Sisältöjulkaisija

angle-left Puolustusvoimat ja viranomaiset harjoittelevat yhdessä Pohjois-Karjalassa 26.2.–5.3. – Harjoitus on osa normaalia viranomaisyhteistyötä

Puolustusvoimat ja viranomaiset harjoittelevat yhdessä Pohjois-Karjalassa 26.2.–5.3.

Harjoitus on osa normaalia viranomaisyhteistyötä

Joensuussa ja myös muualla Suomessa näkyy viikonlopusta alkaen Puolustusvoimien ja alueen viranomaisten yhteinen paikallispuolustusharjoitus. Joensuussa harjoitus toteutetaan aina kahden vuoden välein. Harjoitus ei liity turvallisuuspoliittiseen tilanteeseen, vaan on osa normaalia viranomaisten yhteistoimintaa. Suomen valtiojohto on tuonut esille, ettei Suomeen kohdistu nyt sotilaallista uhkaa.

Pohjois-Karjalassa harjoitellaan 26.2.–5.3. välisenä aikana Joensuun, Liperin, Juuan, Tohmajärven ja Kiteen alueilla.

Joensuun katukuvassa tulee näkymään sotilaita ja sotilasajoneuvoja normaalia enemmän perjantaihin 4.3. saakka. Harjoitukseen osallistuu noin 340 henkilöä puolustusvoimista ja noin 40 ajoneuvoa. Yksittäisissä harjoituskohteissa voidaan käyttää sivullisille vaarattomia, mutta melua aiheuttavia paukkupatruunoita.  Harjoitukseen liittyy lentotoimintaa keskiviikkona 2.3.

Harjoituksiin osallistuu varusmiehiä, reserviläisiä ja Puolustusvoimien henkilökuntaa sekä useita eri viranomaisia. Myös Joensuun kaupunki osallistuu harjoitukseen. Joensuun kaupunki on suunnitellut omiin tarpeisiinsa sopivan harjoituspäivän, jonka tarkoituksena on parantaa hallinnon yleisiä toimintavalmiuksia erilaisissa häiriötilanteissa.

Harjoituksen aikana päivystää numero 0299 451 964 mahdollisia kaupunkilaisten yhteydenottoja varten.

Lisätietoja harjoituksesta Puolustusvoimien sivuilla:
https://maavoimat.fi/-/paikallispuolustusharjoituksilla-valmiutta-hairiotilanteisiin
https://maavoimat.fi/-/viranomaiset-harjoittelevat-paikallispuolustusta-pohjois-karjalassa

Tiedote harjoituksesta eri kielillä:
The Finnish Defence Forces and agencies will complete defence exercises together in Northern Karelia from 26.2 to 5.3.
Совместные учения Вооруженных сил Финляндии и органов власти в Северной Карелии с 26.2. по 5.3.
سوف تتدرب قوات الدفاع الفنلندية والسلطات معا في شمال كاريليا في الفترة من 26 شباط/فبراير إلى 5 آذار/مارس. – هذه العملية هي جزء من التعاون الطبيعي بين السلطات