Sisältöjulkaisija

angle-left Taidepyörre-tapahtumassa uusia harrastuksia

Taidepyörre-tapahtumassa uusia harrastuksia

Kiinnostaako kuvataide, käsityö, musiikki, sanataide, sirkus, tanssi vai teatteri? Nämä taiteenalat tarjoavat mukavaa ja kehittävää tekemistä lapsille ja nuorille. Toimintaan pääsee tutustumaan Taidepyörre -tapahtumassa perjantaina 12.5.2023 klo 15 - 17 Taitokorttelissa. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Taideharrastus tarjoaa lapsille ja nuorille avaimet hyvinvointiin

Taidepyörre-tapahtumassa perjantaina 12.5. klo 15–17 Taitokorttelissa on esityksiä ja työpajoja, joissa saa kokeilla, mikä taiteenala tuntuu kiinnostavimmalta. Paikalla on myös eri taiteenalojen toimijoiden edustajia, jotka neuvovat, miten harrastuksen pääsee mukaan. Tapahtuma on Taitokorttelin sisäpihalla, sateen sattuessa sisätiloissa. Taidepyörre on osa kaupungin kulttuurin unelmavuotta. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Taidepyörteeseen imaisee seitsemän taiteenalaa ja viisi taiteen perusopetuksen toimijaa:

  • tanssi: Cat People Tanssikoulu ja Joensuun tanssiopisto
  • käsityö: Taito-käsityökoulu Kässä
  • musiikki: Konservatorio
  • kuvataide, teatteri, sanataide, sirkus: Kansalaisopisto

Taide luo tutkitusti henkistä hyvinvointia ja estää syrjäytymistä. Taiteen tekeminen, sen opetukseen osallistuminen ja kuluttaminen antavat ihmisille merkityksen tunnetta, jota ei muualta saa. Sillä on laajat kerrannaisvaikutukset.

Taiteen perusopetuksen piirissä lapsi tai nuori voi keskittyä oman kiinnostuksensa mukaiseen taiteen alaan motivoivassa ilmapiirissä samanhenkisten ystävien seurassa. Harrastuksen parissa hän oppii pitkäjänteisyyttä, ajattelun taitoja ja luovuutta. Niiden avulla hänestä kasvaa aikuinen, jolla on hyvä sosiaalinen ja kulttuurinen pääoma ja tulevaisuuden työelämässä tärkeitä taitoja.

Aikuiselle taideharrastus on paitsi luovuuden, myös hyvinvoinnin lähde. Luovilla harrastuksilla on tutkitusti terveyttä edistäviä vaikutuksia.

Joensuussa taiteen perusopetusta annetaan seitsemällä taiteenalalla

Taiteen perusopetus (TPO) on oma peruskoulusta erillään oleva koulumuoto, joka on suunnattu lapsille ja nuorille, jotka haluavat harrastaa taidetta. Opinnoissa noudatetaan taiteenalakohtaisia opetussuunnitelmia tasolta toiselle taitojen edistymisen mukaan. Opinnoissa on mahdollista edetä ammattiopiskeluun tähtäävien taitojen saavuttamiseen asti. Opetussuunnitelmat on laadittu taiteenalasta riippuen yleiselle tai laajalle oppimäärälle.

Joensuussa Taiteen perusopetusta annetaan seitsemällä taiteenalalla: kuvataide, käsityö, musiikki, sanataide, sirkus, tanssi ja teatteri. Toimijoita on viisi: Joensuun kansalaisopisto, Joensuun konservatorio, Taito-käsityökoulu Kässä, Cat People Tanssikoulu ja Joensuun Tanssiopisto. Kullakin toimijalla on omat hakuajat, kannattaa tutustua toimijoiden nettisivuihin. Tällä hetkellä toiminnassa on mukana noin 2 300 lasta ja nuorta.

Lisätietoja tapahtumasta ja TPO:sta antavat:
Kati Korhonen, Taitokortteli puh. 050 3156959
Elina Turpeinen, Cat People puh. 050 5718187
Nuppu Niemi-Henry, Tanssiopisto puh. 050 3573365
Suvi Laaninen, kansalaisopisto puh. 050 4612312
Elina Vaaherkumpu, kansalaisopisto puh. 050 9126687
Anneli Hynninen, konservatorio, puh. 050 4315447

 

Lue lisää: Taiteen perusopetus