien alojen, metsäbiotalouden sekä materiaali- ja teknologiatoimialojen kasvumahdollisuudet.

– On hienoa viedä eteenpäin uudistuvan Joensuun seudun elinkeinoelämää. Pääomasijoitusrahasto on erittäin merkittävä uusi avaus, toteaa vuoden 2019 alussa aloittaneen Business Joensuu Oy:n toimitusjohtaja Harri Palviainen.

Joensuun kaupunki aikoo kilpailuttaa uuden pääomasijoitusrahaston hallinnoinnin, ja on avannut sitä varten markkinavuoropuhelun alan yritysten kanssa. Tavoitteena on valmistella kilpailutus yrityksiä kuulleen yhteistyössä.

 

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.