Sisältöjulkaisija

angle-left Siun sote: Nepenmäen koulun oppilaita ja henkilökuntaa karanteeniin koronavirukselle altistumisen takia

Siun sote: Nepenmäen koulun oppilaita ja henkilökuntaa karanteeniin koronavirukselle altistumisen takia

Joensuussa Nepenmäen koulun yksi luokka ja henkilökuntaa asetetaan karanteeniin koronavirukselle altistumisen takia. Koronavirustartunta varmistui lauantaina 26.9. iltapäivällä ja sen alkuperä on epäselvä.

Siun sote ei yksilönsuojaan vedoten kerro tarkempia tietoja sairastuneesta henkilöstä.

Altistumiset koulussa ovat tapahtuneet yhtenä päivänä, keskiviikkona 23.9. Siun sote on puhelimitse suoraan yhteydessä altistuneisiin lauantai-illan aikana.

Nepenmäen koulu tiedottaa koululaisten vanhempia koulun järjestelyistä lauantai-illan aikana Wilma-viestillä.

Koulun muiden oppilaiden tai henkilökunnan ei katsota altistuneen koronavirukselle, sillä he eivät ole olleet lähikontaktissa koronavirukseen sairastuneen henkilön kanssa. Siun sote muistuttaa, että jokaisen oireilevan on kuitenkin tärkeää ottaa yhteyttä terveydenhuoltoon ja hakeutua tarvittaessa testeihin.

- Viimeisen viikon aikana Lieksassa ja nyt Joensuussa varmistuneet koronavirustartunnat ovat tärkeä herätys meille kaikille. Vaikka Pohjois-Karjalan ja Heinäveden alueella on pitkään ollut rauhallista koronaviruksen suhteen, koskee epidemia meitäkin. Jokaisen omien toimien merkitys korostuu nyt, kun yritämme yhteiskuntana sopeutua elämään mahdollisimman normaalia elämää koronaviruksen kanssa, muistuttaa Siun soten toimitusjohtaja Ilkka Pirskanen.

- Maakuntamme väestö on keskimääräistä ikääntyneempää ja erilaisia perussairauksia sairastavia on meillä paljon. Heille koronavirus voi olla todella vaarallinen tauti ja suojaamalla itseämme suojaamme myös toisiamme, Pirskanen toteaa.

Karanteenissa pysytään kotona

Karanteenin tarkoituksena on hillitä tartuntatautien leviämistä. Karanteeniin määrättyjen tulee pysytellä kotona, eikä sen aikana saa olla kontaktissa kodin ulkopuolisten henkilöiden kanssa.

Karanteeniin asetetun henkilön perheenjäsenet eivät ole karanteenissa, koska he eivät ole olleet lähikontaktissa koronavirukseen sairastuneen henkilön kanssa.

Karanteeniin asettaminen ei tarkoita automaattisesti sitä, että olisi saanut tartunnan. Terveydenhuolto on antanut perheille ohjeet siitä, miten toimia, jos oireita ilmenee karanteenin aikana. Jos oireita ei ilmene, karanteeni on kaksi viikkoa viimeisestä mahdollisesta altistumisajankohdasta.

Karanteeniin asetetuille toimitetaan virallinen päätös, joka oikeuttaa alle 16-vuotiaan huoltajan jäämään tarvittaessa kotiin hoitamaan lastaan, vaikka lapsi olisikin terve. Päätös perustuu tartuntatautilakiin.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.