Sisältöjulkaisija

angle-left Lavarunousvallakumous rantautuu susirajalle

Lavarunousvallakumous rantautuu susirajalle

Lavarunousvallankumous saapuu Joensuuhun! Helmikuun ensimmäisenä maanantaina 3.2. kello 18 Joensuun pääkirjaston musiikkiosastolla, tuttavallisemmin Vintillä, pyörähtää käyntiin ensimmäinen Vintti open mic. Kuka tahansa on tervetullut esittämään joko itsensä tai muiden tekemiä tekstejä.

Lavarunous on lavalla esitettävää sanataidetta, joka voi edustaa tyyliltään perinteistä runoutta, spoken wordia, tarinankerrontaa, stand up -komiikkaa tai laululyriikkaa. Laji rikkoo myyttiä yksinäisestä taiteilijuudesta. Miksi jättää tekstit pöytälaatikkoon pölyttymään, kun ne voi herättää eloon omaksi ja muiden iloksi? Lavarunous voi olla irrottelua, rauhoittumista tai silkkaa vuorovaikutusta — se on esiintyjän päätettävissä.

Termi “lavarunousvallankumous” kuvastaa runokentän mullistusta. Viime vuosina lavarunouskulttuuri klubeineen ja poetry slam -kilpailuineen on levinnyt Helsingistä ympäri Suomen ja innostanut etenkin nuoria heittäytymään sanataiteen moniulotteisiin syövereihin.

Vintti open mic -iltojen takana häärää pieni joukko joensuulaisia runouden ystäviä, jotka kyllästyivät siihen, että kaikki siisti tuntuu tapahtuvan pääkaupunkiseudulla. He päättivät ottaa ohjat omiin käsiinsä. Ei susirajallakaan tarvitse yksin sanailla.

Vintti open mic -illoissa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita. Tärkeintä on, että tunnelma säilyy lämpimänä, suvaitsevaisena, rentona ja kannustavana poikkeuksetta. Lavalle astuakseen kenenkään ei tarvitse olla mitään muuta kuin oikeasti on eikä esiintymiskokemuksen puute haittaa.

Iltoja tullaan järjestämään jatkossa jokaisen kuukauden ensimmäisenä maanantaina ainakin kesään saakka. Tarkemmat osallistumisohjeet löydät Vintti open micin Facebook-sivulta sekä Instagramista @vinttiopenmic.

Vintti open mic -illat
Joensuun pääkirjasto, Koskikatu 25
joka kuun 1. maanantai, alkaen 3.2. kello 18

 

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.