Sisältöjulkaisija

angle-left Presidentin Joensuun vierailun lounaalla puhuttiin rajakuntien erityisasemasta

Presidentin Joensuun vierailun lounaalla puhuttiin rajakuntien erityisasemasta

Tasavallan presidentti Alexander Stubb ja rouva Suzanne Innes-Stubb vierailivat ensimmäisellä kotimaan matkallaan Joensuussa 27. maaliskuuta. Presidenttipari lounasti vierailullaan Joensuun kaupungin johdon kanssa. Kaupungin edustajat esittivät presidentille tilannekuvaa Itä-Suomen tilanteesta ja erityisesti Venäjän hyökkäyssodan vaikutuksista rajakuntiin.

Lounaskeskustelun pääkohdat olivat sodan vaikutukset alueen yritystoimintaan ja matkailuun, NATO-jäsenyyden tuomat mahdollisuudet alueelle sekä Itä-Suomen erityisasema EU:n ja NATO:n itärajana.

- Arvostamme syvästi, että presidenttipari valitsi ensimmäiseksi kohteekseen Itä-Suomen ja Joensuun. Maailmantilanne vaikuttaa meihin nyt monella tavalla, mutta halusimme tuoda presidentille myös positiivisia uutisia idästä. Joensuu kasvaa ja kansainvälistyy kovaa tahtia. Olemme hereillä, valmiina ja varautuneita tuleviinkin haasteisiin, kertoo vierailusta Joensuun kaupunginjohtaja Jere Penttilä.

Joensuun väkiluku ylitti viime vuonna 78 000 asukasta. Kaupungissa on yli 20 000 opiskelijaa ja kaupunkiin muutti viime vuonna yli 1000 uutta asukasta Suomen ulkopuolelta.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.