Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Neljännet koronarokotukset yli 70-vuotiaille jatkuvat – uusia aikoja varattavaksi lauantaina

Neljännet koronarokotukset yli 70-vuotiaille jatkuvat – uusia aikoja varattavaksi lauantaina


Siun sote jatkaa koronarokotuksia nykyisissä rokotusryhmissä tulevalla viikolla. Neljättä koronarokoteannosta tarjotaan tällä hetkellä kaikille 70 vuotta täyttäneille ja sitä vanhemmille, yli 12-vuotiaille voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille sekä yli 65-vuotiaille, joiden terveys ja toimintakyky ovat heikentyneet niin, että he tarvitsevat apua kotona pärjäämisessä. 

70 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat henkilöt voivat varata ajan neljänteen koronarokotukseen verkkoajanvarauksen kautta. Uusia aikoja avataan varattavaksi jälleen lauantaina 30.7. kello 12. Rokotusajan voi varata myös puhelinajanvarauksen kautta maanantaisin kello 8–9. Muina aikoina numeroon voi jättää takaisinsoittopyynnön ajanvaraamista varten. Siun sote soittaa takaisin viikon sisällä pyynnön jättämisestä. 

Yli 80-vuotiaat voivat varata ajan koronarokotukseen myös jättämällä takaisinsoittopyynnön numeroon 013 330 2705. Samasta numerosta koronarokotusajan voivat varata myös voimakkaasti immuunipuutteiset yli 12-vuotiaat ja yli 65-vuotiaat, joiden terveys ja toimintakyky ovat heikentyneet niin, että he tarvitsevat apua kotona pärjäämisessä. Siun sote tarjoaa voimakkaasti immuunipuutteisille neljättä koronarokotetta myös soittamalla ryhmään kuuluville. 

Neljännen koronarokotuksen voi ottaa aikaisintaan kolmen kuukauden kuluttua kolmannesta rokotteesta. Neljättä koronarokotusta tarjotaan myös rokotusvuorossa oleville henkilöille, jotka ovat saaneet kaksi koronarokotetta ja sairastaneet koronavirustaudin. Sairastetusta taudista tulee olla kulunut kolme kuukautta ennen rokotusta.   

Sairastettu koronavirustauti vastaa yhtä koronarokotetta, kun sairastetun taudin ja rokotteen välissä on ollut vähintään 6 viikkoa. Myös kotitestillä todettu koronatauti lasketaan yhdeksi rokoteannokseksi.  Voit lukea lisää koronarokotuksista ja sairastetusta koronavirustaudista tarkemmin THL verkkosivuilta: Vaikuttaako sairastettu koronavirustauti rokottamiseen?

Lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluvien 18–69-vuotiaiden sekä 60–69-vuotiaiden neljännet koronarokotukset käynnistyvät myöhemmin eikä näihin ryhmiin kuuluvat voi vielä varata koronarokotusaikaa. Siun sote tiedottaa, kun uuden ryhmän rokotukset käynnistyvät. 

Uusia rokotusaikoja varattavaksi viikolle 32

Neljänsien koronarokotusten lisäksi Siun sote jatkaa ensimmäisten, toisten ja kolmansien rokotusten antamista. Lisätietoa koronarokotuksista ja vuorossa olevista rokotusryhmistä voi lukea Siun soten verkkosivuilta

Uusia rokotusaikoja tulee varattavaksi lauantaina 30.7. kello 12, jolloin avataan varattavaksi viikon 32 rokotusajat. Osassa rokotuspisteissä aikoja on vapaana myös vielä tulevalle viikolle.

Siun soten rokotuspisteiden lisäksi Joensuussa koronarokotusaikoja tulee varattavaksi maanantaille 8.8. kello 8–16 Mehiläisen rokotuspisteelle sekä ilta-aikoja torstaille 11.8. kello 16 alkaen PK Terveyden rokotuspisteelle. 

Myös 5–11-vuotiaden koronarokotukset jatkuvat yhä. Rokotusajat ja -paikat ovat nähtävissä terveysasemien web-ajanvarauksen kautta (Palvelu: 5–11-vuotiaden koronarokotukset). Rokotusaikoja on tällä hetkellä runsaasti vapaana.  

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.