Sisältöjulkaisija

angle-left Kouluruokajakelu alkaa keskiviikkona 15. huhtikuuta – ensimmäisessä ruokajakelussa mukana 6. huhtikuuta mennessä ilmoittautuneet

Kouluruokajakelu alkaa keskiviikkona 15. huhtikuuta – ensimmäisessä ruokajakelussa mukana 6. huhtikuuta mennessä ilmoittautuneet

Joensuun kaupunki jakaa keskiviikosta 15. huhtikuuta alkaen yli 4 000 ruokakassia kerran viikossa etäopiskelussa oleville oppilaille. Ruokakassit jaetaan kymmenellä eri koululla ennakkoon ilmoittautuneille peruskoululaisille ja lukiolaisille sekä päiväkotien ja koulujen esikoululaisille.

Huoltajille ja oppilaille on lähetetty etukäteen ohjeet kouluruokakassin noutamiseen Wilman kautta ja kattavat ohjeet löytyvät päivitettynä www.joensuu.fi/korona/kouluruokajakelu -verkkosivulta.

– Kouluruokakassin voivat tulla noutamaan ne, jotka ovat ilmoittautuneet mukaan määräaikaan 6. huhtikuuta mennessä. Tärkeää on tulla noutamaan kouluruokakassi siltä koululta, jonka on ilmoittanut noutokouluksi, kertoo hyvinvointikoordinaattori Heini Lehikoinen.

Suurimmissa kouluissa ruokajakelun aikaa on pidennetty. Noljakan, Pataluodon, Karsikon, Nepenmäen ja Niittylahden kouluilta ruokakasseja voi noutaa kello 13–17. Tuupovaaran, Heinävaaran, Enon, Uimaharjun ja Pyhäselän kouluilla noutoaika on kello 14–16.

– Suurimmilla kouluilla on paljon ihmisiä noutamassa oppilaiden ruokia, joten suosittelemme liikkumaan kävellen sekä pyörällä, vaikka kouluilla on myös drive-in-kaistoja. Liikenne voi ruuhkautua ja aikaa on syytä varata, toteaa Joensuun kaupungin tukipalvelupäällikkö Juha Hakkarainen.

– Ja kaikkien on syytä muistaa pitää turvavälit kunnossa ja huolehtia käsihygieniasta sekä aivastamisohjeista, jatkaa Hakkarainen.

Etäopiskelussa olevien kouluruokajakeluun pääsee mukaan myös tulevilla viikoilla. Perjantaihin 17. huhtikuuta kello 10 mennessä voi ilmoittautua mukaan keskiviikon 29. huhtikuuta jakeluun. Muutoksista ja uusista tilauksista tulee ilmoittaa Hanna Seppäselle puhelimitse arkisin kello 8–14.

Kouluruokajakeluun ilmoittautuminen:
Hanna Seppänen, puh. 050 312 4490