Sisältöjulkaisija

angle-left Perjantaina avataan Suomen suvi – tule Laulurinteelle kävellen tai pyörällä

Perjantaina avataan Suomen suvi – tule Laulurinteelle kävellen tai pyörällä

Perjantaina 3. kesäkuuta Joensuun Laulurinne on taas ääriään myöten täynnä, kun tuhannet koululaiset ja katsojat kokoontuvat avaamaan Suomen suven laulamalla kello 18 alkaen. Yleisön toivotaan saapuvan paikalle viimeistään kello 17.45. Tapahtuma kestää kello 19:ään asti.

– Linnunlahdella on liikkeellä perjantaina suuri joukko väkeä ja paljon koululaisbusseja, joten yleisön toivotaan saapuvan Laulurinteelle mahdollisuuksien mukaan kävellen tai pyörällä, sanoo tapahtuman tuottaja Maire Turunen.

Laululavan läheisyyteen on järjestetty kaksi pyöräparkkia, jotka on merkitty kyltein. Mikäli tapahtumaan saapuu autolla, sen voi pysäköidä esimerkiksi Kenttämiehentien maksulliselle pysäköintialueelle Vesikon viereen.

Linnunlahdentiellä on läpiajo kielletty välillä Länsikatu–Takilatie perjantaina 3. kesäkuuta kello 17–20. Sulku ei koske linja-autoja. Linnunlahdentien pysäköintialueille, jäähallille ja Kuntokeitaalle ajo on sallittu. Vammaisen pysäköintiluvalla saa pysäköidä auton Laulurinteen suihkulähteen lähelle osoitetuille paikoille.

– Sääennustuksen mukaan perjantaina sataa vettä, joten koululaisten ja yleisön kannattaa varustautua sateen varalle, lisää Maire Turunen.

Suven avauksessa on luvassa paljon perinteistä ja myös upouutta ohjelmaa. Vierailevana artistina on räpin suomenmestaruuden voittanut joensuulaisartisti Pure. Hän esittää Suven avauksessa yhdessä joensuulaistaustaisen tuottajan Thomazin kanssa tekemänsä kappaleen Helppo hengittää, joka on oodi kotikaupungille.

Tapahtuman säestyksestä vastaavat Joensuun Puhallinorkesteri ja Joensuun kaupunginorkesterin puhaltajat. Juonnosta vastaa improteatteri Rajatapaus.

Suven avaus lähetetään suorana Yle Areenassa, jossa ohjelma on katsottavissa 30 päivän ajan. Katso Areenan lähetys täältä.

Suomen suven avauksen ohjelma 3.6.

Suvivirsi
Suven avaus
Kesälaulu
Kesä-Joensuu
Metsä on niin kaunis tänään & Kummun koulun 1 C:n tanssiesitys
Ville ja Valle
Pure ja suurkuoro: Helppo hengittää
Motoran tanssijoiden esitys
Suhmuran Santra
Joensuun konservatorion Nappulat-harmonikkaorkesteri: Säkkijärven polkka
Haitaribussi
Karjalaisten laulu

Suven avauksesta lisää osoitteessa www.joensuu.fi/suven-avaus.