Sisältöjulkaisija

angle-left Luovan liiketoiminnan seteliä voi hakea heinäkuussa

Luovan liiketoiminnan seteliä voi hakea heinäkuussa

Joensuun kaupunki ja Business Joensuu ovat kehittäneet yhdessä uudenlaisen mallin, jolla tuetaan koronapandemiasta kärsinyttä luovaa alaa ja tapahtuma-alaa. 1. heinäkuuta tulee haettavaksi luovan liiketoiminnan seteli, jolla tuetaan uusien palveluiden käyttöönottoa, uusia liiketoimintakokeiluja ja liiketoimintaan tähtäävää palvelutuotantoa.

Luovan liiketoiminnan setelin on tarkoitus täydentää aiempia koronatukia.

– Kriteerit erilaisien koronatukien hakemiseen eivät aiemmin täyttyneet kaikkien toimijoiden kohdalla. Luovan liiketoiminnan setelistä on pyritty tekemään matalan kynnyksen tukimuoto, jota on aiempaa helpompi hakea, palvelujohtaja Tuomo Roivas Business Joensuulta kertoo.

Luovan liiketoiminnan seteliä voivat hakea joensuulaiset luovan alan ja tapahtuma-alan toimijat, joilla on y-tunnus. Myönnettävä tukisumma on 1 000 euroa ja tukea myönnetään yhteensä 25 yritykselle. Hakuaika on 1.–31.7.2021.

Luovan liiketoiminnan seteliä haetaan Business Joensuun kautta. Lisätiedot ja hakulomake löytyvät osoitteesta www.businessjoensuu.fi/luova-exit.

Luovan liiketoiminnan seteli on osa laajempaa kokonaisuutta, jolla Joensuun kaupunki tukee koronapandemian paikallisista ja valtakunnallisista rajoituksista kärsinyttä luovaa-alaa ja tapahtuma-alaa. Kaikki tukitoimet on koottu osoitteeseen www.joensuu.fi/luovan-alan-exit.

Toinen hakukierros käynnistyy syyskuussa

Ensimmäisen hakukierroksen osalta päätökset tukien myöntämisestä tehdään elokuussa. Toinen hakukierros käynnistyy syyskuussa ja hakemuksia voi jättää jo nyt.