Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Tarkista koronarokotustodistukset hyvissä ajoin ennen matkalle lähtöä – uusia rokotusaikoja varattavaksi 11.6.

Siun sote: Tarkista koronarokotustodistukset hyvissä ajoin ennen matkalle lähtöä – uusia rokotusaikoja varattavaksi 11.6.

Monet maat vaativat matkustajilta todistuksen koronarokotuksista. Vaadittavat todistukset saattavat vaihdella eri maiden välillä. Matkaa suunnittelevan kannattaakin tarkistaa hyvissä ajoin, mitä todistuksia kohdemaahan matkatessa tarvitaan.

Koronarokotusten ottamisen jälkeen kannattaa myös varmistaa, että rokotustiedot näkyvät oikein Omakanta-palvelussa osoitteessa www.omakanta.fi. Tiedot on syytä tarkistaa hyvissä ajoin, jotta mahdolliset korjaukset ehditään tehdä ennen matkalle lähtöä.

Rokotustietojen kirjauksiin liittyviä asioita voi kysyä maanantaisin klo 8–9 numerosta 013 330 2131. Muina aikoina numeroon voi jättää takaisinsoittopyynnön. Lisätietoa koronatodistuksista löytyy osoitteessa www.siunsote.fi/koronatodistukset.

4. rokotusten ryhmää laajennetaan yli 65-vuotiaisiin, joiden terveys ja toimintakyky ovat heikentyneet

THL:n suosituksen mukaan 4. koronarokotusta suositellaan iäkkäille henkilöille, joiden terveys ja toimintakyky ovat heikentyneet niin, että hän tarvitsee säännöllisesti apua kotona selvitäkseen. Henkilön avuntarpeen tulee liittyä hoivaan ja huolenpitoon, ei esimerkiksi siivouspalveluihin tai kauppaostosten kotiinkuljetukseen.

Siun sotessa on tarjottu tässä ryhmässä 4. koronarokotetta yli 70-vuotiaille. Maanantaista 13. kesäkuuta alkaen rokotusryhmää laajennetaan yli 65-vuotiaisiin.

Ryhmään kuuluvien rokotusoikeus määritellään THL:n mukaan toimintakyvyn eikä sairauksien perusteella. Näin ollen rokotetta ei tarjota 65–69-vuotiaille, jotka kuuluvat sairauden perusteella lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 tai 2., ellei heillä ole sairauksien lisäksi aiemmin kuvattua toimintakyvyn laskua.

Tänä vuonna 70 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat rokotusryhmään kuuluvat henkilöt voivat varata ajan 4. koronarokotukseen joko verkossa tai puhelimitse.

65–69-vuotiaat voivat varata rokotusajan vain puhelinajanvarauksen kautta, jossa asiakkaan tilanne kartoitetaan. Verkkoajanvaraksen osoite on https://siunsote.eaika.fi/. Puhelimitse ajan voi varata numerosta 013 330 2131. Puhelinpalvelu on avoinna maanantaisin klo 8–9. Muina aikoina numeroon voi jättää takaisinsoittopyynnön. Soittopyyntöihin vastataan viikon sisällä.

Ajan 4. koronarokotukseen voi varata, kun 3. koronarokotteesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

4. koronarokotukset jatkuvat myös muissa ryhmissä suositusten mukaan

Siun sote tarjotaan 4. koronarokotusta THL:n suositusten mukaisesti myös seuraaville henkilöille:
- voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille henkilöille,
- yli 80-vuotiaille ja ikäihmisten hoivakodeissa asuville,
- iäkkäille kotihoidon asiakkaille ja omaishoidettaville,
- vuonna 1952 ja sitä ennen syntyneille lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville henkilöille.

Yli 12-vuotiaat voimakkaasti immuunipuutteiset henkilöt sekä yli 80-vuotiaat voivat varata ajan 4. rokotukseen jättämällä takaisinsoittopyynnön numeroon 013 330 2705. Soittopyynnön jättäneille soitetaan takaisin viikon kuluessa. Yli 80-vuotiaat voivat varata ajan myös verkkoajanvarauksen kautta. Tänä vuonna 70-vuotta täyttävät sairauden perusteella riskiryhmään kuuluvat henkilöt voivat varata ajan verkko- tai puhelinajanvarauksen kautta.

Ajan 4. koronarokotukseen voi varata, kun 3. koronarokotteesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Neljättä koronarokoteannosta ei ole tarvetta ottaa, jos henkilö on sairastanut koronavirustaudin yli kuuden viikon kuluttua kolmannen koronarokotteen ottamisen jälkeen.

1., 2. ja 3. rokotusaikoja varattavaksi 13.6. alkavalle viikolle

Uusia koronarokotusaikoja tulee varattavaksi jälleen verkkoajanvaraukseen lauantaina 11. kesäkuuta kello 12 ja puhelinajanvaraukseen maanantaina 13. kesäkuuta kello 8.

Rokotusten ilta-aikoja on varattavissa PK Terveyden rokotuspisteelle torstaina 16. kesäkuuta kello 16–18. Koronarokotuksia annetaan PK Terveyden ja Siun soten rokotuspisteiden lisäksi Mehiläisen rokotuspisteellä virka-aikana 14. kesäkuuta. Rokotuspisteet näkyvät verkkoajanvarauksessa.

Lisätietoja Siun soten koronarokotuksista löytyy osoitteessa www.siunsote.fi/koronarokotukset.

Koronavirustestejä otetaan terveydenhuollossa maanantaista lauantaihin

Valtaosa maakunnan koronavirustartunnoista todetaan kotitesteillä. Terveydenhuollossa otettavaa koronavirustestiä suositellaan, jos sinulla on koronavirustartuntaan sopivia oireita ja:
- kuulut vakavan koronavirustaudin riskiryhmään tai
- olet raskaana tai
- työskentelet sosiaali- ja terveydenhuollossa asiakas- ja potilastyössä tai
- työskentelet missä tahansa tehtävässä ympärivuorokautisessa hoiva- tai vammaispalvelussa, vastaanottokeskuksessa, vankilassa tai muussa laitoksessa.

Terveydenhuollossa otettujen koronavirustestien määrä on vähentynyt, minkä vuoksi jatkossa sunnuntaisin koronavirustestejä ei enää oteta Siun soten näytteenottopisteillä.  Muina päivinä testaus jatkuu normaaliin tapaan.

Jos tarvitset terveydenhuollossa tehtävän koronatestin, täytä koronavirustaudin oirearvio Omaolo-palvelussa. Lisätietoja koronavirustesteistä löytyy osoitteesta www.siunsote.fi/koronatestit.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.