Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Koronarokotusten tehosterokotukset käyntiin aikaisintaan marraskuussa

Koronarokotusten tehosterokotukset käyntiin aikaisintaan marraskuussa

THL on suositellut koronarokotusten tehosterokotteiden antamista influenssarokotusten yhteydessä. Tehosterokotetta suositellaan yli 65-vuotiaille sekä lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluville yli 18-vuotiaille ja yli 12-vuotiaille voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille, kun edellisestä koronarokotteesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Siun sotessa on arvioitu, että influenssarokotukset käynnistyvät aikaisintaan marraskuun alkupuolella. Tarkempi aikataulu selviää myöhemmin syksyllä. Tavoitteena on aloittaa samaan aikaan influenssarokotusten kanssa myös koronarokotteiden tehosterokotukset. Rokotusten käytännön toteutusta ja ajanvarausta järjestellään parhaillaan ja asiasta tiedotetaan lähempänä rokotusten käynnistämistä. 

Koronarokotuksia jatketaan influenssarokotuksiin saakka entiseen tapaan

Siun sote jatkaa koronarokotuksia nykyisten suositusten mukaan influenssarokotusten käynnistymiseen saakka eli ainakin marraskuuhun saakka. Tällä hetkellä suurin kysyntä koronarokotuksissa on neljänsille rokotteille. Neljättä koronarokotetta tarjotaan yli 60-vuotiaille, yli 18-vuotiaille lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluville ja yli 12-vuotiaille voimakkaasti immuunipuutteisille, jotka ovat

  • saaneet kolme koronarokoteannosta eivätkä ole sairastaneet koronavirustautia,
  • saaneet kaksi koronarokoteannosta ja sairastaneet kerran koronavirustaudin tai
  • saaneet yhden koronarokoteannoksen ja sairastaneet kaksi erillistä koronavirustautia. Kahden tartunnan välisen ajan tulee olla vähintään kolme kuukautta, jotta niitä voidaan pitää varmuudella erillisinä tartuntoina.

Koronavirustauti vastaa yhtä koronarokotetta, kun rokotteen ja sairastetun taudin väli on ollut vähintään kuusi viikkoa. Neljännen koronarokotteen voi ottaa, kun edellisestä rokotteesta tai sairastetusta taudista on kulunut vähintään kolme kuukautta. Neljättä koronarokotetta ei anneta henkilöille, jotka ovat saaneet kolme koronarokotetta ja sairastaneet koronavirustaudin.

Lisäksi tarjolla on edelleen myös 1., 2. ja 3. koronarokotteita. Voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille suositellaan tällä hetkellä myös viidettä koronarokotetta. Tarkemmat tiedot suositelluista rokotusryhmistä ja ajanvarauksesta voi tarkistaa Siun soten verkkosivuilta osoitteesta www.siunsote.fi/koronarokotukset.

Uusia koronarokotusaikoja tulee jälleen varattavaksi lauantaina 10.9.2022 klo 12. Tarjolla on myös jonkin verran ilta- ja viikonloppuaikoja. Esimerkiksi PK Terveyden rokotuspisteellä järjestetään koronarokotuksia klo 16 alkaen torstaina 15.9. ja torstaina 22.9. Enossa puolestaan koronarokotusaikoja on tarjolla sunnuntaina 11.9. 

Verkkoajanvarauksen lisäksi koronarokotusaika on mahdollista varata puhelimitse maanantaisin klo 8–9 numerosta 013 330 2131. Muina aikoina numeroon voi jättää takaisinsoittopyynnön, joihin vastataan viikon kuluessa. Takaisinsoittopyynnön jättämisessä on tärkeää noudattaa nauhoitteessa annettavia ohjeita. Puhelimen saa sulkea vasta, kun nauhoitteessa annetaan lupa puhelimen sulkemiseen. Jos puhelimen sulkeen liian aikaisin, ei takaisinsoittopyyntö rekisteröidy eikä Siun sotelle jää tietoa pyynnöstä.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.