Sisältöjulkaisija

angle-left Kulttuuritori elävöittää jälleen heinäkuussa Joensuun kauppatoria

Kulttuuritori elävöittää jälleen heinäkuussa Joensuun kauppatoria

Perinteikäs Joensuun Kulttuuritori järjestetään tänä kesänä 14.–31.7. tiistaista perjantaihin kello 14–16. Aiemmista kesistä poiketen tapahtuma muodostuu tällä kertaa ainoastaan Joensuun kaupungin kulttuuripalveluiden järjestämästä, pääsymaksuttomasta ohjelmasta. Yhteistyökumppanina tapahtumassa toimii Kaupunkikeskustayhdistys Virta ry. Tapahtumapaikka on tuttu Kauppatorin torilava. Ohjelma järjestetään ohjelman säävarauksella ja muutokset siihen ovat mahdollisia.

– Esiintyjät ovat kiitelleet, että Kulttuuritori järjestetään, kun monet keikat ovat lähteneet alta koronan takia. Kulttuuritorille on siis selvästi kysyntää. Tämän kesän ohjelmasta pyrimmekin tekemään esiintyjäkattaukseltaan mahdollisimman monipuolisen, kertoo Joensuun kaupungin kulttuuriohjaaja Anna-Maria Niloni.

Esiintyjäksi lavalle nousevat muun muassa viime kesältä tutut a cappella yhtye Lauluyhtye Kaiutin, folk-yhtye Folkkari sekä ikivihreitä lauluja harmonikkasäestyksellä tulkitseva Tiina Helinä & Mika Tarkkonen. Uusina tulokkaina Kulttuuritorilla esiintyvät soulhenkinen pop-yhtye Sugared, irlantilaista kansanmusiikkia akustisesti soittava duo Saunú ja englanninkielistä pop-rockia laulava Chione. Teatteritaiteesta torilla huolehtii improvisaatioryhmä Improholistit sekä Pohjois-Karjalan kansanteatteri Pokka, joka esittää Maria Jotunin novelleihin pohjautuvan pienoisnäytelmän.

– Tapahtumassa noudatetaan Joensuun kaupungin toimintaohjeita koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi. Torilavan edestä löytyy käsien desinfiointipiste ja kätensä voi käydä pesemässä konttiwc:ssä Laulupuistossa, Vesikioskin takana. Turvavälit on pidettävä ja kipeänä on syytä jäädä kotiin parantumaan, kommentoi kulttuuriohjaaja Niloni.

Muussa tapauksessa Kulttuuritorin henkilökunta toivottaa kaikki tervetulleeksi nauttimaan kesäisestä säästä ja monipuolisesta, maksuttomasta ohjelmasta. Koko ohjelman näet kaupungin verkkosivuilta ja lisätietoja tapahtumasta saat Kulttuuritorin Facebook-sivulta.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.