Sisältöjulkaisija

angle-left Löysää hiukan ja ilahduta lähimmäisiäsi -teemapäivä kannusti koululaisia löytämään ilahduttamisen tapoja

Löysää hiukan ja ilahduta lähimmäisiäsi -teemapäivä kannusti koululaisia löytämään ilahduttamisen tapoja

Joensuun koulut järjestivät aprillipäivänä 1.4. yhteisen kaikkia oppilaita koskevan teemapäivän, jonka aikana oppilaita kannustetaan ilahduttamaan läheisiään. Päivän tarkoituksena oli hiukan hengähtää ja tehdä mukavia tekoja arkisen aherruksen vastapainona. Teemapäivänä oppilaita kannustettiin keksimään itselleen sopivia lähimmäisten ilahduttamisen tapoja.

Heinävaaran koulussa rakennettiin vessa-asukkeja

Heinävaaran koulun kuudesluokkalaiset saivat aprillipäivänä luvan nukkua pidempään. Päiväohjelmassa oli vain yksi virallinen oppitunti, jonka aikana paahdettiin verbien aikamuotoja ViLLE-oppimisympäristössä. Muuna tehtävänä oppilaat rakensivat ”Vessa-asukkeja”.

– Meidän oppilaillamme on ollut toistaiseksi hyvä tekemisen meininki, ja varmasti oli tervetullut myös tällainen kevyempi päivä, toteaa Heinävaaran koulun luokanopettaja Tommi Palmroos.

– Koulun oppimisblogin mukaan oppilaat ovat ainakin tyhjentäneet tiskikoneen, silittäneet kissoja, auttaneet perheen pienempiä läksyissä, kuunnelleen musiikkia, lepäilleet, pelanneet lautapelejä ja Magis-peliä, jatkaa Palmroos.

Marjalan koululaiset ottivat koko perheellä melfieitä ja ulkoilivat

Marjalan koulussa kannustettiin pelaamaan pelejä yhdessä perheen kanssa ja ulkoilemaan Marjalan maastoissa. Teemapäivän ohjelmassa kannustettiin muun muassa vierailemaan perheen kanssa yhdessä Kuunvirran sillalla, Liperin ja Joensuun rajalla sijaitsevalla kauniilla purolla ja reippailemaan Marjalan uittokanavan ympäristössä sekä bunkkerimuseolla. Kaikkia toimia pyydettiin ikuistamaan valokuvin.

– Vanhasen perhe lähetti meille upean melfien koko perheestä ja tämä ilahdutti. Melfien pointtina oli ottaa kuva lähimmäisten ilahduttamisesta, sillä välttämättä tuttuja ei pysty näkemään luonnossa kasvotusten, kommentoi Marjalan koulun rehtori Jari Huusko.

Heinävaaran viitosilla leivonta-live

Heinävaaran koulun viides luokkalaiset järjestivät opettajan johdolla yhteisen vapaaehtoisen leivonta-liven. Kyseessä oli yhteinen leivontahetki videokokouksen välityksellä ja lopputuloksena syntyi muffinseja. Ohjeena oli kuvata muffinsit ja koostaa niistä muffinsien luokkakuva.

– Osa oppilaista on kotona yksikseen päivät ja varmasti open ja luokkakavereiden seura yhteisen tekemisen merkeissä piristää päivää. Puolet luokasta kokoontui livelähetykseen leipomaan. Ja on mulle itsellekin tosi merkityksellistä olla oppilaiden etäarjessa läsnä, kommentoi Heinävaaran viidennen luokan luokanopettaja Hanna Mononen.

– Tunnelmat oli hauskat ja se tekemisen meininki välittyi kyllä linjoja pitkin. Osa oppilaista oli kotona yksin, osalla hääräsi siellä leipomassa mukana sisaruksia ja taisipa siellä vanhempiakin vilahtaa. Hyvä läpileikkaus varmasti kotien ja oppilaiden arjesta. Yksi kerrallaan porukka lopulta poistui linjoilta herkutteluhommiin, jatkaa Mononen.

Teemapäivä kevensi opettajien ja oppilaiden päivää

Joensuun kaupungin kouluissa yhtenä painopisteenä on positiivinen pedagogiikka ja teemapäivällä luotiin malleja sisäisen motivaation kehittämiseen sekä kevennettiin koulupäivää koronavirusepidemiasta johtuvista poikkeusjärjestelyistä johtuen.

– Eihän tätä teemapäivää ensin meinannut kukaan uskoa, kun sattui tuo aprillipäiväkin sopivasti kalenteriin, mutta opet ja oppilaat hoitivat homman hienosti ja teemapäivän lopputuloksia on ollut ilo seurata. Koronaakin pistettiin köniin, sillä Noljakan koulun oppilas rakensi upean Koronaa köniin -pelin kotiväen iloksi, kommentoi Joensuun kaupungin koulutusjohtaja Olli Kauppinen.

– On hienoa, että hallintokin ymmärtää tämän etäkoulun kuormittavuuden ja osaa antaa hengähdystauon sekä oppilaille että opettajille. Itselle tämä kevyempi päivä toi ainakin vähän enemmän aikaa tulevan suunnittelulle, jatkaa Tommi Palmroos.

Löysää hiukan ja ilahduta lähimmäisiäsi -teemapäivän puuhiin ja valokuviin voi tutustua https://peda.net/joensuu/jm/etaopetuspoikkeustilanteissa/1tsl/tsl verkko-osoitteessa.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.