Sisältöjulkaisija

angle-left Ruutukaavalla muutoksia pysäköintiaikoihin – talvikunnossapito helpottuu

Ruutukaavalla muutoksia pysäköintiaikoihin – talvikunnossapito helpottuu

Joensuun keskustan ruutukaavalla on paljon katuja, joilla on aikarajoittamatonta pysäköintiä sekä kadunvarsilla että niin sanotuilla välikaistoilla ajoradan ja jalkakäytävän välissä.

Katujen ja jalkakäytävien kunnossapitoa helpotetaan nyt muuttamalla osa vapaasta pysäköinnistä aikarajoitetuksi kiekkopysäköinniksi. Uudet rajoitukset noudattelevat lähikaduilla jo olevia rajoituksia.

– Välikaistojen pysäköintipaikoilla ei monesti ole kunnossapitoa talvisin ja nämä paikat ovat haastavia silloin, jos niissä säilytetään autoja pysyvästi. Pitkään paikallaan olevat autot estävät pahimmillaan niin taloyhtiöiden lumenaurauksen jalkakäytävillä kuin tiehöylän työt kadulla, tarkentaa puistosuunnittelija Paula Lamminsalo.

Talvikunnossapidon lisäksi perusteena kiekkopysäköinnille on vapauttaa lyhyemmillä pysäköintiajoilla paikkoja useamman autoilijan käyttöön. Tälle on tarvetta etenkin asiointipaikkojen läheisyydessä.

Länsikadun, Sairaalakadun ja Yläsatamakadun välikaistoilla pohjoisella ruutukaavalla pysäköinti muuttuu arkipäivisin kahdeksan tunnin kiekkopysäköinniksi.

Senioripihan lähellä Pohjoiskadulla pysäköintiaika on jatkossa kiekolla kaksi tuntia.

Merimiehenkadulla koko eteläisin kortteli muutetaan pysäköintitunnuspysäköinniksi alueen asukkaiden ja kiinteistöjen toivomuksesta aikaisemman puolikkaan korttelin sijaan. Uudet merkit tulevat Etelä- ja Merimiehenkadulle sekä Koulukadulle.

Matkailusataman luona Rantakadulla pysäköinti vaihdetaan aiemmasta neljästä tunnista kahden tunnin kiekkopysäköinniksi.

– Kaikilla näillä katuväleillä pysäköidessä tulee siis jatkossa muistaa laittaa parkkikiekko näkyviin, muistuttaa Lamminsalo.

Liikennemerkkien muutostyöt tehdään helmikuun alussa.