Sisältöjulkaisija

angle-left Nykyiset koronarajoitukset pysyvät voimassa – Kaupunki varautuu kiristämään rajoituksia pääsiäisen jälkeen

Nykyiset koronarajoitukset pysyvät voimassa – Kaupunki varautuu kiristämään rajoituksia pääsiäisen jälkeen

Joensuun kaupungin valmiusjohtoryhmä kokoontui torstaina 1. huhtikuuta käsittelemään koronapandemian maakunnallista tilannekuvaa. Pohjois-Karjalan alueellinen tilannekuvatyöryhmä totesi koronatilanteen olevan kiihtymisvaiheessa ja tilanne on heikentynyt ennen kaikkea Joensuun alueella.

Joensuun kaupunki pitää nykyiset rajoitukset ja ohjeet voimassa, mutta varautuu tiukentamaan rajoituksia pääsiäisen jälkeisellä viikolla.

– Koronatilanne on valitettavasti huonontunut ennen kaikkea Joensuussa. Tulevalla viikolla päätetään esimerkiksi kasvomaskien käytön tiukentamisesta kaupungin palveluissa ja tiloissa. Lisäksi päätetään mahdollisesta pakollisesta kasvomaskien käytöstä Joensuun seudun joukkoliikenteessä ja pohdimme myös mahdollisesti tiukempia kokoontumisrajoituksia kaupungin tiloihin, toteaa Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalainen.

Mahdollisista Joensuun kaupungin tiloihin ja palveluihin liittyvistä rajoituksista sekä tiukemmista ohjeista tiedotetaan tulevalla viikolla. Tällä hetkellä kaikissa kaupungin palveluissa ja tiloissa on käytettävä kasvomaskia. Maskisuositus koskee myös 12 vuotta täyttäneitä ja on voimassa toistaiseksi. Maskien käyttäminen jatkuu myös nykyisten voimassa olevien ohjeiden mukaisesti lukioissa, peruskouluissa, koulukuljetuksen aikana ja varhaiskasvatuksessa.

– Meillä jokaisella on vastuu pitää läheiset terveenä. Toivon, että jokainen huomioi huononevan tilanteen, käyttää kasvomaskia ja noudattaa terveysturvallisuusohjeita. Pääsiäisenä on syytä minimoida lähikontaktit ja viettää lomaa oman ruokakunnan kesken, jatkaa Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalainen.

Joensuun kaupunki muistuttaa, että pääsiäisloman aikaan

  • matkustamista muualle Suomeen tai ulkomaille on syytä välttää
  • muualta päin Suomea matkustavien vieraiden vierailuun voi sisältyä riskejä ja terveysturvallisuusohjeita tulee noudattaa
  • lähikontaktit muihin ihmisiin on syytä minimoida
  • ei ole aika järjestää juhlia tai perheen ulkopuolisia kokoontumisia sisätiloissa
  • on syytä välttää liikkumista ryhmissä ja niissä paikoissa, joissa on paljon ihmisiä
  • on käytettävä kasvomaskia kaikissa julkisissa tiloissa ja ollessa lähikontaktissa muiden kanssa
  • kaikkia hygienia- ja terveysturvallisuusohjeita on syytä noudattaa
  • on syytä viipymättä hakeutua pienimmästäkin oireesta koronatestiin
  • on tärkeää noudattaa terveysviranomaisten ohjeita ja pysyä mahdollisen karanteenin aikana kotona

Lisätietoa alueellisista suosituksista: www.siunsote.fi/alueelliset-suositukset-ja-rajoitukset